Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 9496 tot 9500
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 december 2015

Beleggers vluchten massaal uit Turkije, lira zakt weg

Beleggers vluchten massaal uit Turkije. De onrust in het land zorgt voor een record-uitverkoop van aandelen een obligaties. Dit jaar hebben buitenlandse investeerders al een bedrag van 7.6 miljard dollar teruggehaald.

In november leken beleggers weer vertrouwen te krijgen in de economie van Turkije, na de eclatante verkiezingsoverwinning van president Recep Tayyip Erdogan. Maar de oorlog in buurland Syrië en de keiharde botsing met Rusland hebben de onrust weer volledig doen terugkeren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 8 december 2015

ISIS haalt meeste wapens uit Irak

ISIS haalt een groot deel van haar wapenarsenaal uit Irak, zo blijkt uit een nieuw rapport van Amnesty International dat vandaag gepresenteerd werd. Zware wapens als raketwerpers, luchtafweergeschut, granaten, mortieren, maar ook grote hoeveelheden machinegeweren en pistolen kwamen in juni 2014 in handen van strijders van ISIS toen zij de Irakese stad Mosul wisten te veroveren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 8 december 2015

Vooruitblik: Valuta in 2016

Op zich lijken de kaarten op de internationale valutamarkten voor 2016 al aardig geschud. Enkele grote thema’s zijn min of meer onbetwist. De US dollar zal versterken, valuta’s van de opkomende markten blijven zwak en de Chinese renminbi zal aan waarde inboeten. Een heel wat moeilijker te beantwoorden vraag is uiteraard wanneer dat allemaal staat te gebeuren en in welke mate. Over die vragen is veel minder eensgezindheid.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 8 december 2015

India wil import 24 karaat gouden sieraden verbieden

India overweegt de import van 24 karaat gouden sieraden te verbieden, zo schrijft Reuters. Goud wordt als sieraad ingevoerd tegen een veel lagere heffing van twee procent, om vervolgens omgesmolten te worden tot goudbaren en gouden munten. Op deze manier loopt de regering veel inkomsten mis.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 8 december 2015

Grafiek: Bedrijfswinsten dalen, aandelen stijgen

Er zijn verschillende manieren om bedrijven te waarderen, maar de meest gangbare methode is om te kijken naar de winstgevendheid. De winstgevendheid op dit moment en de verwachtingen voor de toekomst bepalen voor een belangrijk deel wat een bedrijf waard is. Je zou dus een correlatie kunnen verwachten tussen de ontwikkeling van de aandelenkoersen en de winstgevendheid van bedrijven. Maar is dat ook zo?