Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 9526 tot 9530
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 28 december 2015

Zwitserland houdt referendum over geldsysteem

In Zwitserland wordt binnenkort een referendum gehouden over het aan banden leggen van geldcreatie door banken, zo schrijft de Telegraph. Een petitie over dit onderwerp kreeg meer dan 100.000 handtekeningen, waarmee het onderwerp op de politieke agenda is gekomen. De campagne werd georganiseerd door het Zwitserse ‘Vollgeld‘ initiatief en heeft als doel een einde te maken aan het fractioneel bankieren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 december 2015

Dit gebeurt er op dit moment in de oliesector

De oliesector is een van de sectoren die dit jaar hard geraakt is. Zo is de olieprijs ten opzichte van het jaar 2014 nog verder in waarde gedaald en dit heeft uiteraard gevolgen gehad op de energieaandelen. Denk bijvoorbeeld maar aan de prijsval van het aandeel Shell. Dit aandeel wordt altijd gezien als een van de meeste betrouwbare aandelen binnen de Nederlandse AEX-index, maar ook dit dividendaandeel is de afgelopen maanden door de beleggers bij het grofvuil gezet.

De Dallas Federal Reserve Bank publiceerde onlangs een aantal grafieken waarop te zien is hoe hard het er op dit moment aan toegaat in de oliesector. Zo kunnen we op de bovenstaande grafiek bijvoorbeeld zien dat de faillissementen binnen de energiesector het afgelopen halfjaar flink zijn toegenomen. Dergelijke aantallen aan faillissementen hadden we sinds het jaar 2009 al niet meer meegemaakt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 december 2015

Hoeveelheid obligaties met negatieve rente gestegen tot 1500 miljard euro !

Na het massaal aankopen van obligaties en verdere uitvoering van het QE-programma door de Europese Centrale Bank is de totale hoeveelheid aan staatsobligaties met een negatieve rente opgelopen tot het enorme bedrag van bijna 1530 miljard euro waarbij dit afgaande op het huidige monetaire beleid nog verder zal oplopen in 2016.

Met het QE-programma welke verder zal gezet worden in 2016 zal de rente in Europa het komende jaar extreem laag blijven welke goed nieuws is voor de overheden welke op deze manier zeer goedkoop aan financiering kunnen geraken. Dit zal op zijn minst duren tot maart 2017 en mogelijks zelfs langer indien de economische situatie niet verbetert.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 december 2015

Oekraïne klaar voor nieuwe (hopeloze) noodsteun na goedkeuring begroting

Het parlement van Oekraïne heeft goedkeuring gegeven voor de begroting voor het aankomende jaar. Hiermee ruimt het de laatste obstakels op om een nieuwe schijf te verkrijgen aan financiële steun voor het land. Het 17,5 miljard dollar tellende fonds werd opgericht om het noodlijdende land te helpen de economie te herstructureren en de huidige recessie te overwinnen.

De begroting , een compromis tussen de wetgevers en het kabinet werd goedgekeurd met 263 van de 450 zetels. Hierbij werd een inkrimping van de economie met 3,7% voorzien, in lijn met de voorspelling van het Internationaal Monetair Fonds.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 december 2015

Kerstmis rally in goud gebruikelijk

Met een gemiddelde winst van 2,9 procent gingen in 9 van de afgelopen 10 jaar edelmetaalprijzen tussen 23 december en 3 januari omhoog. Zelfs in 2013 en 2014 – toen goud haar slechtste jaren kende in meer dan een decennium – was dat het geval. Vraag is natuurlijk of we dit fenomeen ook komende week mogen verwachten.

Goud kent meer “Kerstmis rally’s” dan welke andere markt dan ook. De S&P 500 wist in slechts zes van de afgelopen 10 jaar een stijging te boeken. Ook ten opzichte van Amerikaanse 10-jaars Treasuries, de Bloomberg Dollar Spot Index en de Commodity Index wist goud de afgelopen 10 jaar in die tijdsperiode beter te presteren.