Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 9536 tot 9540
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 4 december 2015

Iran weigert om olieproductie te beperken

Nu er eerder dit jaar een nucleaire deal is bereikt, kan Iran niet wachten om de olieproductie op volle toeren te laten draaien. De boodschap van de Iraanse olieminister aan de andere OPEC-leden is dan ook duidelijk: Teheran is geenszins van plan de productie in te perken.

“Andere landen hebben niks te zeggen over de hoeveelheid olie die Iran zal produceren in 2016,” zo zei de Iraanse minister van Olie, Bijan Namdar Zanganeh, in Wenen tegen journalisten. “Pas nadat we weer op de productieniveaus van voor de sancties zitten, zijn we bereid om met de OPEC-leden te onderhandelen over een nieuw plafond.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 4 december 2015

Dit is waarom goud eerder $1.500 aantikt dan $1.000

Goud en goudmijnaandelen staan al jaren onder forse druk, maar de druk neemt de laatste maanden nog toe. Met een goudprijs rond $1.060 zou men verwachten dat de voorspellingen uiteenlopen tussen $1.000 en $1.100. In realiteit zien we echter zo goed als geen enkele analist meer die opwaarts potentieel ziet voor de goudprijs, behalve True Contrarian.

Zo goed als iedereen verwacht een daling tot $1.000 of lager. Zelfs analisten die in het verleden nog positief waren doen vandaag niet anders meer dan negatieve voorspellingen uitten. Maar zoals dat met grondstoffen wel meer gaat, gaat de prijs in de andere richting dan de algemene consensus. Het zou dus goed kunnen dat de goudprijs eerder $1.500 aantikt dan $1.000.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 4 december 2015

Per jaar wordt er zo’n $10 miljard aan goud weggegooid

De volgende keer dat er een zwerver in een kliko graait, of je een opgeblazen afvalbak ziet denk jij twee keer na.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt in de publicatie Green Growth in the Netherlands 2015 dat Nederlanders op jaarbasis enorme aantallen waardevolle grondstoffen weggooien, waaronder €27 miljoen aan goud.

Deze grondstoffen zijn afkomstig uit apparaten die bij het restafval terecht komen. Er worden steeds meer elektronische en elektrische apparaten gebruikt, zoals lampen, laptops, tablets, koelkasten, smartphones en elektrische tandenborstels. Nederlandse huishoudens en bedrijven hebben in totaal ruim 4 miljard kilo aan elektrische en elektronische producten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 4 december 2015

Leden OPEC botsen tijdens informele onderhandelingen

Vandaag vindt de jaarlijkse officiële meeting van de OPEC plaats in Vienna. Gisteren (3 december) werd er in de wandelgangen al officieus onderhandeld tussen de verschillende leden. En het lijkt erop dat er geen verrassende besluiten aankomen: de leden zijn het nog altijd oneens over mogelijke productiebeperkingen.

Een jaar geleden besloot Saoedi-Arabië om de productie volop te laten draaien, met als doel marktaandeel te behouden. Dit besluit leidde ertoe dat de prijs van Brent crude, de wereldwijde graadmeter, terugviel van 100 dollar per vat naar 42 dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 4 december 2015

Draghi, dit was toch echt een zwaktebod

Draghi kondigde gisteren aan om het opkoopprogramma van de ECB met 6 maanden te verlengen.

Concreet betekent dat 360 miljard euro extra cash.

Verder zullen banken ook een iets hogere boeterente betalen (0,30% ipv. 0,20%) voor gelden die ze parkeren bij de ECB.

Beleggers reageerden echter diep teleurgesteld.