Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 9601 tot 9605
Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 1 december 2015

Aardgasimport voor Nederland steeds goedkoper

In september 2014 bedroeg de prijs van Russisch aardgas 8,07 euro per miljoen BTU volgens opgave van Gazprom. In die maand importeerde Nederland 2650 miljoen m³ aardgas, o.a. uit Rusland.

In 2015 is de prijs van Russisch aardgas gaan dalen en in september van 2015 is de prijs gezakt naar 5,78 euro per miljoen BTU. Het aardgas is nu 28% goedkoper dan een jaar geleden.

de grafiek hierboven loopt t/m oktober 2015

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 1 december 2015

IMF neemt yuan op in valutamandje

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) neemt de Chinese munt, de yuan, per 1 oktober 2016 op in het mandje met valuta’s waarop de waarde van zijn eigen munteenheid wordt bepaald. Dat meldde het fonds maandag.

De waarde van de IMF-munteenheid, de zogeheten speciale trekkingsrechten (SDR’s), wordt nu bepaald op basis van de Amerikaanse dollar, de euro en de Japanse yen. Daar komt de Chinese munt dus bij. Dat is voor een groot deel vooral een symbolische stap, die de opmars van China als economische grootmacht onderstreept.

IMF-president Christine Lagarde ging in een toelichting op het besluit niet in op het gewicht dat de Chinese munt zal krijgen in het mandje. Wel zei ze dat de toevoeging van de yuan de erkenning is van hetgeen China met hervormingen heeft bereikt. Lagarde verwacht dat Peking de lijn nu niet laat vieren, maar doorgaat met verdere ingrepen om de economie te stabiliseren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 december 2015

De kern tot veel succes: 3 regels om te onthouden

MarK Cuban oogste veel succes als een van de beste investeerders van zijn generatie. Hij werd miljardair via kleine en grote investeringen. Doorheen zijn succesvolle carrière investeerde hij in 120 bedrijven. Maar bij elke investering die hij deed, hanteerde Mark Cuban enkele strikte regels die altijd terugkomen.

Dit is de kern tot veel succes, deze 3 regels zijn volgens het boek van Mark Cuban onfeilbaar.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 1 december 2015

Rabobank: Goudprijs gaat naar $500

De goudprijs zal de komende jaren verder dalen tot $500 per troy ounce, dat beweert Han Dieperink als hoofd beleggingen van de Rabobank. Volgens hem was goud een zeepbel en zien we nu het leeglopen van die bubbel. Volgens de analist van de Rabobank moet de prijs van goud naar de $500 per troy ounce zakken, voordat het weer koopwaardig wordt. Dat is ruim een halvering ten opzichte van de actuele goudkoers. “Mensen kunnen veel makkelijker hun geld in Bitcoins stoppen“, zo grapt Dieperink.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 30 november 2015

IMF accepteert Chinese yuan

Vanavond heeft het IMF officieel de Chinese yuan aan de SDR – het mandje van valuta dat momenteel is opgebouwd uit dollars, euro’s, Britse ponden en Japanse yen – toegevoegd. Ook mag de yuan nu formeel een wereldmunt genoemd worden. Het is vooral een symbolisch besluit, aangezien centrale banken maar een heel klein deel van hun valutareserve in deze vorm aanhouden.