Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 9396 tot 9400
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 december 2015

Er wacht een gigantische rally in goudmijnaandelen: deze 2 grafieken bewijzen het

Door de daling van de energiesector staan de grondstofaandelen op een historisch dieptepunt. De huidige neerwaartse cyclus is nog vele malen erger dan de laatste keer dat grondstoffen volledig onderuit gingen in 1999-2000. En het is niet alleen de energiesector die crasht. Maar ‘what comes down, must go up’.

Op onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat de gewone aandelenmarkt dit jaar een parabolische stijging inzette tegenover grondstoffen. En zoals dat op de financiële markten ALTIJD gaat, wordt een parabolische stijging ALTIJD gevolgd door een forse daling.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 december 2015

Miljonairs onthullen 5 geheimen om rijk te worden

Miljonair worden is niet zo moeilijk als het lijkt. Miljonairs kijken wel anders tegen geld aan dan anderen, en net dat maakt hen zo succesvol. Wilt u de geheimen om rijk te worden kennen, dan wordt het hoog tijd dat u onderstaande 5 ideeën over geld totaal anders gaat bekijken.

Thomas C. Corley bestudeerde 5 jaar lang het gedrag van honderden miljonairs. Hij kwam tot de conclusie dat er bepaalde mythes bestaan over geld die helemaal niet waar zijn. De miljonairs lieten zich niet vangen door deze mythes waardoor ze een groot fortuin konden opbouwen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 14 december 2015

De financiële oorlog tegen IS

Terreurgroep IS bombarderen zal niet volstaan om een eind te maken aan hun expansieve gruwelbewind. Dat weten ook de VS, die de internationale militaire coalitie tegen IS leiden. Washington gaat nu achter het geld van de terroristengroepering aan. Deze week komt de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties bijeen om de financiële strijd tegen IS te bespreken. Maar waar haalt IS zijn fondsen en hoe kan die geldstroom ingedijkt worden?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 december 2015

Prijs van ijzererts nadert cruciaal punt voor grote mijnbouwconcerns

IJzererts zit, net als olie, in de hoek waar de klappen vallen. Vandaag werd met 37 dollar per ton een nieuw dieptepunt bereikt. De vergelijking met olie dringt zich op. Hoelang is de strategie van de goedkoopste producenten nog werkbaar? 

“De duurste operaties van de vier grootste producenten – Vale, BHP, Rio en Fortescue – lijden verlies bij prijzen onder de 40 dollar per ton,” zo zegt John Kovacs, commodities econoom bij Capital Economics in Londen. Hij denkt dat de break-even niveaus voor de mijnbouwconcerns tussen de $28 en $39 liggen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 14 december 2015

14 december: Draghi klaar met stimuleren en 5 andere dingen die je moet weten

Economen denken dat Draghi klaar is met het verruimen van het monetaire beleid. In de VS zijn ze daar allang mee klaar, en gaat de rente omhoog woensdag. Geen belegger die daar nog over twijfelt. Arne Petimezas van AFS Group praatje bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.