Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 9396 tot 9400
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 januari 2016

2 factoren die bepalen of 2016 een game changer wordt voor goud of niet

Goed nieuws voor beleggers in goud: je moet dit jaar maar twee factoren in het oog houden om te weten of de koers van goud nog eens gaat stijgen of niet. 2015 was het derde opeenvolgende jaar dat de goudprijs in het rood eindigde. Komt er dit jaar een vier op een rij of een trendbreuk?

Veel zal afhangen van de Amerikaanse dollar, gestuurd door het beleid van de Federal Reserve. Een andere belangrijke factor om in het oog te houden is inflatie, gestuurd door de olieprijs.

Een stijgende Amerikaanse dollar zonder inflatie is een worst case scenario voor de goudprijs en resulteert  onvermijdelijk in een nieuw verlies jaar. In de meeste andere scenario’s is de kans groot dat er nieuwe groene scheuten ontstaan op de goudmarkt.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 15 januari 2016

In dit land verdwijnen dagelijks 13 mensen

In Mexico verdwijnen elke dag dertien mensen. Sinds de Mexicaanse drugsoorlog negen jaar geleden uitbrak, zijn in het land al ongeveer 25.000 personen spoorloos verdwenen. De Mexicaanse president Enrique Pena Nieto lijkt - nadat het aantal dagelijkse ontvoeringen onder zijn bewind is verdubbeld - eindelijk de ernst van het probleem te erkennen.

Toch blijft het een open vraag of de corrupte Mexicaanse justitie nog in staat zal zijn het tij te keren.

Nieto erkent nu dat de regionale Mexicaanse overheden teveel door corruptie zijn besmet om de ontvoeringen aan te pakken. Daarom kondigde de president de oprichting van een nationaal register van vermiste personen aan, terwijl ook een nationaal opsporingsteam wordt uitgebouwd.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 15 januari 2016

De Frans-Duitse as bestaat niet meer

De economische kloof tussen Duitsland en Franrijk breidt steeds verder uit. Beide landen presenteerden donderdag hun jaarrekeningen en het lijkt wel of ze elk een andere planeet bevolken. Het Duitse model is een echt model dat Duitsland heeft toegelaten de crisis achter zich te laten. In Frankrijk gaat het van kwaad naar erger. Terwijl de Franse minister van Economie zich feliciteerde over het feit dat het budgettekort van 70,5 miljard ruim 3 miljard lager ligt dan verwacht, kon Duitsland een budgetoverschot van 12 miljard aankondigen.

Kan het contrast nog groter? Ja, want is in Duitsland de werkloosheid op tien jaar gehalveerd, dan neemt ze bij onze zuiderburen stilaan catastrofale afmetingen aan. Wanneer het gegoochel met werkloosheidscijfers achterwege wordt gelaten telt Frankrijk liefst 15 miljoen niet-werkenden of mensen die minder werken dan ze kunnen of zouden willen. Nooit sinds 1997 waren die cijfers zo hoog. De jeugdwerkloosheid daalt overal in Europa, in Frankrijk neemt ze toe.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 januari 2016

Geheime e-mail onthult dat Khadaffi werd gedood omdat hij een goud gedekte munteenheid wou creëren

In oktober 2011 werd de Libische President Muammar Khadaffi gedood om het Libische volk te bevrijden van een dictator, dat is althans de officiële uitleg. Maar volgens Jay Syrmopoulos van TFTP werd de dood uitgevoerd onder valse voorwendselen. Khadaffi was volgens bronnen van plan om een pan-Afrikaanse door goud gedekte munt uit te bouwen.

Op oudejaarsavond 2015 werden 3.000 e-mails gepubliceerd van Hillary Clinton. Hieruit blijkt onder andere dat de NAVO Libië niet om humanitaire redenen was binnengevallen, maar wel omdat Khadaffi van plan was een nieuwe munteenheid te creëren die het westerse monopolie kon bedreigen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 15 januari 2016

Column Kees de Kort | Rare euforie

BNR-macro-econoom Kees de Kort begrijpt helemaal niets van de blijdschap over de hogere huizenprijzen. Voor de starters is zijn de hogere prijzen slecht nieuws.

Gisteren werd bekend dat NVM-makelaars het afgelopen kwartaal 15 procent meer woningen hebben verkocht dan een jaar eerder. Ook de huizenprijzen zitten weer in de lift.

Goed nieuws voor de huidige huizenbezitters, maar slecht nieuws voor de toekomstige, zegt De Kort. "Het is allemaal leuk en aardig die hoge huizenprijzen, maar starters komen niet meer in de buurt van een eigen huis."