Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 9376 tot 9380
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 2 februari 2016

Rusland overweegt verkoop van zeven staatsbedrijven

Rusland overweegt de verkoop van een zevental staatsbedrijven, waaronder luchtvaartmaatschappij Aeroflot en gasconcern Rosneft, om het gat in de begroting te dichten.

Dit meldt de Financial Times. Het is lange tijd geleden dat grootschalige privatiseringen worden overwogen in het Oost-Europese land.

Na de val van de Sovjet-Unie werden in de jaren negentig al veel staatsbedrijven door de overheid verkocht, maar de Russen hebben hier een nare nasmaak aan overhouden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 2 februari 2016

Werkloosheid eurozone op laagste niveau sinds september 2011

De werkloosheid in de eurozone is in december verder afgenomen tot het laagste niveau sinds september 2011.

Het aandeel daalde naar 10,4 procent van de beroepsbevolking, maakt het Europese statistiekbureau Eurostat dinsdag bekend.

Economen rekenden in doorsnee op een stabilisatie ten opzichte van de 10,5 procent die in november werd gemeten. In december 2014 had 11,4 procent van de beroepsbevolking geen betaalde baan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 februari 2016

Goud en zilver glanzen weer

De meeste beleggers zullen de maand januari zo snel mogelijk willen vergeten. Maar, de beleggers die hebben geïnvesteerd in goud en zilver kunnen terugkijken op een prachtige maand. Voor het eerst sinds lange tijd steeg de goud- en zilverprijs weer eens in waarde. Ook de meeste goudmijnaandelen wisten in de maand januari te profiteren van de opleving van de goud- en zilverprijs.

Op de staafgrafiek hierboven kunnen we ook zien waar we de afgelopen maand maar beter niet in hadden kunnen investeren. Zo kunnen we zien dat de beurs van China de allergrootste verliezer van de maand was. De Shanghai index moest ruim 25 procent aan beurswaarde inleveren. Ook de Amerikaanse en Europese beurzen wisten uiteindelijk in mineur te sluiten.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 2 februari 2016

EU: Staatsobligaties zijn geen risicovrije asset meer

De Europese Unie wil beperkingen opleggen aan de hoeveelheid staatsobligaties die Europese banken op hun balans mogen houden, omdat het schuldpapier niet langer als risicovrij bestempeld mag worden. De EU geeft daarmee gehoor aan de zorgen van Duitsland en Nederland, die de risico’s in het Europese banksysteem verder willen verkleinen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 2 februari 2016

Is China de reddingsboei voor Apple?

De vragen zoemden al enkele kwartalen rond. Hoe lang kan een gigant als Apple zo hard blijven groeien? En, is Apple voor zijn groei niet te afhankelijk geworden van de iPhone. Dat toestelletje genereert ongeveer 68% van de omzet van het bedrijf. Sinds de publicatie van de cijfers over het vierde kwartaal van 2015 is er meer duidelijkheid gekomen over beide vragen.