EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 9476 tot 9480 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 13 mei 2016

Zonne-energie haalt steeds meer zilver uit de markt

Zonne-energie wordt zo goedkoop dat de productie ontzettend hard stijgt waardoor er een enorme vraag naar zilver is. De vraag naar zilver vanuit de sector voor zonne-energie wordt zelfs zo groot dat het een belangrijke impact kan hebben op de zilverprijs.

Zonne-energie wordt zo goedkoop dat de productie ontzettend hard stijgt waardoor er een enorme vraag naar zilver is. De vraag naar zilver vanuit de sector voor zonne-energie wordt zelfs zo groot dat het een belangrijke impact kan hebben op de zilverprijs.

Zilver wordt gebruikt in 90% van de meest gebruikte zonnepanelen over heel de wereld. Vooral de oosterse landen, met China en India op kop, investeren enorme bedragen in zonne-energie om hun industrie groener te maken en minder afhankelijk te worden van olie. Maar daar is veel zilver voor nodig … heel veel zilver.

China gebruikt niet alleen iedere ounce zilver die het zelf uit de grond haalt, sinds kort importeert het land ook zilverconcentraten om aan de stijgende vraag te voldoen. De cijfergegevens uit China zijn dan ook verbluffend:

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 13 mei 2016

De beurs is totaal anders dan de economie

Zakenbank Deutsche Bank heeft een onderzoek gedaan naar het verband tussen de economie en de beurs. Torsten Slok, econoom bij Deutsche Bank, komt tot de conclusie dat beide elementen totaal los van elkaar gezien moeten worden. Uiteraard zal een economische crisis ook gaan leiden tot een dalende beweging op de beurs, maar al het andere ligt iets complexer.

Slok heeft geprobeerd om de verschillen tussen de economie en de beurs uit te leggen door middel van de bovenstaande afbeelding. Op deze afbeelding kunnen zien dat er soms enorm grote verschillen kunnen zijn tussen de economie en de beurs. Zo wordt de Amerikaanse werkgelegenheid voor 86% bepaald door de dienstensector, maar op de beurs ziet dat plaatje er totaal anders uit.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 13 mei 2016

Deze drie dingen moet je vandaag doen als de beurs morgen crasht

Hoe gerust ben je op jouw beleggingen en pensioen als er binnenkort een beurs crash komt? Niemand weet wanneer, maar dat crashes zich zo nu en dan (onaangekondigd) aandienen staat als een paal boven water. Daarom is het goed om vast na te denken over welke maatregelen je kunt treffen ten aanzien van je beleggingen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 13 mei 2016

IMF: Brexit heeft grote gevolgen voor huizenprijzen en aandelenmarkt

Een Brexit kan een scherpe daling van de aandelenkoersen en huizenprijzen in het Verenigd Koninkrijk tot gevolg hebben. Ook zal het de positie van Londen als financieel centrum ondermijnen. Daarvoor waarschuwt het IMF in een rapport dat vandaag naar buiten werd gebracht.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: vrijdag 13 mei 2016

Ook Ierland leent bijna gratis

Ierland kwam in 2008 in een diepe recessie en een jaar later was er zelfs sprake van een economische depressie. In een jaar tijd kromp de economie met 8,5%, terwijl de werkloosheid van 8,75% naar 11,4% steeg. Maar het duurde slechts een paar jaar voordat beleggers dit allemaal weer waren vergeten. Het land kan nu voor het eerst gratis geld lenen.

Lees verder op Marketupdate
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs