Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 9381 tot 9385
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

Olieprijs blijft dalen

De olieprijzen zijn woensdag opnieuw fors gedaald. De prijs van Brentolie zakte daarbij tot het laagste niveau in elf jaar.

De oplopende spanningen tussen Saudi-Arabië en Iran in de afgelopen dagen hebben de al maanden durende prijsdaling geen halt toegeroepen. Dat is vooral te wijten aan het feit dat het aanbod nog steeds veel groter is dan de vraag. Het overaanbod werd woensdag onderstreept door de melding dat de benzinevoorraden in de VS nu tot het hoogste peil zijn gestegen sinds 1993.

Brentolie werd 5 procent goedkoper en kostte rond 16.45 uur 34,60 dollar per vat. De prijs van een vat Amerikaanse olie stond ruim 4 procent in de min op 34,42 dollar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

10 tips: geld besparen door geld uit te geven

Wist je dat je geld kan besparen terwijl je geld uitgeeft? Echt waar, het kan. Weg met die absurde besparingsplannen die alle fun uit het leven zuigen, weg met die ideeën die je niet kan volhouden. Als je dit leest kan je geld besparen terwijl je gewoon hetzelfde blijft doen, maar dan door minder geld uit te geven.

Meer geld sparen, het is een voornemen die veel mensen maken in het begin van het jaar. Dat deze voornemen ieder jaar terug komt, wijst er dus op dat veel mensen er niet in slagen om dit vol te houden.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

Waarom stijgt en daalt de Bitcoin koers?

Waarom de koers van Bitcoin stijgt en daalt blijft één van de meest gestelde vragen. De tweede vraag die ik daarop meestal krijg is: "Waarom heeft een Bitcoin uberhaupt waarde?". Mijn korte antwoord op beide vragen is "Vraag en aanbod". Men wil bitcoins om mee te betalen of omdat ze denken dat ze meer waard worden. Of men wil er vanaf omdat met denkt dat de waarde zal dalen. Het tekort of overschot aan bitcoins bepaalt daarop de prijs. Als er meer vraag is dan er bitcoins beschikbaar zijn dan stijgt de prijs, is het andersom dan daalt deze.

Voor zover het korte antwoord. Dit is in principe wel de kern van de zaak maar in de echte wereld zijn er uiteraard nog een groot aantal andere factoren die de prijs mede bepalen. Dan kan je bijvoorbeeld denken aan: vertrouwen, speculatie en emotie. Deze zijn dan weer gekoppeld aan externe factoren zoals bijvoorbeeld een gevalletje Griekenland of Capital controls in China. Er zijn velen die de prijs proberen te voorspellen of analyseren maar ik heb tot nu toe nog niemand gezien die succesvol alle pieken en dalen heeft voorspeld.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

Column Kees de Kort | Juichverhalen van de pennenlikkers

In de VS worden evenveel auto's verkocht als vijftien jaar geleden. Maar de pennenlikkers die dat persbericht klakkeloos overnemen, zonder context, bezondigen zich aan regelrechte propaganda, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. Leuk en aardig allemaal, maar de afgelopen vijftien jaar zijn er wel 35 miljoen Amerikanen bijgekomen.

Daar komt bij dat looptijd, rente en aanbetalingen van een lening voor de aanschaf van een auto nu op een niveau zitten dat vijftien jaar geleden volledig ondenkbaar was, zegt De Kort. "Belangrijker nog voor het grote verhaal is dat de laatste cijfers van december duidelijk lager dan in november. Doordat het begin van het jaar heel goed was, komt het er opgeteld redelijk uit, maar de laatste maanden zit er de klad in."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

Het tijdschema van de volgende dollar crisis volgens Mike Maloney

We horen al bijna zo goed als altijd dat de Amerikaanse dollar gaat crashen. Mike Maloney ziet het anders. Hij gelooft niet dat de Amerikaanse dollar gaat crashen, hij gelooft wel dat het monetaire systeem rijp is voor een nieuw systeem waarin er een andere dollar zal zijn.

Het globale monetaire systeem kende al verschillende periodes met iedere keer een andere rol voor de Amerikaanse dollar:

Iedere keer komt er gewoon een nieuw globaal monetair systeem. Historisch gezien gaat een globaal monetair systeem zo’n 30 tot 40 jaar mee, het huidige systeem is al 44 jaar van kracht en loopt op zijn laatste benen.