Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 9466 tot 9470
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

Dit is waarom miljonairs zo zuinig leven

Rijke mensen zijn zuinige mensen. Dit wil niet zeggen dat ze gierig zijn, ze leven zuinig. Zuinig rijk worden wil zeggen dat u slimmer bent dan de rest. U weet uw prioriteiten te stellen. Zo worden en blijven zelfs de rijkste mensen zuinig leven omdat het hen veel geld oplevert.

Rijke mensen zijn zuinig omdat ze de waarde van geld appreciëren. Miljonairs hebben dan ook enkele zuinige gewoontes waardoor ze zo rijk zijn … en blijven.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

IEA: “Olieprijs verder omlaag in 2016″

De olieprijs zakte deze week naar het laagste niveau in zeven jaar, maar volgens Fatih Birol van het Internationaal Energie Agenstschap (IEA) kan de prijs van olie volgende jaar nog verder dalen. “Als ik naar 2016 kijk zie ik niet veel redenen om een opwaartse druk op de olieprijs te verwachten. De vraag is zwakker en mogelijk zien we Iran volgend jaar terugkeren naar de oliemarkt”, zo verklaarde Birol in een gesprek met CNBC.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

Exter over toekomst van goud en het monetaire systeem

In dit artikel brengen we de vertaling van een artikel dat de Amerikaanse econoom John Exter in november 1973 publiceerde in het wetenschappelijke tijdschrift Economic Education Bulletin. De Verenigde Staten hadden twee jaar eerder de koppeling van de dollar aan goud losgelaten, waardoor de prijzen van olie en goud fors waren gestegen. In 1973 leidde dat tot de oliecrisis, het eerste grote probleem dat het direct gevolg was van het loslaten van goud als het monetaire anker.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

9 december: Tsipras speelt weer hoog spel en 6 andere dingen die je moet weten

De Griekse premier Alexis Tsipras laat weer van zich horen. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

Goed nieuws: u hebt alle hoop op een hogere goudkoers verloren

De goud-ETF GLD was op zijn hoogtepunt meer waard dan de ETF van de S&P 500. Maar nu bloedt de goud-ETF helemaal leeg. Beleggers dumpen GLD alsof de goudkoers nooit meer zal stijgen. En dat is goed nieuws.

Particuliere beleggers geven alle hoop op een hogere goudprijs op. Dat is de boodschap die we kunnen afleiden uit de val van GLD, nog steeds de grootste goud-ETF ter wereld. Begin deze maand daalde de hoeveelheid goud in deze ETF zelfs met 2,4% op een dag. Dit ruikt sterk naar capitulatie en daarom kunnen we ook een nieuwe stijging van de goudprijs verwachten.

Op deze grafiek is duidelijk te zien dat er een sterke correlatie is tussen de goudprijs en de ETF.