Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 9551 tot 9555
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

De demografische tijdbom... wat gaat Europa doen met al die jonge mannen?

De Britse krant Times of London vraagt zich donderdag naar aanleiding van de gebeurtenissen in Keulen en drie andere Duitse steden af hoe Europa zal omgaan met de ononderbroken stroom van honderdduizenden jonge mannen die zich vanuit Noord-Afrika en het Midden-Oosten bij ons als vluchtelingen melden.

De krant kon de hand leggen op interessant cijfermateriaal:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

Gigantische schuldenberg is het probleem, China is enkel de spreekwoordelijke druppel…

De globale markten staan vlak voor een nieuwe crisis waarbij investeerders ten zeerste moeten opletten om niet mee over de kop te gaan. Het valt dan ook aan te raden om even grondig te kijken als de vorige versie wel verwerkt is….

China beleefde deze week reeds een tweede beurscrash in 1 week, een nieuw record. Dat is alvast de trieste voorlopige balans voor het nieuwe beursjaar waarvan het einde nog lang niet in zicht is. Het land slaagt er voorlopig niet in om een nieuw groeimodel te vinden om de economie te stabiliseren en opnieuw te lanceren om zodoende de structurele problemen te camoufleren. In de praktijk exporteert het zelf de problemen door een muntdevaluatie waardoor andere landen een gedeelte van het probleem naar zich toe geschoven krijgen. Op het gebied van valutaoorlogen staan de zenuwen reeds gespannen met onder andere het QE programma in de Eurozone welke nog minstens tot 2017-2018 zal voortduren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

Olieprijs bereikt een veertienjarig dieptepunt

De spanningen tussen Iran en Saoedi Arabië zijn de afgelopen dagen flink opgelopen. Deze spanningen wisten eerst te zorgen voor een flinke stijging van de olieprijs, maar de afgelopen dagen is de neerwaartse trend weer in gang gezet. De olieprijs is zelfs zo erg gedaald dat we terecht zijn gekomen op een veertienjarig dieptepunt. Zo wist de olieprijs vandaag terecht te komen onder de 30 dollar per barrel. Sinds het jaar 2002 hebben we een dergelijke prijs van olie al niet meer meegemaakt.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien hoe hard de olieprijs de afgelopen jaren is gedaald. Vooral sinds het jaar 2014 is de olieprijs in een vrije val terecht gekomen. En vooralsnog wordt die negatieve trend rustig verder voortgezet. Zolang de olieprijs laag blijft, zullen de energieaandelen ook onder druk blijven staan. Het is dus nog steeds oppassen in de oliesector.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

Bill Gross: Amerika is failliet (en ze weten het zelf niet)

De bekende obligatiestrateeg Bill Gross probeert in zijn laatste opiniestuk de Amerikanen wakker te schudden. Niet dat hij veel hoop heeft. Joe Sixpack heeft het te druk met afleiding zoeken in de hedendaagse brood en spelen. En in apps, niet te vergeten. Maar Amerika zit diep in de schulden, aldus Gross. De eindafrekeningen zullen zich vroeg of laat toch een keer aandienen. Gross:

En dat is vooral een demografisch probleem. De VS mag dan minder snel vergrijzen dan bijvoorbeeld Japan, Italië of Taiwan, maar er zijn volgens de strateeg genoeg pensionado’s die meer aandacht en gezondheidszorg nodig hebben dan baby’s. Gross somt een aantal feiten op:

We zijn failliet en we hebben het zelf niet eens door, zo concludeert Gross. En reken maar niet dat een nieuwe app deze schulden op magische wijze kan laten verdwijnen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

De Saoedische riyal is in gevaar

Of het echt een black swan zou zijn, zou je over kunnen twisten. Maar Bank of America gaf anderhalve maand geleden al aan dat depegvan de Saoedische riyal met de US dollar er in 2016 wel eens aan zou kunnen gaan. De bank noemde het zelfs ‘de nummer 1 black swan’.

Het nieuwe jaar is pas een aantal dagen onderweg, maar de contouren van een mogelijke ontkoppeling beginnen zich al steeds duidelijker af te tekenen. Khalid Alsweilem, het voormalige hoofd van SAMA, de centrale bank, waarschuwt in de Telegraph dat het land er in een onhoudbaar tempo de valutareserves doorheen jaagt. Als de olieprijs niet herstelt, zullen de Saoedi’s de koppeling met de dollar wellicht gedwongen op moeten geven. En dat zal niet zonder slag of stoot gaan. Alsweilem: