EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
41
kliks
41
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 9431 tot 9435
Geplaatst op: maandag 15 februari 2016

Eerst contant geld verbieden, dan negatieve rente invoeren

De laatste jaren staat het gebruik van grote bankbiljetten ter discussie, omdat het vooral voor criminele activiteiten gebruikt zou worden. Maar is dat de werkelijke reden waarom er jacht wordt gemaakt op contant geld? Onderstaande slide uit een presentatie van Morgan Stanley geeft een andere uitleg van de jacht op contant geld.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: maandag 15 februari 2016

Grafiek: Bankencrisis weer terug in Europa

De financiële crisis is weer helemaal terug van weggeweest, want de risico-opslag die beleggers betalen om zich te verzekeren tegen het omvallen van een bank zijn in zeer korte tijd gestegen tot het hoogste niveau sinds de crisis van 2012. De volgende grafiek laat zien dat vooral Deutsche Bank momenteel onder vuur ligt, maar dat beleggers ook twijfelen aan de degelijkheid van andere banken als Credit Suisse en Barclays.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: maandag 15 februari 2016

Pensioen van miljoenen Nederlanders gaat omlaag

Pensioenfondsen verwachten dat er de komende tien jaar gekort moet worden op het pensioen van miljoenen Nederlanders, zo bericht RTL-Z. Door de extreem lage rente en de recente daling van de aandelenkoersen is de dekkingsgraad van verschillende grote fondsen onder de kritieke ondergrens van 90% gezakt.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: maandag 15 februari 2016

Beursdalingen? Een geschenk uit de hemel!

Beleggers zijn toch een vreemd ras, vind je niet?

Beleggers zijn toch een vreemd ras, vind je niet?

Als het koopjes zijn in de winkel, spurt iedereen naar buiten om op een jas 20 euro te besparen.

En voor een wasmachine plooit men zich dubbel om 20% korting te krijgen.

Als het op de aandelenbeurzen stormt, dan is het blijkbaar ‘kop in kas’ bij beleggers in plaats van te profiteren van de kansen die zich aandienen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 15 februari 2016

De winnaar van negatieve rentevoeten: Goud!

Het spook der negatieve rentevoeten waart rond over heel de wereld. Het heeft de financiële markten in zijn greep en groeit iedere dag. De grootste winnaar van dit griezelverhaal is tot op heden nog steeds de goudprijs.

Vorige week donderdag nog steeg de goudprijs 4,5% tot bijna $1.250. Hiermee doorbrak het met kracht een neerwaarts trendkanaal. Het gele edelmetaal staat al 15% in het groen dit jaar terwijl de aandelenmarkt maar geen kopers lijkt te vinden.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs