Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 9436 tot 9440
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 januari 2016

De Chinese economie is één grote leugen

Voor de tweede keer in minder dan zes maanden werd de aandelenhandel op de Chinese beurzen geschrapt. Ook dit keer naar aanleiding van een beursshock.

Maandag opende Shangai met 7% verlies. Het signaal voor de autoriteiten om de handel op te schorten en de paniek in afzondering uit te zweten.

De Chinese beurspaniek liet zich onmiddellijk voelen op de Europese beurzen, die openden met een gemiddeld verliest van 2%.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 4 januari 2016

Column Kees de Kort | Niks nieuws in China

De beurshandel in China ging zo hard onderuit dat deze moest worden stilgelegd. Maar wat was nou eigenlijk de aanleiding?

De Chinese aandelenhandel werd stilgelegd omdat koersen te hard onderuit gingen. Toch gaf het nieuws daar weinig directe aanleiding toe, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort. "Inkoopmanagers: krimp. Daar hoor je niks nieuws, dat is al maandenlang zo. De yuan daalt in waarde, ook niks nieuws. Is ook al maandenlang zo. Mogelijke faillissementen in de scheepsbouw: ook geen nieuws."

De gebeurtenissen van vandaag zijn eerder een voortvloeisel van gebeurtenissen in augustus vorig jaar, zegt De Kort. "Toen daalden de koersen in China, en heeft de Chinese regering er alles aan gedaan om die koersdaling tot stilstand te brengen. Ze hebben geld gestopt in die beurs, ze hebben verkoopverboden gedaan, kortom alles gedaan om dat publiek weer rustig te houden."

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 4 januari 2016

UBS: Olieprijs naar $30 per vat

Volgens UBS kan de olieprijs dit jaar naar $30 per vat dalen, voordat de wereldwijde oliemarkt in de tweede helft van het jaar weer een balans kan vinden tussen vraag en aanbod. De Zwitserse bank verwacht dat de Amerikaanse olieproductie binnen afzienbare tijd zal dalen als gevolg van de aanhoudend lage olieprijs.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 januari 2016

VIDEO: Doug Casey gaat voor goud in 2016

Doug Casey, venture capitalist, oprichter en voorzitter van Casey Research en gerenommeerd anarcho-kapitalist breekt op de website van de Canadese commodity trader Kitco een lans voor goud.

De rate hike van de Fed zal een slachting teweegbrengen op de beurzen, waardoor meer mensen zullen teruggrijpen naar goud. Ondanks manipulaties van de goudprijs zal dit sowieso een effect hebben op de handelsprijzen.

Voor gold bugs much ado about nothing. Wie het financieel riedeltje doorheeft, ziet goud niet als een belegging, maar als een verzekering tegen de volledige financiële en maatschappelijke meltdown. In dat paradigma is de reële prijs van goud in discrete tijd een stuk minder belangrijk.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 januari 2016

Waarom de volatiliteit op de valutamarkten onverminderd zal voortduren in 2016

Valuta’s van groeilanden gingen in 2015 hard onderuit. Maar de daling is nog niet ten einde, volgens analisten van NN Investment Partners en de Bank of Singapore. Zij noemen de groeivertraging in China en de stijgende Amerikaanse rente als belangrijkste oorzaken voor een verdere neergang.

Het verslechterende sentiment in de valutamarkt kan ook een negatieve effect hebben op aandelen en obligaties in groeilanden. Ook deze markten lieten in 2015 al een forse verzwakking zien. Aandelen gingen massaal in de verkoop, en obligatiehouders vroegen een fors hogere vergoeding voor schuldpapier van groeilanden.

“Het zal in het komende jaar erg beweeglijk en onrustig blijven,” zo stelt Nathan Griffiths, portefeuillebeheerder bij NN Investment Partners in Den Haag, tegenover Bloomberg.