Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 9371 tot 9375
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

Chinese beurs gestaakt door harde koersval #alweer

De beurs in China is donderdag al na vijftien minuten gestaakt omdat de koersen te hard daalden.   

Binnen die vijftien minuten daalden de koersen met 5 procent, genoeg om de beurs stil te leggen.

Het is de tweede keer in één week dat de Chinese handelsbeurs vroegtijdig sluit. Ook op maandag 4 januari sloot de beurs doordat de CSI 300-index 7 procent in het rood stond.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

“Er is geen plan B”

De Vlaming Peter Praet, een van de topeconomen bij de Europese Centrale Bank, steekt stilaan Paul De Grauwe voorbij, wanneer het gaat over waanzinnige monetaire voorstellen.

In Knack en DeTijd spreekt Praet over het huidige ECB-beleid. Net als collega-Keynesianist De Grauwe, was Praet al jaren voorstander van bijkomende geldcreatie. Binnen de ECB-kerk staat de Vlaamse economist bekend als een van de felste expansieve economen. Hiermee staat hij lijnrecht tegenover de economen van de Bundesbank, en ook de voorzitters van de Nederlandse en Finse Nationale Bank.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

Wereldbank somberder over economische groei

De wereldeconomie groeit in 2016 naar verwachting minder sterk dan eerder gedacht. Onder meer de afzwakkende groei van de economieën van veel opkomende markten zitten groei in de weg, zo maakte de Wereldbank woensdag bekend.

Met name de groeivertraging in China laat zich voelen evenals problemen in Rusland en Brazilië.

Volgens het instituut zal de wereldwijde groei in 2016 uitkomen op 2,9 procent, van een geschatte 3,3 procent in juni. In 2015 groeide de wereldeconomie met 2,4 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

Is devaluatie Saoedische riyal mogelijk?

De almaar wegzakkende olieprijs haalt elke dag het nieuws en het spil in heel het verhaal is Saoedi-Arabië. Het land weegt op de prijs door de markt te overspoelen met het zwarte goud zodat het de concurrentie kan versmachten.

Deze strategie is evenwel niet zonder gevaar voor het Koninkrijk zelf en zijn munt in het bijzonder. Enerzijds kraken de economie en de begroting onder de lage olieprijs. Het land werd zelfs verplicht bezuinigingsmaatregelen aan te kondigen. Anderzijds begint de druk op de Saoedische riyal toe te nemen. De munt is immers al sinds 1986 gekoppeld aan de Amerikaanse dollar: 1 dollar is goed voor 3,75 riyal. Dankzij deze verbinding hebben de Saoedi’s een stabiele munt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

De olieprijs daalt verder…

Het zijn op dit moment spannende tijden op de beurzen wereldwijd. De tegenvallende Chinese macrocijfers hebben er voor gezorgd dat de paniek, net zoals afgelopen zomer, weer volledig terug is onder de beleggers. Ook binnen de oliesector is er nog steeds sprake van volatiele bewegingen. Vandaag wist de olieprijs zelfs onder de 35 dollar per barrel te komen.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de olieprijs de afgelopen 24 uur weer in een dalende trend beland is. deze trend heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat we zelfs onder de 35 dollar per barrel terecht kwamen. De onrust in het Oosten weet op dit moment dus nog niet te zorgen voor een stijgende olieprijs. Ook toonaangevende olieaandelen als Shell en Transocean moesten flink waarde inleveren.