EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 9416 tot 9420 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 18 mei 2016

Barack Obama, de ‘serial warrior’?

De Amerikaanse president Barack Obama – Nobelprijswinnaar voor de Vrede in 2009 – is de eerste president in de geschiedenis die tijdens zijn 8-jarige ambtstermijn ononderbroken oorlog heeft gevoerd. Dat blijkt uit een analyse van de New York Times.

Op dit ogenblik – 9 maanden vooraleer hij op 21 januari definitief het Witte Huis zal verlaten – zijn de Verenigde staten op verschillende fronten actief. Volgens de krant relativeert dit bilan de perceptie van ‘inactiviteit’ die de regering Obama vaak wordt toegedicht.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 17 mei 2016

De brandstof van de Amerikaanse economie raakt op

Het is sinds het begin van dit jaar duidelijk geworden dat de beleggers de komende jaren zullen moeten wennen aan lagere groeicijfers. Volgens de meeste rapporten van de zakenbanken is de kans namelijk groot dat de wereldeconomie de komende jaren in een vertraging terecht zal gaan komen. Ook het IMF heeft al meerdere malen de verwachting voor de groei van de wereldeconomie naar beneden moeten bijstellen.

Toch wijzen veel economen vaak naar Amerika waar het allemaal nog wel op rolletjes lijkt te lopen. Toch is dat ook niet helemaal waar. Want sinds het begin van dit jaar is ook de Amerikaanse centrale bank voorzichtiger geworden met haar voorspellingen over de Amerikaanse economie.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 17 mei 2016

IMF: Iran krijgt "unieke gelegenheid" om economie te herlanceren

Met de verlichting van de internationale sancties tegen Iran krijgt het land een unieke gelegenheid om zijn economie een nieuw elan te geven, al heeft het nog zware hervormingen voor de boeg. Dat heeft David Lipton, de nummer twee van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verklaard na een bezoek aan de hoofdstad Teheran.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 17 mei 2016

Tijdperk van hogere inflatie duwt goudprijs de hoogte in

Deflatie, dat is zowat één van de belangrijkste zaken dat alle centrale banken het liefst willen vermijden. Dat doen ze door middel van hun ondertussen welbekende soepele monetaire beleidsvormen. Veel beweging is er voorlopig nog niet, maar de stijgende goudprijs zou wel eens een voorteken kunnen zijn voor een periode van stijgende inflatie.

Deflatie, dat is zowat één van de belangrijkste zaken dat alle centrale banken het liefst willen vermijden. Dat doen ze door middel van hun ondertussen welbekende soepele monetaire beleidsvormen. Veel beweging is er voorlopig nog niet, maar de stijgende goudprijs zou wel eens een voorteken kunnen zijn voor een periode van stijgende inflatie.

Analisten geraken er steeds meer en meer van overtuigd dat het beleid van de centrale banken onrechtstreeks leidt tot een stijgende goudprijs. Al jaren wordt er gestreden om deflatie de kop in te drukken maar voorlopig blijven de resultaten uit en blijft de inflatie op een laag niveau hangen.

Volgens marktkenners is er een transitie in de maak, die wordt verraden door de stijgende goudprijs. De periode van deflatie of extreem lage inflatie zou binnenkort wel eens achter de rug kunnen zijn.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 17 mei 2016

3 eenvoudige trucs om snel meer geluk af te dwingen

Richard Wiseman, een psycholoog van de universiteit van Hertfordshire, besteedde 10 jaar van zijn leven aan het bestuderen van de factor ‘geluk’ in een mensenleven. Hij bundelde wat hij in dat decennium leerde in zijn boek ‘The Luck Factor’.

Volgens Wiseman zijn er drie makkelijk aan te leren technieken die geluk in het leven kunnen maximaliseren:

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs