Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 9381 tot 9385
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 december 2015

Rusland maakt de verkeerde keuzes

Deze week werd zoals verwacht de Russische begroting voor 2016 zonder enig protest door de Doema gejaagd.

Het begrotingstekort wordt geraamd op 1.7 miljard dollar in 2016, goed voor 2% van het BBP. Dat is wellicht heel optimistisch, aangezien er wordt uitgegaan van een gemiddelde olieprijs van minimaal 40 dollar per vat, 50 dollar voor Oeralolie.

Dat zou menig wenkbrauw in de crude sector toch doen fronsen. Niemand die nog rekening houdt met een plotse prijsverhoging in 2016. Zelfs als OPEC de kraan dichtdraait worden we overspoeld met oil sands en schalie-olie.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 14 december 2015

Waarom politiek Europa nood heeft aan meer Spanje

'Spanje is een van de weinige Europese landen dat er in is geslaagd zijn politiek landschap van binnenuit te vernieuwen,' schrijft columnist Eric Le Boucher in de Franse zakenkrant Les Echos in een opiniestuk over de steile opgang van het Front National bij onze zuiderburen:

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 14 december 2015

Aardgas daalt naar laagste prijs sinds 2002

De prijs van aardgas is dit jaar al met 35% gezakt en staat op het moment van schrijven zelf op het laagste niveau sinds januari 2002, zo meldt Bloomberg. De verwachting is dat de gasprijs nog tot het eind van dit jaar laag zal blijven, omdat er rekening wordt gehouden met een relatief milde winter.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 14 december 2015

Grote drukte aan tankstations

Bij benzinestations merken ze vandaag een grotere drukte dan normaal. De benzine en diesel is dan ook weer goedkoper geworden. De prijs is voor allebei zelfs gezakt tot het laagste peil in vijf jaar. En dan kan je al eens een dagje wachten om te tanken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 december 2015

Vergeet China. Hier is Ierland!

Ierland! Het land waar de bankencrisis vanaf 2007 nog zo enorm toesloeg. Het land dat gigantische tekorten boekte op de begroting. En het land dat uit zijn as kon herrijzen.

De best presterende economie in (West-)Europa is volgens de conjunctuurbarometers van de Europese Commissie en Eurostat zonder twijfel het Ierse eiland.

De economische groei (BBP) komt uit op wel 7%, waarmee Ierland China dus weet te overklassen. In het EU-moeras, waarin de economische groei nog steeds weinig aantrekt, is Ierland dus een welkomen uitzondering.

Ierland weet bijzonder veel multinationale ondernemingen aan zich te binden, dankzij een interessant belastingsysteem.