Nieuws / Artikelen met het woord

57310 artikelen gevonden. Artikel 951 tot 955
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 3 juli 2017

Koers euro naar hoogste niveau in maanden

De koers van de euro is de laatste dagen in rap tempo opgelopen, tot het hoogste niveau in meer dan een jaar tijd.

Op de financiële markten zijn beleggers zich zorgen gaan maken dat de Europese Centrale Bank (ECB) wil beginnen met het afbouwen van zijn stimuleringsmaatregelen voor de economie.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 3 juli 2017

Video: Voeren de media ons ten oorlog?

Vertellen de media ons wel het hele verhaal over de situatie in het Midden-Oosten? En sturen zij met hun berichtgeving niet bewust of onbewust aan op een nieuwe confrontatie met Rusland? En wat moeten we geloven van de berichtgeving die ons via de mainstream media bereikt over de situatie in Syrië en Oekraïne? En hoe geloofwaardig zijn de media nog na alle ophef over de berichtgeving van CNN, die meerdere malen rechtstreeks werd overgenomen door verschillende Nederlandse media?

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 3 juli 2017

Venezuela: van tropisch naar socialistisch tot verloren paradijs

De Venezolaanse dictator Nicolas Maduro veroordeelde woensdag ‘de poging tot staatsgreep’ waarvan zijn land slachtoffer zou zijn geworden. Een stand-in acteur/politieman/geheim agent slaagde er in de hand te leggen op een helikopter om daarmee van uit de lucht een aantal granaten op het Hooggerechtshof te droppen.

Niemand werd gewond en de helikopter en zijn bemanning zijn spoorloos. De oppositie ruikt opgezet spel, omdat Maduro luttele uren eerder nog had beloofd ‘het vaderland te bevrijden met wapens’.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 juli 2017

Onderzoek Trump en Rusland zorgt voor oorverdovende ruis

Wat is er nu eigenlijk gaande met die malle Amerikanen?

Sinds juli 2016 doet de FBI onderzoek naar inspanningen van de Russische regering om de presidentiële verkiezingen van 2016 te beïnvloeden. Inclusief de betrokkenheid van president Trump daarin.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 3 juli 2017

Per 1 juli is Estland voorzitter van de EU. Wat weet u over dit land?

Estland – de kleinste van de 3 Baltische staten – wordt per 1 juli voor het eerste roterend voorzitter van de Europese Unie. Zes maanden lang zal dit land zijn stem kunnen laten horen in de Europese politiek. De EU-leiders zullen regelmatig de hoofdstad Talinn aandoen om er vergaderingen bij te wonen.