Nieuws / Artikelen met het woord

57279 artikelen gevonden. Artikel 9586 tot 9590
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 2 december 2015

Minder Gas uit Groningen: import fors omhoog, vooral uit Noorwegen

Voor het eerst sinds het begin van de gaswinning in Nederland wordt per maand gemiddeld meer aardgas ingevoerd dan uitgevoerd. Dat is het geval sinds mei van dit jaar. De hogere invoer is een direct gevolg van de reductie van de gaswinning in Groningen, als gevolg van de aardbevingsrisico’s.

Met meer dan 3,5 miljard kuub was de invoer van aardgas in september hoger dan ooit. Die verschuiving hangt samen met het ‘productieplafond’ van Gronings aardgas, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 2 december 2015

2017: president Trump, president Le Pen en president Poetin?

"Ik heb een nachtmerriescenario voor 2017: president Trump, president Le Pen en president Poetin," schrijft Gideon Rachman in de Financial Times.

Velen in de VS doen Trump af als een soort accident de parcours, maar ondanks dat zijn openlijk racistische uitspraken (over Mexicanen, moslims, vrouwen en gehandicapten) Marine Le Pen in het kamp van de gematigden doen belanden, blijft zijn populariteit toenemen en staat hij in zowat elke Republikeinse poll aan de leiding.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 2 december 2015

Voegt deze centrale bank bitcoin aan haar reserves toe?

De virtuele munt bitcoin wordt alsmaar vaker aanvaard in de bankwereld. Zodanig zelfs dat we gisteren op de site van een centrale bank een rapport aantroffen dat de toevoeging van bitcoin aan de valutareserves onderzoekt.

Het gaat om de centrale bank van een klein eiland, maar het is desalniettemin groot nieuws. Een jaar geleden was het nog ondenkbaar dat een centrale bank nog maar zou overwegen bitcoins als reserve aan te houden.

Nu heeft de centrale bank van Barbados blijkbaar een rapport besteld over de effecten van de opname van de cryptocurrency in zijn reserves.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 2 december 2015

Valt er iets te rapen in Iran?

Iran opent haar Ishtarpoorten naar het Westen. 29 miljard USD aan mijninvesteringen worden opengezet voor buitenlandse investeerders.

Volgens de vice-minister van Industrie zit er meer geld in de Perzische mijnen dan in de Perzische olie. Een charmerende invitatie om te investeren in Iran?

Wie weet. Maar voorlopig is de mijnsector slechts goed voor een schamele 0.6 % van het BBP. En met de huidige commodity prijzen ziet het er niet naar uit dat dat aandeel sterk zal groeien. Wie wil nu nog in een sector investeren die het afgelopen jaar een vierde van haar waarde verloor?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 2 december 2015

Saudi’s en Iran op ramkoers: Poetin en IS als pasmunt?

Saoedi-Arabië staat onder zware druk van de andere OPEC-landen om haar output te verlagen. Met braderieprijzen snijdt het misschien in eigen vel, de Saoedi’s winnen wel marktaandeel t.o.v. de Russen en de Amerikaanse schalie.

Vooral in Zuid-Oost-Azië en Europa stijgt het marktaandeel van de Arabieren. Dat is dan natuurlijk weer slecht nieuws voor Russische olie en gas, de pasmunt voor goede relaties tussen Oost en West in het licht van de Oekraïense crisis.

Zo importeerde Polen vorige maand voor het eerst in ‘s lands geschiedenis Arabische olie. Een serieuze streep door de rekening van de Russen.