Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 9426 tot 9430
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 december 2015

Basisinkomen voor iedereen, zegen of vloek?

Zowel in Finland als in Zwitserland speelt momenteel het idee om elke volwassen inwoner een basisinkomen te geven. Een idee dat meer en meer volgelingen kan vinden overal in Europa. Is dit een echt toekomstmodel of getuigt dit van een doorgeslagen sociale koers?

Eén van de belangrijkste vragen bij een dergelijke beslissing is welke de impact zou zijn op de mens en de maatschappij. Het lijkt een modern luilekkerland welke onbetaalbaar lijkt en welke voor lange politieke debatten zal zorgen. Dit is namelijk net het omgekeerde welke de maatschappij honderden, zo niet duizenden jaren heeft proberen door te geven aan zijn kinderen. Enkel met werken kan je ergens geraken in het leven is de leuze al die eeuwen geweest. Ook afgunst is een rechtstreeks gevolg hiervan welke in hoge mate bepaalt wordt door het “profiteren” van iets zonder hiervoor gewerkt te hebben.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 december 2015

5 tips om jongeren sneller rijk te maken

Bent u een van die jongeren in hun 20-er jaren, dan kent u ongetwijfeld dit gevoel: ‘waarom zou ik bezig zijn met mijn financiën? Ik heb nog een heel leven voor mij’. Dit is correct maar hoe sneller u begint met uw financiële verantwoordelijkheid te nemen, hoe sneller u een stap voor hebt op uw leeftijdsgenoten. En zo wordt u rijk en dan uw vrienden.

Jongeren tussen 20 en 30 jaar zijn meestal al blij als ze voldoende geld hebben om op stap te gaan en de nieuwste hightech snufjes te kopen. Financiële planning en de aandelenbeurs is dikwijls een ver van mijn bed show. Nochtans is dit de ideale leeftijd om uw welvaart op te bouwen.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 11 december 2015

In België sluit elke vijfendertig uur een bankkantoor de deuren

In België sluit elke vijfendertig uur een bankfiliaal definitief zijn deuren. Dat heeft de krant La Dernière Heure gemeld op basis van een rapport van consulent Financité. Er wordt opgemerkt dat op zeven jaar tijd de banken in België 1.449 filialen hebben gesloten.

In het algemeen moet er volgens Financité rekening mee worden gehouden dat de kantoornetten van de Belgische banken elk jaar met ongeveer 250 adressen afslanken. Er wordt aan toegevoegd dat vooral in landelijke Waalse regio’s een groot probleem dreigt.

Er worden in Wallonië immers nog slechts 1.657 filialen geteld. Dat komt overeen met 4,6 adressen per tienduizend inwoners. Op een oppervlakte van honderd vierkante kilometer vindt men in Wallonië gemiddeld nog 9,8 filialen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 december 2015

9 gewoontes van toekomstige miljonairs

Veel geld verdienen gaat niet vanzelf, dat zou pas handig zijn. Als u rijk wilt worden, dan moet u daar iets voor doen. Het gemakkelijkste dat u kunt doen zijn gewoontes aanleren die er voor zorgen dat u automatisch veel geld gaat verdienen. Op die manier wordt het geen inspanning, maar een proces.

Iedereen heeft gewoontes en iedereen kan nieuwe gewoontes aanleren. Aanleren van nieuwe gewoontes duurt meestal een tijdje, maar daarna gaat het vanzelf. Succesvolle mensen of mensen die veel geld verdienen hebben bepaalde gewoontes die andere mensen niet hebben. We kunnen hier dus nog iets van leren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 december 2015

3 vergeten redenen om nu goud te kopen

Tijdens de financiële crisis kregen we een beeld wat er kan gebeuren als het vertrouwen in het huidige monetaire systeem verdwijnt als sneeuw voor de zon. Tot 2011 was het antwoord op de vraag ‘wat moet ik nu doen?’ steeds: goud kopen. Ondertussen daalde de goudkoers met 45%.

Waarom zou u dan nu nog goud kopen?