EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 9461 tot 9465 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 14 april 2016

De PetroYuan vervangt binnenkort de PetroDollar

Je leest of hoort er weinig over in de gewone media, waarschijnlijk omdat het hen gewoon niet opvalt. Maar de PetroDollar kent een trage dood. Uit de assen van het dollarmechanisme dat de Verenigde Staten decennia lang ‘incontournable’ maakte, herrijst nu de PetroYuan.

Olie-exporterende landen recycleren hun Amerikaanse dollars die ze ontvangen bij de verkoop van hun olie door USD-activa te kopen. Hiermee versterken ze de kracht van de wereldreservemunt waardoor nog meer investeerders Amerikaanse dollars kopen. Dit stelt de Federal Reserve in staat om zo veel geld te printen als ze willen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 14 april 2016

646.000 Belgen leven in zware armoede

Het aantal Belgen dat de eindjes niet meer aan elkaar kan knopen is vorig jaar licht afgenomen, tot zowat 646.000 of 5,8 procent van de bevolking. Een jaar eerder ging het nog om 5,9 procent, blijkt uit cijfers van Eurostat. Voor de hele EU gaat het voor 2015 om ruim 41 miljoen mensen, of 8,2 procent van de populatie. In 2014 was dat nog 9 procent.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 14 april 2016

Is de globale metltdown begonnen?

Volgens Research Dynamics is de Dollar/Yen verhouding de meest voorspelbare indicator dat de centrale banken de financiële markten manipuleren. Maar vreemd genoeg doet de yen niet meer wat ze zou moeten doen: dalen ten opzichte van de dollar. Het zou dus kunnen dat de centrale banken de controle verliezen en dat de globale meltdown begonnen is.

Sinds augustus vorig jaar begint de Japanse yen terrein te winnen ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Sinds Abenomics daalde de yen alleen maar. Nu stijgt de yen aan het snelste tempo sinds oktober 2012. Sinds augustus 2015 bevinden de Amerikaanse aandelen zich ook in een storm. Toeval?

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 14 april 2016

Hedgefondsen verliezen hun vertrouwen in de dollar

Uit onderzoek van Bloomberg blijkt dat steeds minder Amerikaanse hedgefondsen vertrouwen hebben in een waardestijging bij de dollar. Sinds het begin van dit jaar toont de dollar al de nodige zwakte en dit heeft ook gevolgen gehad voor het aantal koopposities op de dollar.

Op de bovenstaande grafiek kunnen we zien dat sinds november 2015 het aantal koopposities op de dollar in een rap tempo is afgenomen. Deze daling vertegenwoordigt overigens alleen het aantal koopposities van de Amerikaanse hedgefondsen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 14 april 2016

"50 grootste Amerikaanse bedrijven parkeerden 1.400 miljard dollar in fiscale paradijzen"

De vijftig grootste Amerikaanse bedrijven, waaronder Apple, Wal-Mart en General Electric, hebben tussen 2008 en 2014 zowat 1.400 miljard dollar geparkeerd in fiscale paradijzen om belastingen te ontwijken. Dat blijkt uit een studie van Oxfam-USA.

Lees verder op HLN.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs