Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 9486 tot 9490
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 7 december 2015

Breken we het record aan wanbetalingen van 2009?

Terwijl Janet Jellen er alles aan doet om ons te doen geloven dat het goed gaat met een van de grootste economieën, tonen cijfers een ander beeld.

Bedrijven gaan steeds vaker in default. Dat betekent dat ze er niet in slagen hun leningen terug te betalen.

Voor 2015 is het cijfer al opgelopen tot €72 miljard wereldwijd. Dat is het hoogste niveau sinds 2009 en het jaar is nog niet gedaan!

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 7 december 2015

'Wijs besluit ECB om QE niet te verruimen'

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vorige week een verstandig besluit genomen door de maandelijkse opkoop van leningen (QE) niet op te voeren.

 Dat stelt divisiedirecteur Job Swank van De Nederlandsche Bank (DNB) maandag.

''De liquiditeitssteun die nu wordt verleend is al groot'', zei Swank in een toelichting op nieuwe DNB-ramingen voor de Nederlandse economie. ''Die steun moet zich eerst maar eens bewijzen. De impact van QE is heel moeilijk te schatten.''

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 7 december 2015

Elke Fin krijgt straks 800 euro per maand cadeau, ongeacht of hij werkt

De Finse regering werkt aan een voorstel dat iedere Fin recht geeft op een maandelijkse toelage van 800 euro, ongeacht of hij enige andere vorm van inkomen geniet. De regering wil zo het socialezekerheidssysteem vereenvoudigen en werklozen aansporen om deeltijds te gaan werken.

Dit nationale basisinkomen moet alle andere uitkeringen vervangen en werklozen aansporen een deeltijdse job te zoeken. In het huidige systeem zijn de meer dan 10% Finse werklozen (27% bij de jongeren) vaak slechter af wanneer ze werk aannemen en hun uitkering verliezen. Volgens een lokaal onderzoek is 69% van de Finnen gewonnen voor de introductie van een nationaal basisinkomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 december 2015

Obama wil ISIS vernietigen. Maar hoe pakt hij al deze geldstromen aan?

De Amerikaanse president Barack Obama heeft gezworen dat hij ISIS zou vernietigen. Hoe hij dat in de praktijk moet omzetten is nog een groot raadsel. ISIS is namelijk de best gefinancierde terroristische groepering aller tijden. Dit is een overzicht waarmee het allemaal geld verdient.

ISIS koopt de bommen en het militaire materiaal dankzij miljarden dollars die het verdient via de verkoop van olie, maar ook vele andere inkomstenbronnen. ISIS heft zelfs zeer succesvol belastingen in het territorium dat het bezit. In 2014 zou ISIS zelfs $2 miljard verdiend hebben.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 7 december 2015

China ook in november enorme afnemer van goud

China heeft in november waarschijnlijk zo’n 21 ton goud toegevoegd aan haar reserves. Volgens Reuters kan die conclusie getrokken worden uit gegevens die de Chinese centrale bank vandaag publiceerde. Het zou betekenen dat vorige maand het meeste aantal ton is aangekocht sinds zij 5 maanden geleden begon met het vermelden van haar aankopen. Grote factor in hoge aankoop zal waarschijnlijk ook de zwakke goudprijs zijn – in november daalde goud met 6,8 procent. Het was de grootste maandelijkse prijsdaling sinds juni 2013.

De waarde van goudactiva was $59,52 miljard aan het einde van november, aldus gegevens op de website van de People’s Bank of China (PBOC). Aan het einde van oktober was dit nog $63,26 miljard. Dat komt neer op 56.050.000 troy ounces voor november, zo’n 1743 ton. Eind oktober was dat nog “slechts” 55.380.000 ounces of 1722 ton goud. Officiële cijfers van de Chinese centrale bank aangaande goudreserves kunnen pas later deze maand verwacht worden, maar de berekening geeft een goede indicatie.