EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 9526 tot 9530 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 1 april 2016

Van dit probleem gaat de hele wereld last hebben

Er zijn heel wat landen die de afgelopen jaren te maken hebben gekregen met vergrijzing. Na de Tweede Wereldoorlog is er een hele grote nieuwe generatie bijgekomen, maar deze generatie is inmiddels met pensioen. Daarnaast zijn er sinds het jaar 1970 beduidend minder kinderen geboren.

Al vaak genoeg is er aandacht besteed aan dit probleem. Een onderzoek van US Census maakt echter duidelijk dat dit probleem van vergrijzing in de toekomst alleen maar groter gaat worden. Rond het jaar 2020 zullen we immers met een fenomeen te maken krijgen die we sinds 1950 al niet meer hebben meegemaakt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 1 april 2016

'Dekkingsgraden pensioenen blijven te laag'

De positie van Nederlandse pensioenfondsen is in maart iets verbeterd, maar de dekkingsgraden zijn nog wel te laag.

De positie van Nederlandse pensioenfondsen is in maart iets verbeterd, maar de dekkingsgraden zijn nog wel te laag.

De gemiddelde dekkingsgraad van Nederlandse fondsen steeg in maart van 94 procent naar 96 procent, meldt verzekeringsadviseur Aon vrijdag.

De dekkingsgraad zegt iets over de verhouding tussen de bezittingen en verplichtingen van pensioenfondsen. Het percentage geeft aan in hoeverre een fonds in staat is de pensioenen nu en in de toekomst uit te betalen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 1 april 2016

Hoe Afrikaanse landen zich branden aan dollarobligaties

Tien jaar geleden gaven Afrikaanse landen nauwelijks obligatieleningen in dollars uit. Inmiddels gebeurt dat op grote schaal en ontdekt het continent de keerzijde van buitenlandse leningen.

Tien jaar geleden gaven Afrikaanse landen nauwelijks obligatieleningen in dollars uit. Inmiddels gebeurt dat op grote schaal en ontdekt het continent de keerzijde van buitenlandse leningen.

Volgens weekblad The Economist hebben de Afrikaanse landen buiten Zuid-Afrika in 2015 voor 6,75 miljard aan dollar-schuldpapieren uitgegeven. Dat is net iets minder dan het record van 7 miljard dollar in 2014.

Maar door devaluerende valuta, lage prijzen van grondstoffen en een stijging van rentetarieven verliezen deze dollarleningen hun glans.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: vrijdag 1 april 2016

Ook zonder Amerikaanse schalie-olie was olieprijs hard gedaald

De harde daling van de olieprijzen in het afgelopen jaar wordt vaak in de schoenen geschoven van de Amerikaanse producenten van schalie-olie. Volgens econoom Lutz Kilian is dat onterecht.

In een column voor het Centre for Economic Policy Research (CEPR) gaat econoom Lutz Kilian van de universiteit van Michigan in op de invloed van Amerikaanse schalie-olie op de olieprijs.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: vrijdag 1 april 2016

Goudprijs heeft beste kwartaal achter de rug in 30 jaar

Op een gegeven moment stond de goudprijs gisteren op $1.234,56. Uiteindelijk sloot de goudprijs enkele centen lager af waarmee het in het eerste kwartaal meer dan $150 of 15% steeg. Dit is de sterkste kwartaalprestatie sinds 1986.

De goudprijs opende 2016 aan $1.065 en piekte even boven $1.280 om daarna terug te vallen. Heel even stond de goudprijs meer dan 20% hoger waardoor het officieel in een stierenmarkt vertoefde. Maar van zero to hero in 1 kwartaal is niet evident, zeker niet als je weet dat maart traditioneel de zwakste maand van het jaar is voor de goudprijs.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs