Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 9581 tot 9585
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 23 december 2015

Koning Saoedi-Arabië wil economie diversifiëren

Koning Salman van Saoedi-Arabië wil economische hervormingen doorvoeren in zijn land om minder afhankelijk te worden van olie. Hij heeft verklaard dat de autoriteiten de inkomstenbronnen moeten diversifiëren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 december 2015

Maakt geld gelukkig? Deze 6 redenen zeggen van wel.

Geld maakt niet gelukkig? Fout. Uit onderzoek blijkt dat geld wel degelijk een impact heeft op uw geluk. Veel mensen zeggen vaak dat geld niet gelukkig maakt, maar dat het wel handig is. Daar zit een grote waarheid in. Onderzoek bevestigt dat echt geluk vanbinnen zit, maar dat voldoende geld dit geluk wel kan voeden.

We hadden recent nog een artikel waarin een miljardair bevestigde dat het geld hem depressief maakt. Maar een gebrek aan geld zorgt nog meer voor depressiviteit. Echt geluk komt uit levenservaring en gedeeltelijk uit materiële goederen, maar het gebrek eraan maakt mensen kwetsbaar voor depressie en mentale problemen.

Een ander onderzoek wees uit dat een jaarsalaris van €70.000 het perfecte salaris is, daarna neemt het geluk niet meer toe. €70.000 per jaar geeft dan ook al behoorlijk wat zekerheden in het leven. Geluk bepaal je voor een deel zelf, maar geld maakt het allemaal net iets gemakkelijker om deze 6 redenen:

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 23 december 2015

Poetin: Europa heeft deel soevereiniteit aan de VS gegeven

“Het grote probleem van Europa is dat ze een deel van haar soevereiniteit heeft overgedragen aan de Verenigde Staten, waardoor ze haar eigen belangen uit het oog verloren heeft”. Dat zei de Russische president Poetin in een documentaire die onlangs werd uitgezonden op de Russische televisie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 december 2015

U kunt nog vele jaren goedkoop tanken, aldus de futuresmarkt

De Brent olieprijs, oftewel de benchmark voor Noordzee-olie, staat nu op $ 36 en een beetje per vat. En dat is vrijwel exact hetzelfde punt als tijdens de dieptepunten van de financiële crisis.

Toch is er een enorm verschil. Want de prijs die je in de krant leest, is de spot-prijs. Dus voor de eerstvolgende levering. Maar in de forward-markten verhandelen partijen voor iedere kalendermaand oliecontracten tot vele jaren vooruit. Dat loopt voor futures op Amerikaanse WTI-olie zelfs tot december 2024.

Olieproducenten kunnen – als zij dat wenselijk achten – zo alvast een prijs vastleggen voor een deel van de verwachte productie. Zo komen zij niet voor verrassingen te staan. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld luchtvaartmaatschappijen. Die kunnen alvast olie inkopen voor latere levering tegen een vaste prijs. Daarnaast zijn er nog beleggers en speculanten die hun eigen ideeën en verwachtingen kunnen implementeren door het kopen of shorten van contracten.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 23 december 2015

Zimbabwe accepteert yuan als wettig betaalmiddel

In Zimbabwe kun je binnenkort ook met Chinese yuan betalen, want het land heeft de munt officieel erkend als wettig betaalmiddel. Sinds 2009 heeft het land al geen eigen valuta meer, nadat de Zimbabwaanse dollar door hyperinflatie compleet waardeloos was geworden.