Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 9426 tot 9430
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

Dit Scandinavische land kampt al 3 jaar met een recessie

Experts die verwachten dat de aandelenmarkten wereldwijd zullen dalen, wijzen vaak op het feit dat veel landen al in een recessie verkeren. Een goed voorbeeld is Finland. Het Scandinavische land kampt al sinds 2012 met een dalende economische groei en oplopende werkloosheid. Hoogste tijd dus voor flinke hervormingen, maar de vraag is of die maatregelen succesvol kunnen worden geïmplementeerd.

Het is wellicht moeilijk te geloven, maar de Finse economie is de slechtst presterende economie in de eurozone. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiek bureau Eurostat. Ook is de werkloosheid inmiddels opgelopen tot maar liefst 9,2 procent, en heeft het land relatief gezien een hoger begrotingstekort dan Italië.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

Eerste jaarverlies Deutsche Bank sinds 2008

Deutsche Bank heeft vorig jaar voor het eerst sinds 2008 een nettoverlies in de boeken gezet. De grootste bank van Duitsland leed een verlies van 6,8 miljard euro.

Deutsche Bank kwam eerder deze maand al met voorlopige cijfers naar buiten.

Het grote verlies hangt samen met eerder aangekondigde miljardenafschrijvingen op bezittingen, miljarden aan juridische kosten en reorganisatielasten. Deutsche Bank is verwikkeld in een reeks schandalen. Zo kreeg het financiële concern een forse boete voor manipulatie van het rentetarief Libor.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

Euro wint in 2015 opnieuw aan populariteit

De euro krijgt veel kritiek te verduren, zowel van buiten de Eurozone als in de Eurolanden zelf. Maar ondanks dat is de meerderheid van de Europeanen die de munt gebruiken positief gestemd. In de laatste peiling van de Europese Commissie gaf 61% van de respondenten aan dat de euro een positieve bijdrage geeft aan de economie van hun land.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

Bundesbank haalde 210 ton goud terug in 2015

De Bundesbank heeft het afgelopen jaar met succes 210 ton goud teruggehaald uit het buitenland. Daarvan kwam ongeveer 110 ton van de Franse centrale bank in Parijs en bijna 100 ton van de Federal Reserve in New York. Inmiddels ligt het grootste deel van de Duitse goudvoorraad weer in eigen land.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

Lage rente is sluipmoordenaar voor pensioenfondsen: grote kortingen dreigen in 2017

De grote pensioenfondsen waarschuwen dat kortingen van de pensioenen in de lucht hangen. In 2016 is een dergelijke ingreep nog niet nodig, maar de financiële positie van de fondsen is inmiddels zo onzeker dat Nederlands grootste pensioenuitkeerders, ABP en PFZW, de hand voor volgend jaar niet meer in het vuur durven te steken.

“De kans dat we moeten gaan korten in 2017 wordt groter”, zegt Corien Wortmann-Kool, voorzitter van het ambtenarenfonds ABP. “Wij begrijpen goed dat ouderen zich zorgen maken over de hoogte van hun pensioen en dat jongeren zich afvragen hoeveel pensioen er voor hen zal overblijven.”