Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 9656 tot 9660
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 18 december 2015
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 18 december 2015

Blockchain in 2016: Hyperledge

Wat hebben Accenture, ANZ Bank, Cisco, CLS, Credits, Deutsche Börse, Digital Asset Holdings, DTCC, Fujitsu Limited, IC3, IBM, Intel, VMware, de London Stock Exchange Group, Mitsubishi UFJ Financial Group, R3, State Street, SWIFT, J.P. Morgan en Wells Fargo met elkaar gemeen?

Gisteren werd bekend gemaakt dat ze allen werken aan het “Open Ledger Project” onder toezicht van The Linux Foundation.

Het opensourceproject moet tot een alternatief voor de blockchain komen. Een van de eigenschappen die bij het Open Ledger Project mogelijk moet worden voor bedrijven is om restricties te kunnen stellen wie transacties kunnen genereren en om authenticatie toe te passen. De technologie moet onder een opensource licentie beschikbaar komen, waardoor organisaties er zelf mee kunnen experimenteren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 18 december 2015

Vreemde krachten omringen het IMF

Er zijn aardig wat zaken gaande rondom het IMF. Ten eerste Nederlands minister van Financiën en Eurogroep voorzitter Dijsselbloem, die deze week in de Nederlandse Tweede Kamer aangaf dat hij vindt dat het Internationaal Monetair Fonds met twee monden spreekt. Een uitspraak die niet te min is, maar het lijkt nog maar het begin.

Ten tweede – over gespleten tong gesproken – gaf het IMF aan dat de $3 miljard die Rusland aan de Oekraïne had geleend in 2013 geen private lening was – zoals Kiev meent – maar een intergouvernementele.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 18 december 2015

Nog meer olie op komst: exportbeperkingen olie vallen weg voor VS

Terwijl de olieprijzen dieper en dieper zakken komt er door een wetswijziging in de Verenigde Staten nog meer slecht nieuws voor de oliemarkten. Het wordt namelijk toegelaten om de Amerikaanse olie over de gehele wereld te exporteren. Enkel jammer dat er een groot overaanbod is op het moment welke de eerste jaren niet direct zal verdwijnen.

De overeenkomst handelt over het opheffen van een wet uit 1970 waardoor er een verbod was ingesteld op het verschepen van olie overzee. Door het opheffen van deze wet dreigt er echter een vloedgolf aan goedkope olie bij te komen in een reeds verzadigde markt met concurrenten uit de Perzische Golf, Rusland en Afrika.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: vrijdag 18 december 2015

Bitcoin (weer) de best presterende munteenheid van het jaar

We kwamen vandaag een interessante grafiek tegen. Deze grafiek toont een groot aantal munteenheden en de waarde stijging/daling in procenten van deze munten. Alle munten zijn gemeten tegen de Dollar en al snel zie je een eenzame hoge kolom links van de dollar staan en aan de rechterkant een heleboel lage. U snapt misschien al waar het heen gaat, die hoge kolom is de Bitcoin en (op 1 na) zijn alle andere de andere munteenheden. Kortom de Bitcoin is dit jaar weer de best presterende munt, afgezet tegen de Dollar. Net zoals in 2010, 2011, 2012 en 2014.

In ieder geval, dat meldt dit artikel op medium.com. Volgens de bovenstaande onderstaande tabel, afkomstig uit het artikel, zie je dus dat Bitcoin op eenzame hoogte staat met ongeveer 30 procent stijging dit jaar. Ik heb dit zelf nagerekend en ik kom ergens uit op 55% stijging vanaf het begin van het jaar.