EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 9396 tot 9400 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 2 mei 2016

Dit land is testcase voor gebruik van langdurige negatieve rentes

Als de interesten te hoog zijn worden er minder kredieten verstrekt en wordt er meer gespaard. Als de interesten laag staan gebeurt net het omgekeerd en wordt de economie gestimuleerd door het hogere uitgavenpatroon. Maar wat gebeurt er als de interesten voor lange tijd negatief blijven?

In Denemarken is de rente reeds lange tijd negatief waarbij het een precedent vormt in de moderne economische wereld. Het is dan ook een voorbeeldcase geworden voor andere centrale banken wereldwijd wat de gevolgen zijn van een dergelijk economisch beleid in een gezonde economie.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 2 mei 2016

Chinese economie stabiliseert, toch zachte landing?

Nieuwe data omtrent de Chinese economie tonen voor april 2016 een stabilisatie aan.  Dit zou betekenen dat de reeds uitgevoerde stimuli van de Chinese centrale bank hun werk doen en voorlopig niet moeten worden uitgebreid.

Nieuwe data omtrent de Chinese economie tonen voor april 2016 een stabilisatie aan.  Dit zou betekenen dat de reeds uitgevoerde stimuli van de Chinese centrale bank hun werk doen en voorlopig niet moeten worden uitgebreid.

De officiële “manufacturing purchasing managers index” stond de voorbije maand op 50,1 volgens het nationale statistisch bureau. Dit is de tweede opeenvolgende maand dat deze indicator boven de 50 staat wat wijst op een verbeterende economische situatie. De niet industriële  PMI die gebruikt wordt voor onder andere de dienstensector daalde lichtjes tot 53,5. Dit na een grote voorwaartse beweging afgelopen maart.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 2 mei 2016

Greenpeace onthult geheime TTIP-documenten

Greenpeace zegt maandagochtend geheime documenten te onthullen over de onderhandelingen over het handelsverdrag TTIP.

Greenpeace zegt maandagochtend geheime documenten te onthullen over de onderhandelingen over het handelsverdrag TTIP.

"Daarmee laten we zien hoe onder andere milieu, voedselveiligheid en klimaat op het spel worden gezet'', meldt de milieuorganisatie zondag.

De documenten zouden aantonen dat er sprake is van een "gigantische verschuiving van de macht van burgers naar grote bedrijven''.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 2 mei 2016

Europa kan snel verlost worden van het deflatiespook

De macrocijfers van Eurostat hebben duidelijk gemaakt dat het deflatiespook nog steeds boven Europa hangt. Zo werd bekend dat Europa in april opnieuw te maken had met een prijsdaling in plaats van een prijsstijging. Het uiteindelijke inflatiecijfer kwam uit op -0,2%.

En dit cijfer was iets slechter dan de meeste economen vooraf hadden gedacht. De meeste economen rekenden immers op een prijsdaling met 0,1 procent. Volgens Eurostat is deze prijsdaling met name te danken aan de dalende energieprijzen. Maar, juist daarom kan Europa binnenkort wel eens verlost gaan worden van het deflatiespook.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 2 mei 2016

Dit was de beste maand voor olie sinds 2009

De waarde van de olieprijs is in april met ongeveer 20 procent gestegen en daarmee is het de beste maand voor olie geworden sinds mei 2009. Destijds moest de wereldeconomie herstellen van de nare gevolgen die de financiële crisis met zich mee had gebracht.

Achter deze flinke rally bij de olieprijs zitten twee belangrijke factoren. De eerste factor is de zwakke dollar. De tweede factor is het dalende aanbod. Terwijl de meeste analisten hadden verwacht dat het aanbod van olie nog wel hoog zou blijven, wordt op dit moment door de markt het tegendeel bewezen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs