EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
46
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
36
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 9581 tot 9585
Geplaatst op: maandag 8 februari 2016

Ravage op beurzen door zorgen over groei

De Europese aandelenbeurzen leverden maandagochtend fors in, na een vlakke openingsfase. 

De Europese aandelenbeurzen leverden maandagochtend fors in, na een vlakke openingsfase. 

Volgens handelaren maakten beleggers zich opnieuw zorgen over de groeivooruitzichten voor de wereldeconomie. De AEX in Amsterdam kende geen enkele stijger en de helft van de vijfentwintig fondsen verloor op zijn minst 2,5 procent.

Rond elf uur koerste de AEX 2,6 procent lager op 403,14 punten en daalde de Midkap 3,2 procent tot 630,14 punten. De toonaangevende indices in Londen, Frankfurt en Parijs leverden tussen 1,8 en 2,4 procent in.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 8 februari 2016

Column Kees de Kort | Politici, hebben jullie de handen wel aan de bal?

Het weglekken van vertrouwen is de belangrijkste reden waarom de financiële markten zo volatiel zijn, stelt BNR-macro-econoom Kees de Kort.

Het weglekken van vertrouwen is de belangrijkste reden waarom de financiële markten zo volatiel zijn, stelt BNR-macro-econoom Kees de Kort.

Er wordt getwijfeld aan het vermogen van politici om de schade te repareren die monetaire autoriteiten wereldwijd hebben aangericht. "In China lopen ze als kip zonder kop rond om de beurs te redden, Japan rent omlaag en weer verder omlaag, Janet heeft gezegd dat de economie aantrekt en dat doet-ie niet. Kortom: kunnen we de monetaire autoriteiten nog wel vertrouwen? Kunnen we erop rekenen dat zij de zaak onder controle houden?"

Van de politici moeten we niet al te veel verwachten, zegt De Kort. Zo zijn de Amerikanen zijn in de ban van de verkiezingen. "Die die zijn alleen maar bezig met elkaar en niet met de economie. En in Europa: ook allemaal problemen in allerlei landen. Dus die beleggers staan te kijken: ja jongens, hebben jullie de handen wel aan de bal? Of gaan er allemaal rare dingen gebeuren?"

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 8 februari 2016

Deutsche Bank 7% lager op de beurs

Het aandeel van Deutsche Bank is vandaag met ruim 7% gezakt naar een historisch dieptepunt van €14,03. Beleggers maken zich meer zorgen over de degelijkheid van deze bank met een balanstotaal dat vele malen groter is dan de omvang van de Duitse economie.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: maandag 8 februari 2016

Goudreserves China verder gestegen

China heeft afgelopen maand Dollars gedumpt en weer goud gekocht. De Chinese Centrale Bank kocht....

Lees verder op The Bullion House
Geplaatst op: maandag 8 februari 2016

Banken Griekenland hard onderuit

De Griekse aandelenmarkt staat op het moment van schrijven ruim 7% lager, maar dat is niets vergeleken met de aandelenkoersen van verschillende banken die genoteerd staan aan de Athens Stock Exchange. Vandaag verdampte een kwart van de beurswaarde van bijna alle grote banken.

Lees verder op Marketupdate

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs