Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 9556 tot 9560
Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 24 januari 2016

Knot: meer bezorgd over Rusland en Brazilië

De economische malaise in opkomende landen als Brazilië en Rusland is meer zorgwekkend dan de afkoeling van de economie van China. Dat heeft president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) gezegd in het televisieprogramma Buitenhof.

De laatste tijd hebben de zorgen over China geleid tot grote onrust op de aandelenmarkten. ,,Er is veel onzekerheid over de richting waarin de Chinese economie uitgaat. Maar eigenlijk is de transitie die China ondergaat van een veel op export en overinvestering gedreven groeimodel naar een meer op binnenlandse vraag en consumptie gebaseerde economie iets waar we al meer dan tien jaar om vragen.” Volgens Knot is er sprake van meer een algemene zorg over de opkomende markten. ,,De situatie in landen als Rusland en Brazilië is veel zorgwekkender.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 24 januari 2016

Programma voor komende week

Wat staat er op het programma de komende dagen, na een zeer woelige week? Ik overloop even met u de belangrijkste zaken.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 23 januari 2016

Zilvermijnen dalen bijna 1% per dag

Zilvermijnen zijn in de eerste 3 weken van 2016 met bijna 1% per dag gedaald. Het meest opvallende is de disconnectie tussen de zilverprijs en....

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 23 januari 2016

China en Iran breiden handelsakkoord uit

China en Iran zijn het zaterdag eens geworden over een uitbreiding van hun handelsbetrekkingen tot een bedrag van 600 miljard dollar (556 miljard euro) in de komende tien jaar.

De Chinese president Xi Jinping en zijn Iraanse ambtsgenoot Hassan Rohani ontmoetten elkaar zaterdag om de verdere samenwerking en verbreding van relaties in de komende 25 jaar te bespreken. De ontmoeting volgt op de opheffing van de internationale handelssancties tegen Iran.