Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 9441 tot 9445
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 december 2015

De laatste fase van de globale reset is ingezet

Geen enkele wereldreservemunt blijft eeuwig aan de macht. De Amerikaanse dollar heerst al verschillende decennia over de financiële markten. Maar met het proces dat leidde tot de financiële crisis hebben ze zichzelf in de voet geschoten. Een grondige hervorming van het globale financiële systeem dringt zich op en de laatste fase daarvan is nu ingezet.

De Amerikaanse dollar is de grootste steunpilaar van het financieel systeem. Tijdens de financiële crisis werden twee extra steunpilaren geïnstalleerd om het systeem draaiende te houden tot er een nieuw financieel systeem klaar is. De laatste 100 jaar werden er al drie grote veranderingen aangebracht. Nu zitten we in de laatste fase naar de vierde aanpassing, aldus Zerohedge.

Na de dominantie van de Amerikaanse dollar moet er nu een globaal financieel systeem komen. En dan komt het Internationaal Monetair Fonds naar voren als de reddende engel. De opname van de Chinese yuan in het mandje van de SDR is onderdeel van de transformatie naar een meer globaal financieel systeem.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 10 december 2015

Waarom Amerika misschien toch niet zo geweldig is

De Verenigde Staten groeien uit de crisis, terwijl Europa blijft kwakkelen. De perceptie dat het aan de andere kant van de Atlantische Oceaan altijd beter gaat, schreeuwt echter om nuancering volgens Jeremy Grantham. Zes grafieken die een ander verhaal vertellen.

Jeremy Grantham is geen linkse rakker. Zetelend in Boston beheert deze Amerikaan van Britse afkomst voor grote investeerders zoals pensioenfondsen in totaal zo’n 104 miljard dollar aan beleggingen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 december 2015

Het verborgen bloedbad op de financiële markten in 5 grafieken

De valutamarkten daveren op hun grondvesten, de centrale banken kunnen nog amper voldoen aan de verwachtingen van de markt, de aandelenmarkten komen niet meer van de grond, … het ziet er naar uit dat 2016 wel eens een heel interessant jaar zou kunnen worden.

Gisteren kregen we al een voorproefje, in alle stilte vond er een waar bloedbad plaats op de financiële markten. Zerohedge illustreert dit perfect aan de hand van 5 grafieken.

Zo devalueerde China zijn munt gisteren opnieuw tot het laagste niveau in vier jaar. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 december 2015

Analist: “Risico op valutaoorlog in Azië neemt toe”

Vijf maanden nadat China de financiële markten schokte met een devaluatie van de yuan, kijken beleggers opnieuw met argusogen naar de laatste bewegingen van de Chinese munt. Momenteel staat de yuan op het laagste punt in vier maanden, en dat leidt tot speculatie over mogelijke depreciatie-maatregelen van de Chinese centrale bank.

China’s centrale bank (PBOC) laat iedere werkdag de spotprijs maximaal 2 procent stijgen of dalen tegenover de dollar, in verhouding tot de officiële valutakoers. Deze week verzwakte de Chinese munt twee achtereenvolgende sessies na zulk ingrijpen van de PBOC.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 10 december 2015

Column Kees de Kort | 'Banen' zegt niks over uren en salarissen

De uitholling van de middenklasse leidt tot een scherpere tweedeling, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. Mensen vinden wel weer een baan, maar krijgen slechter betaald.

The Financial Times schrijft op basis van onderzoek van Pew Research dat de middenklasse in de VS kleiner en kleiner wordt en nu geen meerderheid meer vormt in de Amerikaanse samenleving. Volgens Kees de Kort komt dit door de veranderingen op de arbeidsmarkt.