Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 9526 tot 9530
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 27 januari 2016

Akkoord tussen Italië en EU om "bad bank" op te richten

De Italiaanse minister van Financiën Pier Carlo Padoan en de Europese Commissie hebben gisteren een akkoord bereikt over de oprichting van een Italiaanse "bad bank". Dat heeft eurocommissaris voor Concurrentie Margrethe Vestager gemeld in Brussel. Daardoor zal Italië zijn banken kunnen zuiveren van leningen die waarschijnlijk niet zullen worden terugbetaald.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 27 januari 2016

Zilver en Goud stijgen ruim 5%

De zilverprijs en goudprijs in dit jaar met ruim 5% gestegen. Het meest opvallende uit de meest recente data is...

Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst: dinsdag 26 januari 2016

Willem Middelkoop interviewt Dirk Bezemer; De financiële sector moet afgeslankt worden.

Dirk heeft in 2009 een lijst gemaakt van personen die de economische crisis hebben zien aankomen of zelfs voorspelt. Dit deed hij na een uitspraak van Nout Wellink die voor de camera riep:”kijk mij er niet op aan want niemand heeft deze crisis aan zien komen!” dat werd links en rechts door centrale bankdirecteuren herhaald. Bezemer kende een aantal personen die het wel hadden aan zien komen en ging gericht op onderzoek uit. Vele van hen werden niet serieus genomen, maar hebben uiteindelijk gelijk gekregen. Het onderzoek kreeg een academische status en heeft in wetenschappelijke kringen veel mensen wakker geschud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 26 januari 2016

Dit is het effect van een dure dollar

De afgelopen tijd is er veel gesproken over de dalende winsten bij de Amerikaanse bedrijven. Veel bedrijven weten minder goed te presteren dan de verwachtingen van de waarnemers, en dit kan op de lange termijn een negatief effect gaan hebben op de koersen. Portefeuillemanager Ram Gandikota, van Ativo Capital Management, is van mening dat we ook moeten kijken hoe de bedrijven presteren zonder de invloed van de dalende olieprijs en de dure dollar.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 26 januari 2016

Deze grafiek toont een akelige waarheid: jong een hypotheek afsluiten wordt verre droom

Huizenprijzen stijgen weer en er worden meer hypotheken verkocht. Het grote leed is geleden op de huizenmarkt. Maar vergeleken met 2010 zijn er wel grote verschuivingen. Jongeren komen minder makkelijk aan een hypotheeklening voor een eigen huis.

De hypotheekmarkt liet afgelopen jaar stevig herstel zien, zo constateert het Hypotheken Data Netwerk (HDN). De leverancier van software voor hypotheekintermediairs telde alles bij elkaar ruim 298.000 hypotheekaanvragen, zo’n 32 procent meer dan in 2014, blijkt uit dinsdag verschenen cijfers. HDN is een initiatief van diverse hypotheek-, krediet- en verzekeringsmaatschappijen en registreert ruwweg driekwart van alle hypotheekofferte-aanvragen in Nederland.