Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 9486 tot 9490
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 24 januari 2016

Iran ondertekent 25-jarenplan met China (waarde 600 miljard $), economische bloei verzekert

Nog maar net zijn de sancties tegen Iran opgeheven en het land komt dit weekend reeds uit met het nieuws dat het een samenwerkingsakkoord heeft gesloten met China. China en Iran hebben een uitgebreid 25-jarenplan opgesteld om de relaties aan te halen en de handel te vergroten met elkaar. 

Het was het eerste Chinese bezoek aan Iran in de afgelopen 14 jaar waarmee China duidelijk aantoont dat Iran een belangrijke regionale macht is. President Xi Jinping had een ontmoeting met zijn Iraanse evenknie Hassan Roehani afgelopen zaterdag, net een week na het opheffen van de sancties tegen Iran. Met het bezoeken van het land maken de Chinezen ook een opening naar andere landen om te onderhandelen met Iran voor het verbeteren van de relaties.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 24 januari 2016

Knot: meer bezorgd over Rusland en Brazilië

De economische malaise in opkomende landen als Brazilië en Rusland is meer zorgwekkend dan de afkoeling van de economie van China. Dat heeft president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) gezegd in het televisieprogramma Buitenhof.

De laatste tijd hebben de zorgen over China geleid tot grote onrust op de aandelenmarkten. ,,Er is veel onzekerheid over de richting waarin de Chinese economie uitgaat. Maar eigenlijk is de transitie die China ondergaat van een veel op export en overinvestering gedreven groeimodel naar een meer op binnenlandse vraag en consumptie gebaseerde economie iets waar we al meer dan tien jaar om vragen.” Volgens Knot is er sprake van meer een algemene zorg over de opkomende markten. ,,De situatie in landen als Rusland en Brazilië is veel zorgwekkender.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 24 januari 2016

Programma voor komende week

Wat staat er op het programma de komende dagen, na een zeer woelige week? Ik overloop even met u de belangrijkste zaken.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 23 januari 2016

Zilvermijnen dalen bijna 1% per dag

Zilvermijnen zijn in de eerste 3 weken van 2016 met bijna 1% per dag gedaald. Het meest opvallende is de disconnectie tussen de zilverprijs en....