Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 9546 tot 9550
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 4 december 2015

Leden OPEC botsen tijdens informele onderhandelingen

Vandaag vindt de jaarlijkse officiële meeting van de OPEC plaats in Vienna. Gisteren (3 december) werd er in de wandelgangen al officieus onderhandeld tussen de verschillende leden. En het lijkt erop dat er geen verrassende besluiten aankomen: de leden zijn het nog altijd oneens over mogelijke productiebeperkingen.

Een jaar geleden besloot Saoedi-Arabië om de productie volop te laten draaien, met als doel marktaandeel te behouden. Dit besluit leidde ertoe dat de prijs van Brent crude, de wereldwijde graadmeter, terugviel van 100 dollar per vat naar 42 dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 4 december 2015

Draghi, dit was toch echt een zwaktebod

Draghi kondigde gisteren aan om het opkoopprogramma van de ECB met 6 maanden te verlengen.

Concreet betekent dat 360 miljard euro extra cash.

Verder zullen banken ook een iets hogere boeterente betalen (0,30% ipv. 0,20%) voor gelden die ze parkeren bij de ECB.

Beleggers reageerden echter diep teleurgesteld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 4 december 2015

ABN nog niet zo positief over goud

ABN Amro kwam op 1 december met haar Precious Metals Outlook voor 2016. En wat een verrassing, het ziet er positief uit voor de edelmetalen! Niet voor 2016, maar wel voor 2017. Daarmee maakt zij een behoorlijk statement, zo positief heeft zij nog niet eerder over edelmetalen weten te berichten.

In het rapport geeft ze aan dat dit het jaar is geweest waarin alle edelmetaal prijzen onder druk kwamen te staan. Tot nu toe verloren zilver en goud slechts 10%, een klein verlies in vergelijking met de andere edelmetalen. ABN verwacht nieuwe dieptepunten in edelmetaal prijzen voor het einde van het eerste kwartaal van 2016, waarbij goud onder de $1.000 per ounce breekt en zilver zou kunnen dalen tot $13,50 per ounce.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 4 december 2015

China belooft 55 miljard euro aan Afrika

De Chinese president Xi Jinping heeft de presidenten van Afrika vrijdag 60 miljard dollar (55 miljard euro) toegezegd om de ontwikkeling van het continent te steunen. 

Xi benadrukte dat China een gelijkwaardige relatie met de Afrikaanse landen wil opbouwen.

Xi is in Johannesburg voor een forum over samenwerking tussen China en Afrika, waarbij ook verschillende van zijn Afrikaanse ambtgenoten aanwezig zijn.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 4 december 2015

Polen geen uitkeringstrekkers: werken meer dan Henk en Ingrid

Polen komen in Nederland om te werken, niet om een uitkering op te strijken. Dat ligt anders bij Bulgaren waar minder dan de helft deelneemt aan arbeidsproces.

In Nederland wonende Polen hebben vaker betaald werk dan Nederlanders. 71 procent van de 96.000 Polen heeft werk, tegen 68 procent van de Nederlanders. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het CBS verklaart dat deels uit het feit dat de hier woonachtige Polen vaak jong zijn.

De Polen zijn niet de enige etnische groep waar de arbeidsdeelname hoog ligt. Ook mensen afkomstig uit Portugal en Hong Kong of met wortels in Indonesië scoren hoog.