Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 9621 tot 9625
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 19 december 2015

'Terughalen Duits goud op schema'

Duitsland ligt op schema met het terughalen van Duits goud uit het buitenland. In 2020 ligt volgens plan ongeveer de helft van het edelmetaal weer opgeslagen in Duitse kluizen. 

Dat heeft bestuurder Carl-Ludwig Thiele van de Bundesbank, de Duitse centrale bank, gezegd.

De Bundesbank bezit met 270.000 baren, samen 3384 ton, na de Verenigde Staten de grootste goudreserves ter wereld. Het grootste deel daarvan ligt nog opgeslagen in kluizen van de centrale banken in Parijs, New York en Londen.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 19 december 2015

Nieuwe Poolse regering valt binnen in Navo-kantoren in Warschau

De Poolse regering heeft kolonel Krzysztof Dusza, de topman van het NATO Counterintelligence Experts Center, gevestigd in Warschau, afgezet. Dat gebeurde met een nachtelijke inval van een eenheid van de militaire politie onder leiding van een verantwoordelijke van het Poolse ministerie van landsverdediging in de kantoren van de dienst.

Een woordvoerder van de Poolse regering gaf aan dat de operatie noodzakelijk was geworden omdat kolonel Dusza eerder geweigerd had zijn ontslag te aanvaarden. Het Counterintelligence Experts Center is een eenheid binnen de Nato die door Polen en Slowakije gezamenlijk werd opgezet.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 19 december 2015

Tijdperk afgesloten

In het Verenigd Koninkrijk sloot men gisteren de laatste steenkoolmijn die nog in gebruik was. Er werkten nog slechts 450 mensen.

Deze laatste restant van een vroeger tijdperk bevindt zich in het noorden van Engeland, iets ten zuiden van de stad York. Daar ontsproot in de 18de eeuw de industriële revolutie. Een reeks van uitvindingen en nieuwe technieken zorgde voor een enorme productieverhoging, lagere prijzen en meer welvaart, al was het leven van arbeiders zeer zwaar.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 19 december 2015

Rare zaken gebeuren middenin de Atlantische Oceaan

De hoeveelheid olie die zich vandaag op zee bevindt is op zijn minst dubbel zo groot als dat eerder dit jaar het geval was en is het equivalent van meer dan een dag wereldproductie, schreef de Financial Times vorige maand. Met andere woorden: de globale deflationaire olietoevoer begint zichzelf te manifesteren in een vloot van ten anker liggende supertankers met miljoenen vaten olie die gewoon liggen te wachten om ergens te worden gelost.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 19 december 2015

275 miljoen euro: Parijs kasteel wordt 's werelds duurste woning

Het Chateau Louis XIV in de Franse gemeente Louveciennes, tussen Versailles en Marly-le-Roi, is door Christie's International Realty voor een bedrag van 275 miljoen euro aan een partij uit het Midden-Oosten verkocht. Daarmee is het kasteel de duurste woning van de wereld. De hoogste prijs tot nu toe werd betaald voor een penthouse in One Hyde Park in Londen, dat vorig jaar voor 140 miljoen pond werd verkocht.