Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 9496 tot 9500
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 11 januari 2016

11 januari: Geldreserves Saudi-Arabië drogen in hoog tempo op en 5 andere dingen die je moet weten

China heeft een probleem, maar de huidige paniek is overdreven vindt nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz. Verder wordt de lage olieprijs nu echt een probleem voor Saudi-Arabië. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 januari 2016

Ingrijpende verandering op de goudmarkt waar niemand over praat

Terwijl de westerse banken steeds meer hun handen afhouden van de grondstoffenmarkt, maken Chinese banken steeds meer gebruik van hun dollars om deze leegte op te vullen. Zo nam het Chinese ICBC Standard Bank recent de lease over van de goud- en zilverkluis van Deutsche Bank in Londen.

In het depot zit maar liefst 1.500 ton aan fysiek goud en zilver opgeslagen. Hiermee staan de Chinezen in een klap op de kaart in de Westerse goudmarkt. Want met deze indrukwekkende ‘move’ mogen de Chinezen waarschijnlijk ook aanschuiven bij de dagelijkse clearing van de goud- en zilverprijzen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 11 januari 2016

Column Kees de Kort | Het vermogen om het schip drijvend te houden

In China neemt het vertrouwen in de monetaire autoriteiten af. Bij ons blijft het relatief rustig zolang we tenminste blijven geloven in de controle van Yellen en Draghi, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort.

"Wat de financiële markten op dit moment overeind houdt, is het vertrouwen dat ze nog wel hebben in de monetaire autoriteiten. Van Janet Yellen en Mario Draghi hebben we toch het idee: 'die hebben hun zaken onder controle'. Dat gaat misschien niet helemaal goed, maar daar kunnen we voorlopig op rekenen."

Zolang dat zo blijft, gaat het goed, zegt De Kort. "Als we op een gegeven moment dat anker gaan verliezen, dat we gaan twijfelen: 'kunnen ze het wel onder controle houden?', dan is de bal echt aan het rollen."

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 11 januari 2016

'Nederland steeds minder aantrekkelijk als vestigingsland'

Nederland is in fiscaal opzicht opnieuw minder aantrekkelijk geworden als vestigingsland, in tegenstelling tot de ons omringende landen. 

Nederland zakt steeds verder weg op de wereldwijde ranglijst die accountantsorganisatie PwC en de Wereldbank jaarlijks opstellen, zo valt maandag te lezen in het rapport Paying Taxes 2016. 

De lijst geeft een indicatie van de belastingdruk waar ondernemers in 189 landen mee te maken hebben. Nederland is gedaald van plek 23 naar 26. 

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 11 januari 2016

Morgan Stanley: Olieprijs gaat naar $20

De olieprijs kan volgens Morgan Stanley tot $20 per vat dalen, zo bericht Bloomberg. Morgan Stanley analist Adam Longson schrijft in een nieuw rapport van de bank dat de prijs van een vat olie 10 tot 25 procent verder dalen bij een 5% waardestijging van de dollar.