Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 9366 tot 9370
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 december 2015

Miljonairs onthullen 5 geheimen om rijk te worden

Miljonair worden is niet zo moeilijk als het lijkt. Miljonairs kijken wel anders tegen geld aan dan anderen, en net dat maakt hen zo succesvol. Wilt u de geheimen om rijk te worden kennen, dan wordt het hoog tijd dat u onderstaande 5 ideeën over geld totaal anders gaat bekijken.

Thomas C. Corley bestudeerde 5 jaar lang het gedrag van honderden miljonairs. Hij kwam tot de conclusie dat er bepaalde mythes bestaan over geld die helemaal niet waar zijn. De miljonairs lieten zich niet vangen door deze mythes waardoor ze een groot fortuin konden opbouwen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 14 december 2015

De financiële oorlog tegen IS

Terreurgroep IS bombarderen zal niet volstaan om een eind te maken aan hun expansieve gruwelbewind. Dat weten ook de VS, die de internationale militaire coalitie tegen IS leiden. Washington gaat nu achter het geld van de terroristengroepering aan. Deze week komt de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties bijeen om de financiële strijd tegen IS te bespreken. Maar waar haalt IS zijn fondsen en hoe kan die geldstroom ingedijkt worden?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 december 2015

Prijs van ijzererts nadert cruciaal punt voor grote mijnbouwconcerns

IJzererts zit, net als olie, in de hoek waar de klappen vallen. Vandaag werd met 37 dollar per ton een nieuw dieptepunt bereikt. De vergelijking met olie dringt zich op. Hoelang is de strategie van de goedkoopste producenten nog werkbaar? 

“De duurste operaties van de vier grootste producenten – Vale, BHP, Rio en Fortescue – lijden verlies bij prijzen onder de 40 dollar per ton,” zo zegt John Kovacs, commodities econoom bij Capital Economics in Londen. Hij denkt dat de break-even niveaus voor de mijnbouwconcerns tussen de $28 en $39 liggen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 14 december 2015

14 december: Draghi klaar met stimuleren en 5 andere dingen die je moet weten

Economen denken dat Draghi klaar is met het verruimen van het monetaire beleid. In de VS zijn ze daar allang mee klaar, en gaat de rente omhoog woensdag. Geen belegger die daar nog over twijfelt. Arne Petimezas van AFS Group praatje bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 14 december 2015

Overname BG door Shell kost duizenden banen

De beoogde overname door Shell van gasproducent BG gaat naar verwachting wereldwijd 2800 banen kosten. 

Dat komt neer op 3 procent van het totale aantal werknemers van het gecombineerde bedrijf, meldde Shell maandag.

Shell maakte eerder dit jaar al bekend dat het wereldwijd 7.500 arbeidsplaatsen schrapt. Het banenverlies als gevolg van de overname van BG, waarvan de potentiële kostenvoordelen op 3,5 miljard dollar worden geschat, komt daar bovenop.