Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 9601 tot 9605
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 22 december 2015

'Omvang verdachte Russische transacties Deutsche Bank groeit naar 10 miljard'

Deutsche Bank heeft nog eens omgerekend 4 miljard dollar (3,6 miljard euro) aan verdachte transacties gevonden in verband met witwaspraktijken bij de Russische activiteiten van de bank.

Dit meldt persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen.

In juni schreef het persbureau al dat het onderzoek zich richtte op 6 miljard dollar ( 5,4 miljard euro) aan transacties.

Het gaat om transacties waarbij cliënten van Deutsche Bank aandelen in Rusland kochten en tegelijkertijd vergelijkbare aandelen verkochten in andere buitenlandse valuta. Er wordt vermoed dat het om witwaspraktijken gaat.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 22 december 2015

Opvallend: Carapils duurder dan ruwe olie

De prijs van een vat ruwe olie is in vrije val. Gisteren zakte de prijs terug tot het laagste peil sinds 2004. Dat schrijft De Tijd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 22 december 2015

"Wij gaan wél liever werken dan feesten"

Een personeelstekort dwingt één bakker op de vijf om zijn deuren te sluiten tijdens de drukke eindejaarsperiode. Nochtans bestaan ze nog, de jonge krachten die op Kerstmis en oudjaar de handen uit de mouwen willen steken. Omdat ze geen zin hebben om te feesten, niet met een kater willen studeren of ... omdat ze geen lief hebben.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 22 december 2015

Islamitische Staat (IS) onderhoudt volledige spooklegers

Het zelfuitgeroepen kalifaat van de Islamitische Staat wordt van binnenin gesaboteerd door strijders die machtsposities bekleden binnen de militaire structuur van de terreurgroep en soldij claimen voor soldaten die er gewoonweg niet zijn. Dat meldt de Financial Times op basis van bronnen die het kalifaat wisten te ontvluchten.

Het gebruik is niet nieuw in de regio. Amper een jaar geleden meldde het Iraakse leger dat het 50.000 soldaten op de loonlijst had staan die wekelijks soldij claimden zonder daadwerkelijk in het leger te dienen.

Volgens een bron kan een commandant van de IS de administratieve leiding makkelijk om lonen voor 250 strijders vragen, terwijl hij amper 150 man onder zijn hoede heeft. Eens de leiding van de terreurgroep lucht kreeg van de fraude stuurde ze administratieve krachten naar het front om de lonen rechtstreeks uit te betalen. Tot ook deze krachten mee in de combine stapten en hun deel van de koek opeisten.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: dinsdag 22 december 2015

The Bitcoin report #29: Interview met Trace Mayer

Deze week in The Bitcoin Report een interview met Bitcoin Journalist en investeerder Trace Mayer.

Trace is een van de eerste investeerders in o.a Bitpay en Kraken, en heeft aan de wieg gestaan van de Bitcoin revolutie.