Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 9581 tot 9585
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 2 december 2015

Toevoeging yuan aan valutamandje IMF was ‘politieke’ beslissing

De toevoeging van de yuan aan het valutamandje van de IMF was een politieke beslissing van het IMF. Lagarde wilde de Chinese munt per se in het mandje, omdat ze zich realiseerde hoe beroerd de situatie in China momenteel is.

Dat is althans de mening van Gordon Chang, journalist bij Forbes en auteur van ‘The Coming Collapse of China’. Hij staat bekend als een criticus van het economisch beleid van Peking.

De toevoeging van de yuan werd toegestaan na een grondige evaluatie van het Chinese export- en valutabeleid. Volgens het IMF is de yuan nu een ‘vrij verhandelbare munt’.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 2 december 2015

Zwitserland bezegelt einde van bankgeheim voor buitenlanders

Zwitserland heeft het tijdperk van het bankgeheim voor buitenlanders definitief afgesloten. Na de Nationale Raad, de grootste kamer van het Parlement, bevestigde ook de Kantonsraad de automatische uitwisseling van bankgegevens volgens de bepalingen van de OESO en de G20.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 2 december 2015

Column Kees de Kort | Rampverhaal

In Brazilië, de zevende economie van de wereld, is het kommer en kwel. "Je hoeft niet jaloers te zijn op Brazilianen", zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

"Het gaat daar echt serieus slecht", zegt De Kort. "Het maakt niet uit waar je kijkt, het is allemaal vrij dramatisch."

De economie van Brazilië is ook in derde kwartaal van het jaar gekrompen, zo blijkt uit cijfers van het Braziliaanse statistiekbureau. De krimp met 1,7 procent ten opzichte van een kwartaal eerder was sterker dan geraamd. Op jaarbasis ging het bruto binnenlands product (bbp) met 4,5 procent achteruit. "Voor een groot land is dat veel hoor", zegt De Kort.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 2 december 2015

Centrale bank van Japan hanteert dezelfde koers als ECB

De “whatever it takes”-attitude van de Europese Centrale Bank lijkt wel besmettelijk te zijn. Haruhiko Kuroda, president van de Bank of Japan, heeft laten weten dat ook zij er alles aan zullen doen om de inflatie zo snel mogelijk te laten stijgen en de economie te ondersteunen. Centrale banken spelen hoe langer hoe meer een hoofdrol in deze bizarre financiële tijden.

De Japanse beursindex, de Nikkei225, doet het misschien niet slecht, maar economisch gezien staat Japan er eigenlijk niet zo goed voor. Al jarenlang heeft het land te maken met dalende prijzen en een zwakke economische groei.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 2 december 2015

Inflatie eurozone stabiel op zeer laag niveau

De prijzen in de eurozone zijn in november gemiddeld met 0,1 procent gestegen. Daarmee lag de inflatie deze maand op hetzelfde bijzonder lage peil als in oktober.

Dat meldt Europees statistiekbureau Eurostat woensdag op basis van een eerste schatting.