Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 9631 tot 9635
Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 20 december 2015

‘Duitsland moet meer investeren in eurozone’

Duitsland moet meer investeren in de eurozone zodat andere lidstaten hun economie ook kunnen laten groeien. Dat zei de Italiaanse minister van Financiën Pier Carlo Padoan zondag in een interview met de krant La Stampa.

,,Italië is druk doende zijn schuldenlast te verminderen en heeft groeiperspectief nodig. Dat komt er als Duitsland zich meer inspant om ruimte voor groei te creëren”, aldus de bewindsman.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 20 december 2015

Moskou krijgt Turkse reissector op de knieën

De Russische sancties tegen de Turkse toeristische industrie beginnen bijzonder schadelijke effecten te hebben. Dat heeft de Britse zakenkrant Financial Times gemeld. Nadat Turkije een Russisch militair vliegtuig boven zijn grondgebied had neergeschoten, had de Russische premier Vladimir Poetin een verbod op chartervluchten naar Turkije uitgevaardigd en had hij ook de verkoop van all-in vakanties in Turkije geblokkeerd.

Die maatregelen lijken volgens de Financial Times hun doel te hebben bereikt.

Cetin Gurcun, voorzitter van de Turkse organisatie voor reisbureaus, zegt tegenover de krant te hopen dat de twee landen opnieuw snel vrede zullen sluiten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 20 december 2015

‘Chinese economie blijft onder druk staan’

De Chinese overheid moet zijn monetaire beleid verder versoepelen vanwege de aanhoudende druk op de economie. Met dat advies kwam de Nationale Ontwikkelings en Hervormingscommissie (NDRC) zondag. De denktank voorziet een verder afkalvend groeitempo in ’s werelds tweede economie.

De NDRC adviseerde Peking de belangrijkste rentetarieven verder te verlagen evenals de eisen aan de buffers van banken. Ook zou de overheid meer moeten doen om de lokale aandelenbeurzen te stabiliseren zodat de uitstroom van kapitaal een halt wordt toegeroepen. Op die manier moet de economische groei een impuls krijgen.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 20 december 2015

Een storende waarheid over het succes van Donald Trump

"Verkiezingen gaan over meer dan het tellen van stemmen. Ze leggen bloot wie mensen zijn. Ze zijn de spiegel van de democratie. En wat we zien is vaak verontrustend," schrijft columnist William A. Galston in een opiniestuk in de Wall Street Journal.

Velen in de VS en tot ver daarbuiten zoeken naar het waarom van het succes van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. Ook in de meest recente Reuters-poll behoudt de Amerikaanse vastgoedmogul met 31% van de kiesintenties een comfortabele voorsprong van 14% op zijn naaste tegenstander Ted Cruz, die 17% van de Republikeinen kan verleiden. Wat is het toch dat Trump zo populair maakt?

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 20 december 2015

'Duitsland ligt op schema met terughalen Duits goud'

Duitsland ligt op schema met het terughalen van Duits goud uit het buitenland. In 2020 ligt volgens plan ongeveer de helft van het edelmetaal weer opgeslagen in Duitse kluizen. 

Dat zegt bestuurder Carl-Ludwig Thiele van de Bundesbank, de Duitse centrale bank.

De Bundesbank bezit met 270.000 baren die samen 3.384 ton wegen. Het land heeft na de Verenigde Staten de grootste goudreserves ter wereld. Het grootste deel daarvan ligt nog opgeslagen in kluizen van de centrale banken in Parijs, New York en Londen.