Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 9666 tot 9670
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 27 november 2015

Rutte waarschuwt voor uiteenvallen EU door vluchtelingencrisis

“De EU wacht mogelijk hetzelfde lot als het Romeinse rijk als we de buitengrenzen niet onder controle krijgen”, zo waarschuwt premier Mark Rutte. Met deze opmerking haalde hij vandaag zelfs de cover van de Financial Times. Vooral de zuidgrens van de Europese Unie is volgens de premier zo lek als een mandje, wat ook bevestigd wordt door de statistieken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 26 november 2015

Saoedi-Arabië droogt uit: zet pompen stil

Saoedi-Arabië hield lang haar meest waardevolle grondstof voor lief. Nu blijkt dat de voorraad niet onuitputtelijk is zet men één voor een de pompen stil.

Decennia lang hebben de Arabieren miljarden geïnvesteerd in pompinstallaties. Miljoenen liters werden jaarlijks opgepompt van diep onder de grond.

Nu blijkt dat de bronnen opdrogen en de pompen moeten worden stilgelegd. Weldra zullen de installaties bedolven worden onder het woestijnzand.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 26 november 2015

Werkloosheid in Frankrijk stijgt naar recordhoogte

De werkloosheid in Frankrijk is afgelopen maand naar recordhoogte gestegen. In oktober zaten krap 3,6 miljoen mensen zonder werk, zo blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Franse ministerie van Arbeid.

Het aantal werklozen op maandbasis steeg met 42.000. Economen rekenden er gemiddeld op dat er geen werklozen zouden bijkomen ten opzichte van een maand eerder.

In september daalde de werkloosheid nog met 23.800. Dat was pas de vijfde keer sinds François Hollande in 2012 president werd dat de werkloosheid in Frankrijk op maandbasis daalde.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: donderdag 26 november 2015

Donkere wolk van 1 biljoen hangt boven Europese bankensector

Het herstel van de economie in de eurozone wordt bedreigd door €1 biljoen aan slechte leningen, zo concludeert de Europese Bankautoriteit (EBA) na het doorlichten van de balansen van 105 Europese banken. Van alle leningen die Europese banken op hun balans hebben staan wordt gemiddeld 5,6% aangemerkt als een ‘slechte lening’.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: donderdag 26 november 2015

Vraag naar goud India lager vanwege slechte oogst

De vraag naar goud in India zal in het vierde kwartaal van dit jaar beduidend lager uitvallen dan in voorgaande jaren, zo schrijft Reuters op basis van verschillende bronnen in de Indiase goudsector. Bachhraj Bamalwa, directeur van de All India Gems & Jewellery Trade Federation, voorziet een daling van de vraag naar goud tot 150 a 175 ton. Dat is veel minder dan de 201,6 ton in het vierde kwartaal van vorig jaar en het gemiddelde van 231 ton in het vierde kwartaal van de afgelopen vijf jaren.