Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 9506 tot 9510
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 11 januari 2016

'Nederland steeds minder aantrekkelijk als vestigingsland'

Nederland is in fiscaal opzicht opnieuw minder aantrekkelijk geworden als vestigingsland, in tegenstelling tot de ons omringende landen. 

Nederland zakt steeds verder weg op de wereldwijde ranglijst die accountantsorganisatie PwC en de Wereldbank jaarlijks opstellen, zo valt maandag te lezen in het rapport Paying Taxes 2016. 

De lijst geeft een indicatie van de belastingdruk waar ondernemers in 189 landen mee te maken hebben. Nederland is gedaald van plek 23 naar 26. 

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 11 januari 2016

Morgan Stanley: Olieprijs gaat naar $20

De olieprijs kan volgens Morgan Stanley tot $20 per vat dalen, zo bericht Bloomberg. Morgan Stanley analist Adam Longson schrijft in een nieuw rapport van de bank dat de prijs van een vat olie 10 tot 25 procent verder dalen bij een 5% waardestijging van de dollar.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 11 januari 2016

Olieprijs sinds 1988 niet meer zo laag ten opzichte van goud

Door de daling van de olieprijs is de goud olie ratio naar recordhoogte gestegen. Sinds 1988 kon je niet meer zoveel olie kopen met een troy ounce goud als nu. Door wereldwijde overproductie zakte de olieprijs naar het laagste niveau in meer dan 11 jaar tijd, terwijl de goudprijs de laatste dagen weer profiteert van haar status van veilige haven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 januari 2016

Prijs van koper valt terug tot laagste niveau sinds 2009

Een nieuw jaar betekent nog niet dat de trends uit het vorige jaar plotsklaps veranderen. Integendeel, de koersdalingen op de aandelenmarkten gaan onverminderd door. En niet alleen de beurzen verkeren in zwaar weer; ook de commoditymarkten lukt het maar niet om de neergaande trend te keren.

Zo zijn de olieprijzen in de eerste handelsweek van het nieuwe jaar fors gedaald. En ook de prijs van koper heeft last van neerwaartse druk. Vandaag viel de prijs zelfs terug tot 4.381 dollar per ton, het laagste niveau sinds 2009. Vorige week daalde de prijs al met 4,7 procent vanwege de angst dat de vraag zal afnemen door zwakkere economische groei in China.

De daling van de koperprijs heeft ook gevolgen voor de aandelenkoersen van diverse mijnbouwbedrijven. De Bloomberg’s World Mining Index, een graadmeter met daarin opgenomen 80 aandelen van mijnbouwbedrijven, viel vandaag terug naar het laagste niveau sinds 2004.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 11 januari 2016

Winstmarge hypotheken bijna verdubbeld

De winstmarges die Nederlandse banken maken op hypotheken is het afgelopen half jaar sterk toegenomen, ondanks een verdere daling van de rente. Voor een hypotheek van €200.000 betaalt de Nederlandse burger gemiddeld €75 per maand ‘teveel’, in vergelijking met de gemiddelde marge die banken de afgelopen jaren hanteerden.