Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 9416 tot 9420
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Olieproductie OPEC naar record

De productie van oliekartel OPEC heeft in januari het hoogste niveau ooit bereikt, ondanks de sterk gedaalde olieprijzen. Dat meldde financieel persbureau Bloomberg op basis van eigen berekeningen.

De productie van de OPEC kwam uit op 33,1 miljoen vaten per dag, een stijging van 48.000 vaten. In het cijfer is ook de productie meegenomen van Indonesië dat per 1 januari na zeven jaar afwezigheid weer lid is geworden van het oliekartel. Verder verhoogde Iran zijn productie na het wegvallen van de sancties tegen het land, terwijl de productie van het belangrijkste OPEC-lid Saudi-Arabië daalde.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Olieproductie Opec naar record

De productie van oliekartel OPEC heeft in januari het hoogste niveau ooit bereikt, ondanks de sterk gedaalde olieprijzen. 

Dat meldt financieel persbureau Bloomberg op basis van eigen berekeningen.

De productie van de OPEC kwam uit op 33,1 miljoen vaten per dag, een stijging van 48.000 vaten. In het cijfer is ook de productie meegenomen van Indonesië dat per 1 januari na zeven jaar afwezigheid weer lid is geworden van het oliekartel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Italiaanse overheid ondertekent eigen doodvonnis

Als u denkt dat overheden geleerd hebben uit de financiële crisis heeft u het mis. De Italiaanse overheid gaat zich garant stellen voor rommelkredieten gelijk aan 17% van het BBP!

Alle overheidsinterventies uit 2008 hebben niets uitgehaald. De banken zitten nog steeds met serieuze problemen. Als ze hun boekhouding zouden doen als een normaal bedrijf gaan ze allemaal failliet.

En de banken in Italië zijn bij de ziekste ter wereld. 17% van de leningen die ze hebben uitstaan wordt niet terugbetaald!

Het gaat om 350 miljard euro, ongeveer 17% van het BBP!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Iedereen kan het nu wel zien!

Dat er stilaan opnieuw iets beweegt in de edelmetalen, valt nog moeilijk te ontkennen…

De LBMA prijs “fix” voor zilver liep gisterenmiddag gigantisch in het honderd en voor goud bereikte de hefboom op de papieren “Comex” markt eerder deze week een absoluut record.

Er circuleren meer dan 540 claims voor elke ounce goud die fysiek beschikbaar is in de “registered” categorie van de Comex kluizen.

Dit wordt stilaan waanzin!

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Is renteverhoging Fed vergissing? Economie VS koelt flink af in laatste kwartaal

De economische groei in de Verenigde Staten is in het vierde kwartaal van 2015 afgezwakt tot 0,7 procent op jaarbasis, tegen 2 procent in de voorgaande periode.

Dat blijkt uit een eerste schatting die de Amerikaanse overheid vrijdag heeft gepubliceerd. Economen rekenden in doorsnee op 0,8 procent groei.

De Amerikanen geven altijd het groeicijfer van het ene kwartaal op het andere, maar dan op jaarbasis. Dat betekent dat ze aangeven wat het tempo van de economische groei zou zijn als de groei in het laatste kwartaal maatgevend zou zijn voor de groei van het gehele jaar.