Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 9431 tot 9435
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 10 december 2015

20.000 euro verstopt achter blik worstjes in Vaticaan

Een onderzoek in het Vaticaan naar mogelijke financiële malversaties heeft tot een verrassende vondst geleid. Verborgen in het bureau van een priester, achter een oud blik Weense worstjes, vonden de onderzoekers 20.000 euro baar geld. Dat melden Duitse media woensdag.

Het geld is in beslag genomen en de geestelijke, Mauro Ugolini, is met onmiddellijke ingang geschorst. De chef van de priester, de 67-jarige Duitse kardinaal en vroegere bisschop van Regensburg Gerhard Ludwig Müller, moet op korte termijn een verklaring komen afleggen. Het is vooralsnog onduidelijk of binnen de geloofscongregatie waar beide geestelijken werkzaam zijn, sprake is van een echt financieel schandaal.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 10 december 2015

Russen moeten voortaan vakantie nemen in eigen land

e Russische overheid roept zijn onderdanen op niet langer in het buitenland op vakantie te gaan. Buitenlandse strandvakanties zijn volgens de Russische autoriteiten immers een geïmporteerd stereotype en kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

Oleg Safonov, directeur van het Russische overheidsbureau voor toerisme, riep zijn landgenoten op af te stappen van de buitenlandse vakanties, die volgens hem niet tot de Russische gewoontes behoren.

“Zelfs onze welgestelde voorouders gingen niet massaal op vakantie aan buitenlandse stranden,” aldus Safonov tegenover de regeringskrant Rossiyskaya Gazeta. “De nood aan stranden en zee is grotendeels een opgelegd stereotype dat we zijn beginnen bestempelen als onze eigen opinie.”

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 10 december 2015

9.000 banen weg bij Rabobank om te concentreren op ‘groeithema’s’

Rabobank schrapt de komende drie jaar 9000 voltijdsbanen. Dat maakte het coöperatieve financiële concern woensdag bekend.

Gedwongen ontslagen zijn niet uitgesloten, maar de bank wil zoveel mogelijk arbeidsplaatsen via natuurlijk verloop en het verminderen van het aantal externe medewerkers laten verdwijnen.

De zware ingreep, die gepaard gaat met een nieuwe strategie, volgt bovenop reorganisaties die vanaf 2013 zijn ingezet, ten koste van 10.000 banen. Daarvan zijn er inmiddels 7.000 verdwenen. De overige 3.000 staan voor de komende periode op de rol.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 december 2015

Miljardair: “Geld maakt mij depressief”

De Zweedse uitvinder van de immens populaire game ‘Minecraft’ heeft in een serie tweets laten weten dat hij nog nooit zo eenzaam is geweest als vandaag. Markus Persson verkocht zijn bedrijf Mojang bijna een jaar geleden aan Microsoft voor $2,5 miljard. Hijzelf zou 70% van de aandelen in handen gehad hebben.

Het is de droom van iedere programmeur of van iedere startup: iets maken waar de mensen van houden en dit voor veel geld verkopen. Na de verkoop van Minecraft aan Microsoft was Persson van de ene op de andere dag miljardair.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 10 december 2015

Rabobank schrapt komende jaren 9000 banen

De Rabobank wil de komende vijf jaar haar personeelsbestand met 9.000 werknemers verkleinen, zo maakte de bank deze week bekend. Samen met de drieduizend ontslagen die eerder aan aangekondigd werden verkleint de bank haar totale personeelsbestand met een kwart. De bank wil haar bedrijfsmodel stroomlijnen en zal daarom de 106 zelfstandige banken met ingang van volgend jaar samensmelten tot één bank.