Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 9651 tot 9655
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 18 december 2015

Oekraïne eist schuldverlichting van Rusland, en stopt ondertussen met betalen

Oekraïne schort zijn betalingen op Russische leningen op. Volgens de regering in Kiev toont Moskou geen enkele bereidheid om mee te werken aan de verlichting van de Oekraïense schuldenlast, waar andere schuldeisers wel aan meedoen.

Oekraïne en Rusland ruziën al lange tijd over een lening van 3 miljard dollar, die Moskou twee jaar geleden verstrekte om toenmalig president Viktor Janoekovitsj uit de brand te helpen. Die bondgenoot van president Vladimir Poetin trad kort daarop echter af, waarna Rusland de Krim binnenviel en er hevige gevechten ontstonden in het oosten van Oekraïne tussen het Oekraïense leger en Russische separatisten.

Rusland deed eerder dit jaar als enige schuldeiser niet mee aan de internationaal afgesproken herstructurering van de Oekraïense schuldenlast. Die maakte deel uit van de voorwaarden voor de financiële steun die het IMF aan Oekraïne verleent. Moskou dreigde Oekraïne eerder al met een rechtszaak als het zijn financiële verplichtingen zou verzaken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 18 december 2015

Obstakels voor gaspijplijn vanuit Rusland

De geplande verdubbeling van de Nord Stream-gaspijpleiding van Rusland naar Duitsland stuit op Europees verzet. 

De Europese regeringsleiders stelden vrijdag in Brussel dat elk nieuw energieproject de afhankelijkheid van buitenlandse energie niet mag vergroten.

Nord Stream II voldoet niet aan de voorwaarden en ondermijnt de rol van Oekraïne als doorvoerland, zei EU-president Donald Tusk. ''Het project moet wel volledig in overeenstemming zijn met de voorwaarden als het financiële, politieke of juridische steun van EU-instellingen wil krijgen.''

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 december 2015

Waarschuwing zakenbanken: alle belangrijke Aziatische valuta’s staan onder druk

De aanhoudende groeivertraging in China zal in 2016 leiden tot een daling van de 10 belangrijkste Aziatische valuta’s. Dat is althans de mening van Citigroup, Bank of America en Nomura, zo schrijft Bloomberg.

De Indonesische roepia, de Zuid-Koreaanse won en de Singaporese dollar zullen procentueel het meeste dalen, terwijl India’s roepie het minste zal wegzakken.

Deze week kregen valutahandelaren al een indicatie van hetgeen ze te wachten staat.

Woensdag verhoogde de Amerikaanse centrale bank de rente. Een dag later kondigde Taiwan een renteverlaging aan, om zo de economische groei te stimuleren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 18 december 2015

Oekraïne gaat Russische lening niet terugbetalen

Volgens de regering in Kiev toont Moskou geen enkele bereidheid om mee te werken aan de verlichting van de Oekraïense schuldenlast, waar andere schuldeisers wel aan meedoen.

Oekraïne en Rusland ruziën al lange tijd over een lening van 3 miljard dollar, die Moskou twee jaar geleden verstrekte om toenmalig president Viktor Janoekovitsj uit de brand te helpen.

Die bondgenoot van president Vladimir Poetin trad kort daarop echter af, waarna Rusland de Krim binnenviel en er hevige gevechten ontstonden in het oosten van Oekraïne tussen het Oekraïense leger en Russische separatisten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 18 december 2015

3 redenen waarom de autoverkopen nooit meer op het oude niveau komen

Drie jaar geleden werden er nog meer dan een half miljoen nieuwe personenauto’s op kenteken gezet. Die aantallen lijken voorgoed buiten bereik.

Nieuwe prognoses van Aumacon deze week (pdf). Het kenniscentrum voor de autobranche denkt dat er volgend jaar 415.000 nieuwe auto’s worden verkocht. Dat is iets minder dan de 425.000 stuks die er naar verwachting dit jaar de showrooms uitrollen.