Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 9446 tot 9450
Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 13 januari 2016

US Mint schroeft allocatie zilveren Maple Leaf munten op

De verkoop van zilveren munten bij de US Mint heeft in de eerste week van het nieuwe jaar een flinke impuls gekregen, omdat het munthuis de allocatie van zilver met een factor vier heeft opgeschroefd. Het munthuis mag nu wekelijks 4 miljoen zilveren munten produceren, terwijl dat vorig jaar nog beperkt was tot een miljoen per week.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 januari 2016

Jeff Gundlach: “emerging markets kunnen nog 40% dalen”

Obligatiekoning Jeff Gundlach besprak op 12 januari in een webcast zijn visie op de markten. Wederom deed hij enkele interessante voorspellingen rond emerging markets, olie, de dollar en de aandelenmarkten.

De forse daling van de grondstoffenindex is nog niet volledig verrekend in de aandelenkoersen in de opkomende landen, benadrukt Gundlach. Aandelen uit emerging markets kunnen dan ook nog 40% lager. De EM-beursindex heeft in de periode 2011-2014 vijf keer een hogere bodem gezet, daar is ze nu los doorgevallen. Technisch kan het dus nog veel lager.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 13 januari 2016

Opnieuw begrotingsoverschot Duitsland

Duitsland is afgelopen jaar uitgekomen op een begrotingsoverschot van 12,1 miljard euro. 

Dat meldde het Duitse ministerie van Financiën woensdag op grond van voorlopige cijfers. Het is het tweede jaar op rij waarin het grootste euroland meer geld binnenkreeg dan het uitgaf.

Het overschot is flink hoger dan verwacht, vooral dankzij gunstige economische ontwikkelingen, zei minister Wolfgang Schäuble.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 januari 2016

Paniek in de commoditysector!

Het beursjaar 2015 was geen gemakkelijk jaar voor de meeste commodities. Zo moesten commodities als koper, olie, en aardgas veel waarde inleveren. Deze daling is uiteraard niet onopgemerkt gebleven onder de beleggers. Veel van deze beleggers hadden goede hoop dat het in dit beursjaar beter zou gaan. Maar, tot nu toe ziet het er nog steeds somber uit voor de meeste commodities. Zo moest de olieprijs alleen dit jaar al meer dan 16 procent aan waarde inleveren. De daling bij de commodities heeft er voor gezorgd dat de Bloomberg Commodity Index gezakt is naar een nieuw dieptepunt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 13 januari 2016

Buitenlandse investeerders willen miljarden in Nederlandse huurmarkt steken

Voor komend jaar hebben buitenlandse investeerders naar verwachting 3 miljard euro klaarliggen voor investeringen in Nederlandse huurwoningen.

Dit meldt Capital Value, een adviesbureau in de woningmarkt, op basis van een onderzoek onder ruim vijftig internationale investeerders die actief op zoek zijn naar investeringen.  

Volgens Capital Value is één van de opvallende resultaten dat er een toenemende interesse is in nieuwbouwontwikkelingen. Dit zou veroorzaakt worden door een gebrek aan bestaande woningportefeuilles waarin geïnvesteerd kan worden.