Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 9606 tot 9610
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 18 december 2015

Congres VS akkoord met opheffen verbod op export olie

Het Amerikaanse Congres heeft vrijdag ingestemd met een nieuwe begroting en het opheffen van een veertigjarig verbod op de export van Amerikaanse ruwe olie. 

President Barack Obama zal naar verwachting de nieuwe begroting en het opheffen van de exportban gaan ondertekenen.

Met de begroting voor het fiscale jaar 2016 is een bedrag gemoeid van 1,1 biljoen dollar (1014 miljard euro). Volgens de beleidsmakers bevat de nieuwe begroting maatregelen om de werkgelegenheid en economie te stimuleren, waaronder omvangrijke belastingverlagingen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 december 2015

Rijk worden kan je leren

Alles kan je leren, werkelijk alles. Wil je rijk worden? Dan kan je dat leren. Wil je piano kunnen spelen? Dan kan je dat leren. Wil je een goede belegger worden? Ook dat kan je leren. Iedereen kan worden wat hij of zij maar wilt, dus ook rijk.

Wil je echt rijk worden? Overweeg dan de volgende kleine veranderingen in je leven.

Wedden dat het je lukt?

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 18 december 2015

Oekraïne eist schuldverlichting van Rusland, en stopt ondertussen met betalen

Oekraïne schort zijn betalingen op Russische leningen op. Volgens de regering in Kiev toont Moskou geen enkele bereidheid om mee te werken aan de verlichting van de Oekraïense schuldenlast, waar andere schuldeisers wel aan meedoen.

Oekraïne en Rusland ruziën al lange tijd over een lening van 3 miljard dollar, die Moskou twee jaar geleden verstrekte om toenmalig president Viktor Janoekovitsj uit de brand te helpen. Die bondgenoot van president Vladimir Poetin trad kort daarop echter af, waarna Rusland de Krim binnenviel en er hevige gevechten ontstonden in het oosten van Oekraïne tussen het Oekraïense leger en Russische separatisten.

Rusland deed eerder dit jaar als enige schuldeiser niet mee aan de internationaal afgesproken herstructurering van de Oekraïense schuldenlast. Die maakte deel uit van de voorwaarden voor de financiële steun die het IMF aan Oekraïne verleent. Moskou dreigde Oekraïne eerder al met een rechtszaak als het zijn financiële verplichtingen zou verzaken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 18 december 2015

Obstakels voor gaspijplijn vanuit Rusland

De geplande verdubbeling van de Nord Stream-gaspijpleiding van Rusland naar Duitsland stuit op Europees verzet. 

De Europese regeringsleiders stelden vrijdag in Brussel dat elk nieuw energieproject de afhankelijkheid van buitenlandse energie niet mag vergroten.

Nord Stream II voldoet niet aan de voorwaarden en ondermijnt de rol van Oekraïne als doorvoerland, zei EU-president Donald Tusk. ''Het project moet wel volledig in overeenstemming zijn met de voorwaarden als het financiële, politieke of juridische steun van EU-instellingen wil krijgen.''

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 december 2015

Waarschuwing zakenbanken: alle belangrijke Aziatische valuta’s staan onder druk

De aanhoudende groeivertraging in China zal in 2016 leiden tot een daling van de 10 belangrijkste Aziatische valuta’s. Dat is althans de mening van Citigroup, Bank of America en Nomura, zo schrijft Bloomberg.

De Indonesische roepia, de Zuid-Koreaanse won en de Singaporese dollar zullen procentueel het meeste dalen, terwijl India’s roepie het minste zal wegzakken.

Deze week kregen valutahandelaren al een indicatie van hetgeen ze te wachten staat.

Woensdag verhoogde de Amerikaanse centrale bank de rente. Een dag later kondigde Taiwan een renteverlaging aan, om zo de economische groei te stimuleren.