EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
Bron: BNR.nl
28
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 9566 tot 9570
Geplaatst op: woensdag 10 februari 2016

Deutsche Bank: dead cat bounce of onterechte afstraffing?

De Europese bankensector zit al een tijdje in de hoek waar de klappen vallen. Er zijn dan ook enkele zaken die zowel de rendabiliteit als de solvabiliteit van de banken in het gedrang brengen. Deze zaken zijn echter al langer gekend maar met het negatieve sentiment op de financiële markten de laatste weken heeft dit geleid tot een complete sell-off van bankaandelen. De bank die het meest in het oog van de storm staat is ongetwijfeld Deutsche Bank.

De iconische bankreus verloor in 1 jaar tijd bijna 2/3 van zijn beurswaarde t.o.v. zijn hoogste peil en ook de andere Europese banken verloren fors terrein. Sommigen noteren zelfs op een lager peil dan tijdens de bankencrisis enkele jaren geleden.  Aanleiding bij Deutsche waren de analistenrapporten waarin werd gesteld dat de bank niet in staat zou zijn de coupons van hun zogenaamde coco’s (achtergestelde obligaties die bij problemen, bv kapitaalratio onder 7%, worden omgezet naar kapitaal en zo dienst doen als buffer) uit te betalen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 10 februari 2016

Morgan Stanley verlaagt koersdoel voor olie met 50%

Er zijn op dit moment veel beleggers die zich grote zorgen maken over de dalende olieprijs. Dit komt vooral door het feit dat de dalende olieprijs ook zijn uitwerking heeft gekregen op de aandelenmarkten. De beurzen zijn de afgelopen twee maanden flink in waarde gedaald en veel analisten wijten dit voor een deel toe aan de dalende olieprijs.

Aan het begin van dit kalenderjaar was zakenbank Morgan Stanley nog redelijk enthousiast over de toekomst van de olieprijs. Zo liet het team van Morgan Stanley nog destijds weten dat het rekening hield met een olieprijs van 50 dollar aan het einde van 2016.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 10 februari 2016

5 top adviezen voor 2016 van Goldman Sachs kunnen nu al de prullenbak in

Aan het begin van ieder nieuw jaar publiceren diverse zakenbanken een lijst met topadviezen voor hun cliënten. Zo ook de beroemde Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs. Veelal duurt het enkele maanden eer duidelijk is of de aanbevelingen hout snijden. Maar dit jaar loopt het allemaal anders. Door de tumultueuze start van 2016 moeten de strategen van Goldman nu al bakzeil halen.

Het is een pijnlijke constatering voor één van de machtigste bolwerken op Wall Street: al na 6 weken kunnen 5 van de 6 topadviezen van Goldman Sachs de prullenbak in. Dat schrijft de zakenbank zelf – weliswaar in andere bewoordingen – in een note aan cliënten.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 10 februari 2016

China voegde in januari 16 ton goud aan reserves toe

China blijft goud kopen, want uit de laatste cijfers van de Chinese centrale bank blijkt dat er in januari omgerekend 16 ton goud aan de reserves werd toegevoegd. Daarmee komt de totale goudvoorraad van de tweede grootste economie ter wereld uit op 1.778 ton.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: woensdag 10 februari 2016

China kocht in januari 16 ton goud

China blijft goud kopen, want uit de laatste cijfers van de Chinese centrale bank blijkt dat er in januari omgerekend 16 ton goud aan de reserves werd toegevoegd. Daarmee komt de totale goudvoorraad van de tweede grootste economie ter wereld uit op 1.778 ton. Sinds juni vorig jaar, toen de Chinese centrale bank voor het eerst in zes jaar openheid gaf over de goudreserves, heeft ze iedere maand onafgebroken goud bijgekocht.

Lees verder op Hollandgold

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs