Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 9506 tot 9510
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

Exter over toekomst van goud en het monetaire systeem

In dit artikel brengen we de vertaling van een artikel dat de Amerikaanse econoom John Exter in november 1973 publiceerde in het wetenschappelijke tijdschrift Economic Education Bulletin. De Verenigde Staten hadden twee jaar eerder de koppeling van de dollar aan goud losgelaten, waardoor de prijzen van olie en goud fors waren gestegen. In 1973 leidde dat tot de oliecrisis, het eerste grote probleem dat het direct gevolg was van het loslaten van goud als het monetaire anker.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

9 december: Tsipras speelt weer hoog spel en 6 andere dingen die je moet weten

De Griekse premier Alexis Tsipras laat weer van zich horen. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

Goed nieuws: u hebt alle hoop op een hogere goudkoers verloren

De goud-ETF GLD was op zijn hoogtepunt meer waard dan de ETF van de S&P 500. Maar nu bloedt de goud-ETF helemaal leeg. Beleggers dumpen GLD alsof de goudkoers nooit meer zal stijgen. En dat is goed nieuws.

Particuliere beleggers geven alle hoop op een hogere goudprijs op. Dat is de boodschap die we kunnen afleiden uit de val van GLD, nog steeds de grootste goud-ETF ter wereld. Begin deze maand daalde de hoeveelheid goud in deze ETF zelfs met 2,4% op een dag. Dit ruikt sterk naar capitulatie en daarom kunnen we ook een nieuwe stijging van de goudprijs verwachten.

Op deze grafiek is duidelijk te zien dat er een sterke correlatie is tussen de goudprijs en de ETF.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

Column Kees de Kort | Als het zo meezit, mag het wel wat meer zijn

De groei in de eurozone bedroeg in het derde kwartaal 0,3 procent. Een klein beetje beweging, maar als je erover nadenkt, valt het toch tegen, vindt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

"Als je gewoon kijkt naar de eurozone: het zit ook wel mee", zegt De Kort.

Hij legt uit: "De euro ten opzichte van de dollar ontwikkelt zich gunstig, de rente is extreem laag, grondstoffenprijzen dalen - dat is voor de Europese economie ook wel gunstig - en dan per saldo toch nog maar +0,3. Ik vind het toch een beetje tegenvallen, eerlijk gezegd."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

SocGen: “Lage olieprijs onhoudbaar voor Saoedi-Arabië”

Het besluit van de OPEC om geen maximale productiequota in te stellen, leidde tot een flinke daling van zowel Brent crude als WTI crude. Maar de huidige prijsniveaus zijn zelfs voor Saoedi-Arabië onhoudbaar. Dat zegt Alain Bokobza, hoofd asset-allocatie bij Societe Generale, in een gesprek met CNBC.

Bokobza verwacht dat OPEC uiterlijk volgend jaar zal besluiten om de productie op te schorten, omdat de economieën van de leden teveel pijn lijden bij de huidige lage prijzen.