Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 9566 tot 9570
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 27 december 2015

"Dijsselbloem wilde van Varoufakis af"

De Nederlandse Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijjselbloem heeft in het voorjaar persoonlijk aangedrongen op het vertrek van de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis. Dat deed hij bij de Griekse premier Tsipras, vertelde Dijsselbloem aan het Nederlandse actualiteitsprogramma Nieuwsuur voor een reconstructie die maandag wordt uitgezonden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 27 december 2015

Credit Suisse: “De olieprijs blijft laag”

Er heeft zich de afgelopen maanden genoeg afgespeeld binnen de oliemarkt. Zo hadden we in de zomer van 2014 nog te maken met een olieprijs van rond de 100 dollar per barrel, maar de afgelopen maanden zijn we ver onder dit niveau gedaald. De harde werkelijkheid is namelijk dat de olieprijs op dit moment rond de 36 dollar per barrel beweegt en dat is de laagste koers in zes jaar tijd.

En volgens zakenbank Credit Suisse hoeven we de komende tijd ook niet op een herstel te rekenen binnen de oliesector. Credit Suisse verwacht dat de olieprijs tot het jaar 2020 relatief laag zal blijven. Volgens de analisten van de zakenbank heeft dit vooral te maken met het overaanbod waar op dit moment sprake van is.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: zaterdag 26 december 2015

Video: Willem Middelkoop in gesprek met Arnoud Boot

Arnoud Boot is somber over de economische vooruitzichten van Europa en verwacht dat het continent ook de komende jaren zal achterblijven bij de Verenigde Staten. Dat zegt hij in gesprek met Willem Middelkoop bij Café Weltschmerz. De heren praten uitvoerig over de complexiteit en dynamiek van de financiële markten en behandelen onder andere Bretton Woods, Keynes en de gekte op de aandelenmarkt van eind jaren negentig.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: vrijdag 25 december 2015

Aandelen Zilvermijnen verliezen 29% in 2015

Zilvermijnen zijn in 2015 ruim 29% gedaald. Maar over de periode vanaf 2011 zegt het resultaat veel meer en tonen de cijfers.....

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 25 december 2015

Handel blijkt een cruciaal instrument tegen oorlogsvoering

Naarmate een land op een groter aantal handelspartners kan terugvallen, is het minder tot oorlogsvoering geneigd. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Stanford University. Het verband kan volgens de onderzoekers een mogelijk werkinstrument vormen om oorlogen in de toekomst zoveel mogelijk te kunnen vermijden.

Indien in de Verenigde Staten en Europa immers meer handelsbetrekkingen zouden worden gesmeed met partners in het Midden-Oosten, zou het gevaar op militaire conflicten tussen de betrokken regio’s volgens de onderzoekers wellicht gevoelig kunnen worden ingeperkt.