Nieuws / Artikelen met het woord

57279 artikelen gevonden. Artikel 9416 tot 9420
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 11 december 2015

Zo scoort de Nederlandse economie in 2016 (denkt het CPB): groei boven 2 procent, lagere gaswinning demper

De Nederlandse economie groeit in 2016 iets sneller dan dit jaar. Het Centraal Planbureau voorziet voor volgend jaar een economische groei van 2,1 procent, na een plus van 2 procent dit jaar.

Dat voorspelde het Centraal Planbureau (CPB) vrijdag. Het planbureau is optimistischer dan De Nederlandsche Bank (DNB), die maandag nog een terugval van de groei tot 1,7 procent in 2016 voorspelde.

Het CPB rekent in zijn prognoses met een wat sterkere groei van de wereldhandel dan DNB. Daarbij wordt echter wel de aantekening gemaakt dat het internationale beeld ,,met grote onzekerheid omgeven” is.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 11 december 2015

't Is officieel: de middenklasse - steunpilaar van de American Dream - is nu een minderheid

Veel is gezegd en geschreven over de toenemende inkomensongelijkheid die de Verenigde Staten en ook andere rijke landen in tweeën snijdt. Aan de ene kant van de samenleving ziet men gezinnen met lage inkomens en zonder enige vorm van bezit en aan de andere kant een dunne laag rijken die steeds rijker wordt. Daartussenin bevindt zich dan een krimpende middenklasse.

Deze stelling wordt nu voor het eerst hard gemaakt door de resultaten van een onderzoek van het Pew Research Center in Washington. De VS staan wel degelijk voor een keerpunt, want de middenklasse die in de jaren zestig van vorige eeuw nog tweederde van de bevolking uitmaakte en als ‘de ruggengraat van de economie’ werd omschreven, is vandaag een minderheid geworden. Pew omschrijft ‘middenklasse’ als een familie van drie met een jaarinkomen tussen de 42.000 en 126.000 dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 december 2015

Lage goud- en zilverprijs biedt koopkans

De lage goudprijs in combinatie met de te verwachten eerste Fed renteverhoging in bijna 10 jaar tijd kan een koopkans bieden, zo gaf Standard Bank gisteren aan. Daarnaast verwacht zij dat goud in 2016 boven de $1100 zal stijgen.

“Macro drivers and market positioning suggest further lows for gold prices in the coming weeks, but, we believe this will present a buying opportunity for the longer-term investor. The lower price environment is likely to feed through to a supply response, with mine curtailments as well as a decline in recycling”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 december 2015

IMF vergeeft Oekraïense schuld aan Rusland

Terwijl het IMF zijn operationele regels veranderde, zodat het Oekraïne kan ondersteunen in een schuldengeschil van $3 miljard met Rusland, gaf Russisch Minister van Financiën Anton Siluanov donderdag aan dat Rusland geen plannen heeft om zijn lidmaatschap van de organisatie uit Washington op te zeggen.

De Russisch premier Dmitri Medvedev was iets harder in bewoordingen. Hij beschuldigde de multilaterale instelling van bemoeizucht en zei dat de beslissing van het IMF politiek gemotiveerd was.

Daar valt geen spelt tussen te krijgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 december 2015

Basisinkomen voor iedereen, zegen of vloek?

Zowel in Finland als in Zwitserland speelt momenteel het idee om elke volwassen inwoner een basisinkomen te geven. Een idee dat meer en meer volgelingen kan vinden overal in Europa. Is dit een echt toekomstmodel of getuigt dit van een doorgeslagen sociale koers?

Eén van de belangrijkste vragen bij een dergelijke beslissing is welke de impact zou zijn op de mens en de maatschappij. Het lijkt een modern luilekkerland welke onbetaalbaar lijkt en welke voor lange politieke debatten zal zorgen. Dit is namelijk net het omgekeerde welke de maatschappij honderden, zo niet duizenden jaren heeft proberen door te geven aan zijn kinderen. Enkel met werken kan je ergens geraken in het leven is de leuze al die eeuwen geweest. Ook afgunst is een rechtstreeks gevolg hiervan welke in hoge mate bepaalt wordt door het “profiteren” van iets zonder hiervoor gewerkt te hebben.