Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 9486 tot 9490
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

Niemand wil nog bij de eurozone

De volgende jaren moet geen verdere uitbreiding van de eurozone worden verwacht. Dat heeft Valdis Dombrovskis, Europees commissaris voor economische en financiële zaken, tegenover de Duitse krant Die Welt bevestigd. "In het verleden streefden vele naties naar de euro, maar vandaag behouden ze vaak liever de eigen munt," geeft Dombrovskis toe.

"De sterke adhesie van de eurozone vormde destijds een grote aantrekkingskracht op de nieuwe lidstaten van de Europese Unie. Die situatie is echter door de financiële crisis gevoelig veranderd en de problemen met Griekenland hebben die trend nog versterkt."

De voorbije twee jaar hebben Letland en Litouwen voorlopig als laatste lidstaten de euro geadopteerd. Groot-Brittannië en Zweden hebben altijd een toetreding tot de eurozone afgewezen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

Is goud een goede investering?

Beurswebsite ‘The Motley Fool’ vraagt zich op dit moment af of een investering in goud wel een goede belegging is. De beurswebsite constateert dat de goudprijs sinds het jaar 2011 een duidelijke top heeft neergezet en op basis van het verleden zou de daling nog wel eens langer kunnen gaan standhouden.

De beurswebsite doet voornamelijk een beroep op de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is het koersverloop van de goudprijs te zien gecorrigeerd met de Amerikaanse inflatie. Deze grafiek laat bijvoorbeeld zien dat we rond het jaar 1980 een soort zelfde top wisten neer te zetten als in het jaar 2011 is gebeurd. In het jaar 1980 duurde het uiteindelijk ruim 20 jaar voordat de goudprijs een stevige bodem wist neer te zetten. Gezien het koersverloop van vandaag de dag vraagt The Motley Fool zich daarom ook af of we nog lager kunnen gaan?

>> Ontdek wat onze analisten verwachten van de goudprijs

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

4 grafieken die de Chinese groeivertraging in perspectief plaatsen

Iedere dag verschijnen er weer duizenden artikelen op het internet over de economie van China. Of beter gezegd, over de problemen in de economie van China. Beleggers, analisten en andere marktkenners; iedereen let op China. Het is daarom goed om de discussie in een heldere context te plaatsen. Hieronder volgen vier grafieken die u daarbij kunnen helpen.

Volgens Bloomberg is China nog altijd op weg om een economische groei te realiseren van bijna 7 procent. Dat is 3 keer zoveel als de VS; 5 keer zoveel als de eurozone; en meer dan 10 keer zoveel als Japan, aldus een doorsnee van economen gepeild door Bloomberg News.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 29 december 2015

Import Zilver India naar Record

India importeerde in 2014 al een record hoeveelheid zilver maar 2015 wordt een nog veel beter....

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 december 2015

10 financiële voornemens die je écht kunt waarmaken

Wat zijn jou voornemens voor 2016? Heb je ze al of heb je nog inspiratie nodig? Veel mensen maken op 1 januari nieuwe voornemens. Uit onderzoek blijkt echter dat mensen na een paar weken al stoppen met hun voornemens. Daarom hebben wij een lijst met 10 financiële voornemens die iedereen kan waarmaken en volhouden.