Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 9576 tot 9580
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 23 december 2015

Nederlandse huizenprijzen door het dak

Het gaat goed met de Nederlandse huizenmarkt. Lenen is spotgoedkoop en dat is terug te zien bij de ontwikkeling van de huizenprijzen in Nederland. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldde dat huizenprijzen in november 3,8 procent duurder waren vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder. De grootste stijging in zeven jaar tijd.

In juni 2013 bereikten de huizenprijzen de bodem. Sindsdien zijn woningen 6,8 procent duurder geworden. Het gemiddelde prijsniveau in november ligt met 16,1 procent echter nog flink lager dan tijdens de piek van augustus 2008.

Het lijkt niet vreemd dat met de opleving van de economie er enig herstel tegenover staat. Maar er zijn enorme regionale verschillen tussen huizenprijzen. Zo zijn er nog steeds krimpregio’s, maar in plaatsen als Amsterdam en Utrecht schieten de prijzen weer omhoog tot ongekende hoogten. Zo wordt in Amsterdam 37 procent van de huizen boven de vraagprijs verkocht en in sommige buurten is dat bijna 70 procent.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 23 december 2015

Portugese belastingbetaler moet opnieuw een bank redden

n Portugal is de noodlijdende bank Banif voor 150 miljoen euro verkocht aan Santander-dochter Totta. Tegelijkertijd moest de Portugese overheid 2,2 miljard euro bijpassen om een faillissement te vermijden. Schandalig dat het opnieuw de belastingbetaler is die de rekening gepresenteerd krijgt, schrijft de lokale Jornal de Negócios:

"Jawel beste lezers, u leest het goed: de overheid heeft flink mogen bijleggen om de bank te kunnen verkopen. Om precies te zijn exact 2,3 miljard euro als we de 150 miljoen die Santander voor Banif betaalt van de overnamesom aftrekken. Dan is er nog eens 746 miljoen in de vorm van leningen en 825 miljoen in cashinjecties die de bank al in 2013 van de staat kreeg. Dus in het geval van Banif komt 83,7% van de overnamesom - net als de obligaties - rechtstreeks uit de zakken van de belastingbetaler."

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: woensdag 23 december 2015

Jane Goodall: er is genoeg, … maar niet voor onze levenstijl

Het is een mooie kerstboodschap.

De oude, wijze biologe Jane Goodall legt uit wat we kunnen doen om het leven op aarde in stand te houden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 22 december 2015

Grieken krijgen 1 miljard euro uit Europees noodfonds

Het Europese noodfonds ESM heeft vandaag groen licht gegeven voor de uitkering van 1 miljard euro aan Griekenland. Dat meldt het fonds. Het gaat om een schijf uit het reddingspakket van 86 miljard euro dat Griekenland in augustus toegezegd kreeg.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 december 2015

Wil je miljonair worden? Dan moet je beginnen beleggen zoals een baas.

Jij bent de baas van je geld. Jij bepaalt wat je doet met je geld. Als miljonair worden een van je doelstellingen is, dan moet jij als een baas gaan beleggen. Dit wil zeggen dat je eerst moet zorgen dat je winst maakt en daarna dat je investeringen geld opbrengen.

Bazen zijn heel dikwijls zuinig met hun geld. Een gemiddelde werknemer spendeert zijn geld aan alles wat in hem of haar opkomt. Zo ga je natuurlijk geen winst maken en wie geen winst maakt, kan ook geen miljonair worden. Je moet je eigen financiële toestand zien als je bedrijf.

Daarom moet je beginnen met enkele doelstelling op de korte termijn: