Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 9471 tot 9475
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

Game Over voor de BRICS, hier zijn de TICKS!

Het BRICS-concept werd door Goldman Sachs gelanceerd in 2001. De groeilanden die deel uitmaken van de groep zouden tegen 2050 economisch verder staan dan de huidige industrielanden. Maar is die prognose nog geldig, 15 jaar later?

Sommigen denken van niet. De daling van de grondstofprijzen hebben enorme schade aangericht in twee van de groeilanden: Brazilië en Rusland.

Goldman Sachs deed zelfs enkele maanden geleden de boeken van zijn BRIC-fonds dicht. De activa van het fonds daalden van een hoogtepunt van $800 miljoen in 2010 tot nog maar $100 miljoen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

OPEC zet Rusland in de wachtkamer

De Organisatie van Olie Exporterende Landen (OPEC) sloeg donderdag een aanbod van Rusland om te praten over de olieproductie af. Energieminister Alexander Novak zei dat zijn land bereid is volgende maand aan de vergadertafel te gaan zitten, maar vertegenwoordigers van het oliekartel liet weten dat er geen plannen zijn voor dergelijk overleg.

Vrijwel direct na de uitnodiging van Novak schoten de olieprijzen omhoog en tikte de prijs van Amerikaanse olie met 34,82 dollar per vat het hoogste niveau sinds 6 januari aan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

Proficiat! Uw ‘hoog’ pensioen stijgt. Vanaf 2018…

Het is een treurige woordspeling. Volgens de federale regering zullen de ‘hoge’ pensioenen gaan stijgen. Om te beginnen geldt dit pas ten vroegste vanaf 2018.

Daarnaast is het natuurlijk ook allemaal wat subjectief, de term ‘hoog’ pensioen. De Belgische pensioenen zijn namelijk door de band genomen helemaal niet hoog. Zeker niet wanneer we kijken naar de bijdragen die we in de sociale zekerheid e.d. stoppen. Dan is de return on investment vrij pover te noemen.

De federale regering wil nu dus in 2018 (net voor de nationale verkiezingen, toevallig zeg) de toplaag van pensioenen optrekken. Dat zou dan de eerste keer zijn in meer dan twintig jaar dat zoiets in België nog gebeurt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

€100.000 sparen moeilijk? 5 tips om er sneller te geraken

Charlie Munger zei ooit “De eerste €100.000 is het moeilijkste, daarna gaat alles steeds sneller.” Om een portefeuille van €100.000 op te bouwen, moet je je geld investeren in de aandelenmarkt. Maar de aandelenmarkt kan verraderlijk zijn. Dit zijn alvast vijf tips om sneller je doel van €100.000 te bereiken.

Veel beleggers weten dat ze moeten beleggen voor de lange termijn. Maar de huidige correctie brengt de schrik van een nieuwe beurscrash zoals in 2008 terug. Veel beleggers verkopen hun aandelen om hun winsten veilig te stellen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

Gaan we naar negatieve spaarrente?

Attente spaarders zal het zijn opgevallen dat de voorbije weken voor de zoveelste keer weer de spaarrente is verlaagd door vrijwel alle (systeem)banken. Het gaat nog altijd door. Telkens als Draaki weer heeft gesproken daalt de rente op de kapitaalmarkten. Uiteraard is dat de opzet van de ECB. De rente die moet worden voldaan voor alle uitstaande leningen moet eenvoudigweg omlaag om de nog altijd groeiende Europese schuldenberg betaalbaar te houden. Vanaf de ingezette crisis in 2009 is het beleid van de centrale banken er op gericht om inflatie te creëren. Puur alleen vanwege de hoge schuldenberg. De rente- en aflossingsverplichtingen zijn nu eenmaal beter op te brengen wanneer door inflatie de prijzen en lonen stijgen en daarmee het BBP. Het zogenaamde weg inflateren van de schuldenberg die juist niet met de inflatie mee omhoog gaat. Bij dalende inkomsten, en dus een lager BBP, drukt de staatsschuld in percentages uitgedrukt nu eenmaal hoger op het BBP.

[...]