Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 9371 tot 9375
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 14 december 2015

14 december: Draghi klaar met stimuleren en 5 andere dingen die je moet weten

Economen denken dat Draghi klaar is met het verruimen van het monetaire beleid. In de VS zijn ze daar allang mee klaar, en gaat de rente omhoog woensdag. Geen belegger die daar nog over twijfelt. Arne Petimezas van AFS Group praatje bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 14 december 2015

Overname BG door Shell kost duizenden banen

De beoogde overname door Shell van gasproducent BG gaat naar verwachting wereldwijd 2800 banen kosten. 

Dat komt neer op 3 procent van het totale aantal werknemers van het gecombineerde bedrijf, meldde Shell maandag.

Shell maakte eerder dit jaar al bekend dat het wereldwijd 7.500 arbeidsplaatsen schrapt. Het banenverlies als gevolg van de overname van BG, waarvan de potentiële kostenvoordelen op 3,5 miljard dollar worden geschat, komt daar bovenop.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 december 2015

Noodlijdende oliesjeiks gooien laatste troef op tafel

Het water staat de Saoedi’s aan de lippen. Nu de olieprijs verder wegzakt lijkt het totale bankroet dichterbij dan ooit. Het land waar iedere burger aan het subisidie-infuus van de oliemiljarden hangt, staat op instorten.

Saoedi-Arabië heeft niets anders dan olie. De burgers krijgen riante uitkeringen, betaald met olie-dollars, en hebben geen specifieke skills. Het is een parasitair volk dat niks anders dan vrouwen stenigen en apostaten onthoofden om handen heeft. Zonder olie-inkomsten wordt het land gecatapulteerd naar het stenen tijdperk.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 december 2015

Russen verbieden één van wereld’s grootste gasleveranciers te exporteren naar Europa

Turkmenistan, dictatoriaal geregeerd en geïsoleerd zit op enorme gasreserves. De export naar Europa is echter geblokkeerd waardoor het amper kan genieten van de enorme mogelijkheden.  Het land wil nu een nieuwe gasleiding aanleggen naar het Oosten, dwars door een land in oorlog, Afghanistan….

De Kaspische Zee scheidt Europa van Azië, een meer welke kan overstoken worden in ongeveer 17u met de veerboot. Een nieuwe pijpleiding aanleggen van ongeveer 300 km om dit meer te overbruggen is amper een technische uitdaging en zou op die manier de Europese markt openen voor gas uit Turkmenistan. Het probleem is echter dat de overige aangrenzende staten, in het bijzonder Rusland, hier op zijn zachtst gezegd nogal wat problemen mee hebben.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 14 december 2015

Beleggen in Goudmijnen 2015: -21%

De aandelenkoersen van de grootste goudmijnen zijn dit jaar extreem volatiel geweest. Een goudmijnen zag de koers zelfs.....