Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 9461 tot 9465
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 2 januari 2016

Russische olieproductie naar record

De Russische olieproductie is in december gestegen naar een nieuw maandrecord sinds het uiteenvallen van de Sovjetunie in 1991. Dat blijkt uit gegevens van het Russische energieministerie.

Ten opzichte van de voorgaande recordmaand november steeg de olieproductie met 0,4 procent tot 10,82 miljoen vaten per dag. Over het hele jaar steeg de productie ten opzichte van 2014 met 1,4 procent tot meer dan 534 miljoen ton, wat neerkomt op 10,73 miljoen vaten per dag.

De kelderende olieprijzen en de sancties die Europa en de Verenigde Staten tegen Rusland instelden na de annexatie van de Krim en de aanhoudende agressie tegen het buurland Oekraïne lijken de Russische olieproductie niet te raken. Oliebedrijven in Rusland zijn dankzij de goedkope roebel minder geld kwijt aan productie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 2 januari 2016

"Ik had 2 miljoen schulden, maar nu verdien ik weer 23.000 euro per maand"

Patrice Washington zag vanop haar ziekenhuisbed in 2007 op televisie de banken één voor één failliet gaan. Ze was hoogzwanger en moest tien weken in het hospitaal doorbrengen. Kostprijs: 370.000 euro. Ze had een immozaak en vreesde het ergste: "Mijn twee kindjes waren in gevaar." Op het dieptepunt van de crisis had Washington voor twee miljoen dollar schulden. Vandaag verdient ze weer goed de kost met een loon van zo'n 275.000 euro per jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 2 januari 2016

De D-Mark is terug van nooit weggeweest

Een opmerkelijk verhaal uit Duitsland. Nadat bekend raakte dat 54% van de Duitsers maar liefst 6.6 miljard euro aan Duitse marken thuis hebben liggen, en dus niet hebben omgeruild voor euro’s, speelt Duitse supermarktketen Kaufland daar gretig op in.

In 2016 kan je namelijk in de winkelketen shoppen met het oude Duitse geld. De koers van 2002 wordt behouden: 1 euro is goed voor 1.95 D-mark.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 2 januari 2016

Beurzen schakelen over op bitcoin

De technologiebeurs Nasdaq heeft al miljoenen gespendeerd om te onderzoeken hoe ze gebruik kan maken van bitcoin om transacties vlotter te laten verlopen. Deze week registreerde de Nasdaq haar eerste aandelentransactie op de bitcoin blockchain.

Aan elke transactie met een fractie van een bitcoin kan een bericht gekoppeld worden. Dit bericht geeft dan informatie over welk actief er verhandeld wordt. Zo kunnen bitcoins aandelen, olie, huizen, enz. voorstellen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 januari 2016

Is olie goedkoop?

Het afgelopen beursjaar zijn er genoeg dingen gebeurd waar we samen met u nog wel uren over zouden kunnen doorpraten. Denk bijvoorbeeld maar aan het Griekse drama, de harde landing van de Chinese economie en de dalende commodityprijzen. Al deze factoren wisten er voor te zorgen dat de beleggers uiteindelijk ook nerveus werden en massaal afstand deden van hun stukken. Op het gebied van vertrouwen zal er de komende maanden heel wat moeten veranderen. We zien namelijk nog steeds dat beleggers zich zorgen maken over een eventuele verdere daling op de beurzen.

Aan het begin van het jaar 2015 werd de bovenstaande grafiek op StockTwits geplaatst. Op deze grafiek is te zien wat de prijs van olie door de jaren heen is geweest. Vandaag de dag noteren we rond de 37 dollar per barrel en dat betekent dat we rond historisch lagere koersen bewegen. Vanuit die gedachten zouden wij u de volgende vraag kunnen stellen: “Zou u olie op deze koers kopen of verkopen?”