Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 9376 tot 9380
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

Verlies AEX loopt verder op, goudprijs stijgt

Het verlies op de AEX is deze ochtend opgelopen tot 2,2%. Beleggers zijn nerveus geworden door de grote koersdaling van Chinese aandelen en door de oplopende spanningen tussen Saoedi-Arabië en Iran. De nervositeit op de financiële markten kent vooralsnog ook winnaars, want goud en zilver staan ook vandaag weer in de plus.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

Na 35 jaar voert Alaska opnieuw een inkomensbelasting in

Voor het eerst in 35 jaar gaat de Amerikaanse staat Alaska een inkomensbelasting heffen om het verlies uit olie-inkomsten te compenseren. Alaska telt 740.000 inwoners en kon tot nog toe op oliegeld rekenen om zijn budget van 5,2 miljard dollar te financieren. Oliegeld à rato van 110 dollar per vat, welteverstaan.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

Saoedi-Arabië verlaagt olieprijs voor Europa

Saoedi-Arabië heeft de olieprijs voor het Noordwesten van Europa met $0,60 per vat verlaagd. De Zuid-Europese landen rond de Middellandse Zee krijgen $0,20 korting op de prijs van een vat ruwe olie. Met deze prijsverlaging probeert Saoedi-Arabië haar marktaandeel te verdedigen, nu Iran weer olie mag verkopen op de Europese markt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

Waarom diversificatie bij beleggen zo belangrijk is

Sinds 2004 heeft geen enkele beleggingscategorie jaar in jaar een superieur rendement weten te behalen. In de aanloop naar de financiële crisis kon je een goed rendement halen met grondstoffen, beleggingen in opkomende markten en goud, maar de afgelopen jaren doen juist de aandelen het weer goed. Daarom is het altijd aan te raden om uw vermogen te spreiden over verschillende beleggingscategorieën.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

Kernproef met waterstofbom door Noord-Korea, VN-Veiligheidsraad bijeen

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Het land heeft deze week vermoedelijk een kernproef gedaan met een waterstofbom. Foto EPA

Noord-Korea heeft op de staatstelevisie bevestigd dat het woensdagochtend (lokale tijd) een kernproef heeft uitgevoerd.

Het land sprak van een geslaagde test met een waterstofbom, aldus het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

Er waren al sterke vermoedens van onder meer Zuid-Korea, Japan en het Chinese aardbevingscentrum dat het om een atoomproef ging. Daarbij werd verwezen naar de aardbeving met een kracht van 5,1, die gemeten werd in het noordoosten van Noord-Korea en volgens specialisten ,,kunstmatig” was. De beving vond plaats vlakbij het testgebied Punggye-ri, waar eerder kernproeven zijn uitgevoerd. De laatste nucleaire test was in 2013.