Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 9376 tot 9380
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 15 december 2015

Vermogen vluchten massaal in kortlopende leningen

Beleggers hebben in de tweede helft van dit jaar €212 miljard in zogeheten money market funds gestoken, fondsen die alleen beleggen in kortlopende en makkelijk verhandelbare leningen. Deze fondsen zijn zeer liquide en worden door beleggers gezien als een vorm van cash, vergelijkbaar met vermogen dat geparkeerd staat op een bankrekening. Over dezelfde periode voegden beleggers $31 miljard aan aandelen aan hun portefeuille toe en haalden ze $27 miljard weg uit langlopende obligaties.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 15 december 2015

'Top van Nederland ziet vermogen opnieuw stijgen'

De inkomensverdeling is redelijk gelijk in Nederland, wel is het verschil van vermogen groot tussen rijken en armen. 

De meeste rijke Nederlanders zagen hun private vermogen in totaal met 23 miljard euro stijgen. Daardoor bezit de rijkste 1 procent ruim 28 procent van al het Nederlandse vermogen.

Dat schrijft De Volkskrant op basis van de meest recente voorlopige gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De krant heeft de cijfers geanalyseerd volgens de Piketty-methode.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 december 2015

Kan de olieprijs nog verder dalen?

Dit beursjaar heeft vooral in het teken gestaan van de dalende commodityprijzen. Nu de olieprijs al zo ver in waarde is gedaald, lijken de beleggers eindelijk wakker te zijn geworden. Vorig jaar leken ze zich nog weinig zorgen te maken over de dalende olieprijs, maar daar is de afgelopen weken een grote verandering in gekomen. De afgelopen twee weken hebben de meeste beleggers immers massaal hun stukken van de hand gedaan als gevolg van de verder dalende olieprijs.

De grote vraag is natuurlijk of de olieprijs nog verder in waarde gaat dalen. De stemming op Wall Street is op dit moment behoorlijk pessimistisch. Miljonair investeerder Carl Icahn liet bijvoorbeeld tegenover CNBC weten dat hij verwacht dat de olieprijs in de toekomst nog verder gaat dalen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 15 december 2015

Turkije klopt alweer aan de poort van Europa

De EU en Turkije hebben maandag de gesprekken omtrent de toetreding van Turkije hervat. Dat gebeurt op een moment dat de reputatie van Ankara zelden slechter is geweest, schrijft de Franse krant La Tribune. Aan controverse ontbreekt het niet: de tweeslachtigheid tegenover de jihadisten van de Islamitische Staat, net als de vermeende oliesmokkel met behulp van de terreurgroep, anti-regeringsjournalisten die worden opgesloten, mensenrechten die worden geschonden...

Toch heeft de EU weinig andere keuzes dan vriendjes blijven met president Recep Tayyip Erdogan. Zijn land moet immers de vluchtelingenstroom die vanuit Syrië komt onder controle houden. De EU heeft daartegenover al aan 75 miljoen Turken visavrij verkeer in de EU beloofd en 3 miljard euro noodhulp toegezegd om vluchtelingenkampen te organiseren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 december 2015

6 ideale lijstjes voor wie succesvol wil worden

Heeft u ook het gevoel dat u iedere dag tientallen dingen moet onthouden? Ligt u ’s avonds in bed ook wakker van wat u allemaal nog moet doen of wat u allemaal vergeten bent? Er komen zo veel impulsen op ons af dat het moeilijk is om alles bij te houden. Gelukkig zijn daar goede hulpmiddelen voor, zoals lijstjes.

Mensen houden van lijstjes. De kans is zelfs groot dat u nu bezig bent met uw kerstlijstje. Lijstjes geven ons een goed gevoel en verplaatst de taak van uw hoofd naar uw lijstje. Dit is een lijst met de ideale lijstjes die u kunnen helpen uw leven veel gemakkelijker en succesvol te maken.