EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
69
kliks
36
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 9601 tot 9605
Geplaatst op: zaterdag 6 februari 2016

TA-specialist: eerste belangrijke signalen voor bodem van goud en zilver in 4 jaar

Peter L. Brandt is een van de beste experts op het gebied van technische analyse. Hij is lange tijd negatief geweest over goud en zilver maar ziet nu duidelijke signalen dat de 4 jaar durende berenmarkt aan zijn einde komt.

Peter L. Brandt is een van de beste experts op het gebied van technische analyse. Hij is lange tijd negatief geweest over goud en zilver maar ziet nu duidelijke signalen dat de 4 jaar durende berenmarkt aan zijn einde komt.

Peter L. Brandt kijkt om te beginnen liever naar de goudprijs dan naar de zilverprijs. De zilverprijs kan $1 op of neer bewegen zonder dat er enige betekenis achter zit.

Sinds 2011 vormde de goudprijs weinig bodempatronen op de dag grafiek, maar tussen 6 en 26 januari was er duidelijk een te zien. Een cup-formatie na een symmetrische driehoek is een typisch patroon op het einde van een berenmarkt. Het was het eerste duidelijke bodempatroon in meer dan 3 jaar.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 5 februari 2016

Venezuela wil goudswap met Deutsche Bank

Door de economische crisis moet Venezuela een deel van haar goud verpanden, zo schrijft Reuters. Het land heeft nog maar $15,4 miljard aan valutareserves achter de hand, waarvan ongeveer 64% bestaat uit goudbaren. Om deze reserves beschikbaar te maken zal de centrale bank van Venezuela nog dit jaar een goudswap afsluiten met Deutsche Bank.

Lees verder op Hollandgold
Geplaatst op: vrijdag 5 februari 2016

Poetin’s tijdbom: hoe diep zijn de Russen nog bereid te gaan?

Aanhoudende sancties en lage olieprijzen zijn een verschrikking voor de Russen. De economie wil maar niet diversifiëren, de roebel verloor ruim de helft van haar waarde sinds 2013, en elk jaar worden ruim een miljoen Russen in de armoede gestort.

Uit een recente poll van zakenkrant Kommersant blijkt dat voor het eerst een meerderheid van de Russen de toekomst grim tegemoet ziet.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 5 februari 2016

Column Kees de Kort | Europese groei wel erg rooskleurig

De Europese Commissie kwam vandaag met periodieke vooruitzichten voor 2016 en 2017. "Best aardig", zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

De Europese Commissie kwam vandaag met periodieke vooruitzichten voor 2016 en 2017. "Best aardig", zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

2016 wordt iets beter dan 2015, en het jaar erop ook weer positiever dan het jaar daarvoor. Voor Nederland zijn de groeipercentages nog hoger dan die van de eurozone. "Maar, er zijn wel meer risico's dan een tijdje geleden, zegt de commissie." Dat zijn de bekende verhalen, zegt De Kort: "Emerging markets, wereldhandel, geopolitiek en voor Europa de vluchtelingenproblematiek. Er moet niks tegenzitten, wil de groei doorgaan."

Ook opmerkelijk: de inflatie in de eurozone blijft de komende jaren laag, ziet De Kort. "Mario Draghi wil juist een hogere inflatie, maar de Europese Commissie zegt dat dat niet gaat gebeuren. Dus reken maar op Mario en nog meer gekke acties", belooft De Kort.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: vrijdag 5 februari 2016

Goudmijnaandelen kunnen 100% stijgen als de Fed de rente geen 4 keer verhoogt in 2016

De goudprijs bleef in 2015 nog redelijk zwak door de eerste renteverhoging in de Verenigde Staten en door de verwachting dat de Federal Reserve dit jaar de rente nogmaals 4 keer zou verhogen. Nu dit laatste lijkt weg te vallen, krijgt de goudprijs terug vrij spel. Maar het zijn vooral de goudmijnaandelen die hiervan zullen profiteren.

Op onderstaande grafiek van de goudprijs is duidelijk te zien dat het gele edelmetaal meer dan waarschijnlijk zijn bodem heeft gevonden. De trend in 2016 is alvast mooi positief. De RSI bereikt op dit moment wel een hoog niveau wat duidt op een overkochte situatie waarbij een tijdelijke terugval naar het trendkanaal normaal zou zijn.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs