EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
30
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 9536 tot 9540
Geplaatst op: donderdag 11 februari 2016

Kan superbelegger George Soros de Chinese yuan kapot speculeren?

Is de yuan ten dode opgeschreven nu de legendarische valutaspeculant George Soros de Chinese munt in het vizier heeft?

Is de yuan ten dode opgeschreven nu de legendarische valutaspeculant George Soros de Chinese munt in het vizier heeft?

De naam George Soros is onlosmakelijk verbonden met speculatie op de valutamarkten. De Hongaars-Amerikaanse oprichter van het Quantum hedgefonds verwierf faam toen hij in 1992 op ongekende schaal speculeerde tegen het overgewaardeerde Britse pond, destijds gekoppeld aan de Duitse mark.

De sluwe vos wist tijdens de chaotische Zwarte Woensdag op 16 september 1992 in een recordtijd miljarden bij elkaar te krijgen en de Britse overheid te dwingen om uit het zogenoemde Europese Monetaire Systeem (EMS), het stelsel van vrijwel vaste wisselkoersen, te stappen en het Britse pond te devalueren.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 11 februari 2016

Deze goudgrafiek moet je absoluut gezien hebben

Wie de grafieken erbij neemt, kan er niet meer omheen: op korte termijn forceerde de goudmarkt enkele openingen. Zowel goud als goudmijnaandelen handelen al jaren niet meer zo hoog boven het 200-daags gemiddelde.

En dit tekent zich af op de langetermijngrafieken. We pakken graag uit met grafische analyses van eigen makelij, maar zo nu en dan laten we ook een collega aan het woord. Onderstaande grafiek komt van Chris Kimble, hoofdanalist bij Kimble Charting Solution.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 11 februari 2016

Goldman Sachs houdt serieus rekening met olieprijs onder de 20 dollar

De analisten van Goldman Sachs hebben dit jaar vooralsnog geen gelukkige hand met hun voorspellingen. Maar dat weerhoudt de zakenbank er niet van om nieuwe verwachtingen uit te spreken. Zo laat Goldman’s grondstoffen-analist Jeff Curie deze week weten, dat de olieprijs weleens onder de 20 dollar zou kunnen belanden.

De zoektocht naar een prijs waarbij vraag en aanbod weer in evenwicht zijn, zal de komende maanden voor flinke onrust zorgen in de markt. Deze volatiliteit kan leiden tot een kortstondige daling onder de 20 dollar, zo stelt Currie.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 11 februari 2016

Nikkei dicht, Hongkong op fors verlies

De Hang Seng was gesloten tijdens de Europese en Aziatische beursturbulentie van de afgelopen dagen en zakte tussentijds ruim 4 procent. Daarmee ligt de graadmeter op koers om de slechtste opening van een nieuw jaar neer te zetten sinds 1994. Tot de grotere verliezers behoorden Lenovo (min 7,8 procent) en juwelier Chow Sang Sang Holdings. Laatstgenoemde ging 2,3 procent onderuit in reactie op rellen in het district Mong Kok dinsdag.

Ook in Zuid-Korea, waar beleggers terugkeerden, was het sentiment negatief. De Kospi noteerde een min van 2,9 procent. In Sydney, waar de afgelopen dagen wel werd gehandeld, steeg de All Ordinaries 0,9 procent.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 11 februari 2016

Kansen op Brexit nemen toe: Bank of England bouwt oorlogskas in sneltempo uit

Nu het Britse referendum over een mogelijke Brexit dichterbij komt stijgt ook wereldwijd de spanning op de beurzen. Specifiek op de forexmarkten is er bijzondere belangstelling wat de Britse Pond zal doen, zowel bij een Brexit als bij een blijven in de Europese Unie.

Door de stijgende kans op een Brexit, een scenario welke jaren geleden nog ondenkbaar was begint de druk op de Britse Pond snel toe te nemen. De schattingen hierbij gaan uit van een daling tot zelfs 20% bij een Brexit wat het land direct met enkele zware problemen zou opzadelen. In een bevraging vorige week koos een meerderheid van de deelnemers zelfs voor een Brexit waarbij de definitieve beslissing vermoedelijk zal afhangen van het nog onzekere middenveld.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs