Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 9426 tot 9430
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 januari 2016

Is olie goedkoop?

Het afgelopen beursjaar zijn er genoeg dingen gebeurd waar we samen met u nog wel uren over zouden kunnen doorpraten. Denk bijvoorbeeld maar aan het Griekse drama, de harde landing van de Chinese economie en de dalende commodityprijzen. Al deze factoren wisten er voor te zorgen dat de beleggers uiteindelijk ook nerveus werden en massaal afstand deden van hun stukken. Op het gebied van vertrouwen zal er de komende maanden heel wat moeten veranderen. We zien namelijk nog steeds dat beleggers zich zorgen maken over een eventuele verdere daling op de beurzen.

Aan het begin van het jaar 2015 werd de bovenstaande grafiek op StockTwits geplaatst. Op deze grafiek is te zien wat de prijs van olie door de jaren heen is geweest. Vandaag de dag noteren we rond de 37 dollar per barrel en dat betekent dat we rond historisch lagere koersen bewegen. Vanuit die gedachten zouden wij u de volgende vraag kunnen stellen: “Zou u olie op deze koers kopen of verkopen?”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 januari 2016

Oliesector: Golf faillissementen begint

Het bloed vloeit in de oliesector nu de olieprijs is ingestort. Door het hedgen van toekomstige productie heeft men de grootste pijn wat kunnen uitstellen. Maar nu de meeste firma’s hun optiecontracten niet verlengd hebben moeten steeds meer bedrijven bescherming aanvragen tegen hun schuldeisers.

39 Noord-Amerikaanse olieproducenten gingen al bankroet dit jaar. De laatste is Magnum Hunter Resources. Het bedrijf had amper $6,4 miljoen op zijn bankrekening tegenover $1,1 miljard aan schulden!

Noord-Amerika is extra hard getroffen omdat het vooral met schalie-olie werkt. Deze olie bovenhalen is duur: het kost ongeveer 60 dollar per vat! Pijnlijk als je hem maar kan verkopen voor 20 dollar per vat.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 1 januari 2016

Grondstoffenprijzen kregen forse tik in 2015

Handelaren in grondstoffen, metalen en gewassen hebben een zwaar jaar achter de rug, waarin de prijzen van zo goed als al hun producten stevig omlaag gingen. 

Olie, goud, zilver, koper, graan, maïs, soja en koffie werden allemaal goedkoper. Alleen suiker en katoen werden wat duurder.

De olieprijs was net als in 2014 de grote blikvanger onder de grondstoffen. De prijs van het 'zwarte goud' zette in de zomer van vorig jaar een glijvlucht in, die dit jaar met enkele kleine onderbrekingen werd doorgezet.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: vrijdag 1 januari 2016

Beleggen in Goud 2000 - 2015

In 2015 levderde beleggen in goud een schraal rendement op van 0,09%. Maar een terugblik over de laatste 16 jaar toont aan dat goud de asset is die....

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 31 december 2015

Column Kees de Kort | Zolang één plus één elf is

In China is de opgetelde uitstaande schuld sinds 2008 verviervoudigd. Nu begrijpen we dus waar die Chinese groei vandaan kwam, stelt Kees de Kort vast. "Als je ongelooflijk veel geld in de economie pompt, blijft er altijd wat plakken. Die Chinezen hebben dus wegen gebouwd, huizen gebouwd, fabrieken gebouwd, alles gebouwd en gedaan. Dat heeft economische groei opgeleverd. Daar begint nu de klad in te komen, want hoe moet dat nu verder?"

En dat geldt zeker ook voor de hele wereldeconomie. De Kort: "Een heleboel bedrijven, een heleboel particulieren, een heleboel speculanten hebben ingezet op dat China-verhaal. Er is geïnvesteerd richting China, er is gespeculeerd richting China, er is alles gedaan richting China, met geleend geld. En nou komt het Chinese groeiverhaal onder druk te staan. Nou gaat het allemaal wankelen, want waar gaan de eerste slachtoffers vallen?"

Dat wordt het grote verhaal van 2016, zegt De Kort. "En dat het niet goed gaat aflopen, is volkomen duidelijk, want het viervoudige van de uitstaande schuld alleen in China al, terwijl de economie afzwakt... Dat verhaal kent een onprettig einde."