Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 9616 tot 9620
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 december 2015

Goudprijs en Amerikaanse dollar index in hevig gevecht met elkaar

De Amerikaanse dollar index, een mandje van buitenlandse valuta waar tegenover de dollar beweegt en waarvan de euro het grootste deel uitmaakt, zette opnieuw een sterke rally neer de laatste weken. Op dit moment test het de psychologische barrière van 100 punten voor de tweede keer dit jaar. Het wordt belangrijk om te volgen wat er nu gaat gebeuren want ook goud bereikt een belangrijk niveau.

In maart van dit jaar bereikte de Amerikaanse dollar index een nieuw hoogtepunt van 100,04 punten. Daarna consolideerde de rally en viel de index terug tot 93 punten. Maar met het vooruitzicht van een Amerikaanse renteverhoging door de Federal Reserve zette de dollar index een nieuwe rally in met een voorlopig hoogtepunt van 100,22 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 december 2015

De eerste €100.000 is het moeilijkste

Wie rijk wil worden moet ergens beginnen. Charlie Munger, de rechterhand van Warren Buffett, zegt dat iedereen die rijk wil worden kost wat kost eerst een aandelenportefeuille moet bouwen van €100.000. Daarna wordt het alleen maar gemakkelijker.

De eerste €100.000 is het moeilijkste om een blijvende welvaart op te bouwen. En toch slagen de meeste mensen daar niet in, ook al hebben ze een mooi inkomen. Dit komt omdat ze veel te veel geld uitgeven in plaats van dat ze sparen of investeren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 december 2015

Het zware jaar van de commoditysector in beeld

Dit beursjaar zal de geschiedenisboeken ingaan als een van de zwakste jaren voor de commoditysector. Bijna geen enkele commodity wist dit jaar een waardedaling te voorkomen. Alleen de cacao- en de katoenprijs wisten in waarde te stijgen. Maar de meeste commodities wisten dit jaar toch wel in negatieve zin te verrassen.

Jodie Gunzberg, werkzaam bij S&P Dow Jones Indices, laat in een verklaring weten dat de commoditysector dit jaar opnieuw heeft weten teleur te stellen. In het jaar 2014 konden de meeste commodities ook al niet overtuigen, maar dit jaar was er bij heel wat commodities toch wel sprake van een ware sell-off. De prijs van energie is bijvoorbeeld met ongeveer 30 procent dit jaar gedaald. Ook de goudkevers kunnen niet terugkijken op een mooi jaar; de goudprijs noteert op dit moment ongeveer 10 procent lager dan een jaar geleden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 december 2015

Waarom Mario Draghi deze week actie móét ondernemen

Komende donderdag maakt de ECB bekend welke maatregelen de bank zal treffen om de economische groei in de eurozone te versterken. De verwachtingen zijn hooggespannen, met dank aan de spierballentaal van Mario Draghi. Marktkenners zijn unaniem in hun verwachtingen: er is geen weg meer terug voor de Italiaan.

Economen gepeild door Bloomberg verwachten unaniem dat de ECB deze week meer stimuleringsmaatregelen zal nemen. De grote uitdaging voor Draghi is om de juiste hoeveelheid acties te ondernemen, zodat de markt niet wordt teleurgesteld.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 1 december 2015

US Mint verkoopt recordaantal zilveren Eagle munten

De verkoop van Silver Eagle munten is in november sterk toegenomen, terwijl de verkoop van gouden munten bijna drie keer zo hoog was als een maand eerder. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Amerikaanse munthuis.