Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 9471 tot 9475
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

Huizenprijzen Verenigd Koninkrijk stijgen £23 per dag

De huizenprijzen in het Verenigde Koninkrijk stijgen momenteel met £23 per dag, zo becijferde Business Insider op basis van de nieuwste cijfers van Nationwide. De afgelopen maand steeg de gemiddelde prijs van een koopwoning van £196.305 naar £169.999 en dat is omgerekend dus ongeveer £23 per dag.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

Lagarde (IMF): Teleurstellende groei wereldeconomie in 2016

Christine Lagarde, topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), verwacht dat 2016 een bijzonder mager jaar zal worden voor de wereldeconomie. In een interview met de Duitse krant Handelsblatt zegt ze dat de groei van de wereldeconomie “teleurstellend en ongelijkmatig” zal zijn.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

Europese bail-in vanaf 2016, hoe veilig is uw spaargeld?

Met ingang van 1 januari 2016 komen alle banken in de Europese Unie onder nieuwe bail-in regels te staan, want betekent dat u als spaarders niet meer veilig bent als u meer dan €100.000 aan spaargeld op een bankrekening heeft staan. Spaargeld tot €100.000 valt in de hele Europese Unie onder het deposito garantiestelsel, maar alles wat boven deze grens zit loopt vanaf volgend jaar risico.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

Belgische schuldgraad voor eerste keer in acht jaar gekrompen

De schuldgraad van de Belgische overheid bedraagt nog 106,3 procent van het bruto binnenlandse product. Dat betekent een daling met 0,4 procent tegenover eind vorig jaar. Dat heeft de krant De Tijd berekend. Dankzij de recente daling is de Belgische overheid voor de eerste keer sinds de uitbraak van de financiële crisis acht jaar geleden erin geslaagd een schuldabouw boeken.

Die positieve evolutie is te danken aan de beslissing van KBC Groep om zijn resterende schuld van 3 miljard euro aan de Vlaamse overheid versneld terug te betalen. Acht jaar geleden was de Belgische overheidsschuld afgebouwd tot 86,9 procent, maar sindsdien werd - onder meer door de reddingsoperaties voor de banken Fortis, KBC en Dexia - een onafgebroken stijging opgetekend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

Willem Middelkoop (Deel 1): “De wereld bouwt aan een nieuwe goudstandaard”

Achter de schermen van de wereld wordt er hard gewerkt aan een nieuwe goudstandaard, dat zegt Middelkoop. Willem Middelkoop denkt dat dit nog niet voor meteen is, maar dat het er gaat komen is een bijna mathematische zekerheid. Vandaag leest u de  visie van Willem Middelkoop over de nieuwe goudstandaard, morgen over de ‘Big Reset’.

Rusland is momenteel de grootste ‘gold bug’ van de wereld. Een jaar na de val van Lehman Brothers begon het land van Vladimir Putin steeds sneller en steeds meer goud te kopen. Daarnaast verkoopt het ook steeds meer US Treasuries. En net als China sluiten de Russen steeds meer bilaterale handelsovereenkomsten zonder de Amerikaanse dollar.