Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 9586 tot 9590
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 23 december 2015

Video: Yanis Varoufakis over de Griekse tragedie

In dit interview legt Yanis Varoufakis uit waarom het beleid van de Trojka in het geval van Griekenland contra-productief werkt. Hij vergelijkt de crisis in Europa met de jaren dertig van de vorige eeuw, waarbij de grote deflatoire crisis vooraf werd gegaan door een aantal jaren van ongekende voorspoed.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 23 december 2015

Rusland voegt ruim 21 ton goud aan reserves toe

Rusland heeft in de maand november 21,77 ton goud aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de nieuwste data van het IMF. Het is de negende maand op rij dat de Russen goud kopen. Met de aankoop van november komt de totale goudvoorraad van het land uit op iets meer dan 1.390 ton.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 23 december 2015

Voorlopig geen depositobank

De initiatiefnemers van de depositobank hebben besloten voorlopig niet verder te gaan met het opzetten van de eerste zogeheten full reserve bank in Nederland. De stichting Full Reserve, die al meer dan 2.000 inschrijvingen voor deze nieuwe bank wist te verzamelen, kreeg de Nederlandsche Bank niet zo ver om een uitzondering te maken voor deelname aan het depositogarantiestelsel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 23 december 2015

Gartman over goud: “a reason to be abundantly in”

Maandag was Bloomberg zeker over het negatieve sentiment in de goudsector:

De Fed zette met haar rentebesluit de goudprijs op een achtbaan. Hedgefunds en best presterende voorspellers van het edelmetaal gaven aan dat goud maar één richting op kan: naar beneden.

De verhoging van de rente zorgde voor een enorme volatiliteit in het edelmetaal.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 23 december 2015

"Finland had euro nooit moeten invoeren"

Finland had zich nooit bij de euro moeten aansluiten, zo maakte de minister van Buitenlandse Zaken Timo Soini, deze week bekend. De economie van het land krimpt al drie jaar op rij en wil graag de munt devalueren, maar dat is binnen de eurozone niet mogelijk.