Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 9606 tot 9610
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 1 december 2015

US Mint verkoopt recordaantal zilveren Eagle munten

De verkoop van Silver Eagle munten is in november sterk toegenomen, terwijl de verkoop van gouden munten bijna drie keer zo hoog was als een maand eerder. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Amerikaanse munthuis.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 1 december 2015

Werkloosheid eurozone op laagste niveau sinds begin 2012

De werkloosheid in de eurozone is in oktober opnieuw een fractie gedaald op maandbasis.

Statistiekbureau Eurostat maakt dinsdag bekend dat het aantal mensen zonder baan, evenals in september, het laagst is sinds januari 2012.

De eurozone telde in oktober naar schatting ruim 17,2 miljoen werklozen ofwel 10,7 procent van de beroepsbevolking. Een maand eerder zat 10,8 procent zonder werk. In vergelijking met oktober 2014 is de verbetering een stuk groter. Destijds werd een werkloosheid van 11,5 procent gemeten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 december 2015

Weging yuan in IMF-valutamandje gaat ten koste van de euro

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) neemt de yuan per 1 oktober 2016 op in het mandje met valuta’s waarop de waarde van zijn eigen munteenheid wordt bepaald. Volgens verschillende analisten is de nieuwe weging een teken des tijds: de yuan zal op termijn de rol van de euro overnemen als tweede munt op de wereld.

De waarde van de IMF-munteenheid, de zogeheten speciale trekkingsrechten (SDR’s), wordt nu bepaald op basis van de Amerikaanse dollar, de euro, de Japanse yen en het Britse pond. Daar komt de Chinese munt bij.

De yuan krijgt een zwaardere weging dan de yen en het pond. De dollar blijft met 41,73 procent de belangrijkste munt. De weging van de euro daalt van 37,4 procent tot 30,93 procent, zo maakte het IMF bekend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 december 2015

Hoe China zijn grote monetaire plan over de jaren heen uitwerkte

Op 13 november gaf Christine Lagarde al een akkoord voor de opname van yuan in de SDR. Gisteren volgde dan de officiële bevestiging dat de yuan vanaf 1 oktober 2016 deel zal uitmaken van de Special Drawing Right’s van het IMF. Dit is het voorlopige orgelpunt van de opmars van de yuan.

Na 22 jaar van ontwikkeling wordt de yuan eindelijk een wereldreservemunt. Verrassend genoeg blijft het gewicht van de Amerikaanse dollar blijkt quasi ongewijzigd in de nieuwe samenstelling. De yuan krijgt een weging van bijna 11%.

Dit is hoe het grote monetaire plan van de Chinezen tot stand kwam.

De communistische Partij van China neemt de macht over. De Chinese centrale bank wordt gevormd en de eerste briefjes van de yuan worden gedrukt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 1 december 2015

Extreem goedkope computer: produceren in Wales blijkt voordeliger dan in China

Het nieuwste type van de minicomputer Raspberry Pi is nog goedkoper en kleiner dan zijn voorgangers. Leuk voor scholieren en tech-hobbyisten, maar achter het succes van de minicomputer zit een voor ondernemers interessant verhaal.

De Raspberry Pi blijft zich in een razend tempo doorontwikkelen. De minicomputer was al een indrukwekkend product: een complete computer met quad-core processor, 1 gigabyte intern geheugen en hoge resolutie video-output voor maar drie tientjes.

Afgelopen week heeft de Raspberry Pi Foundation echter alweer een nieuwe versie gepresenteerd: de Raspberry Pi Zero. Deze nieuwste variant is nóg kleiner en kost maar liefst zes keer minder dan zijn voorganger: vier Britse pond slechts.