EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
69
kliks
36
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 9676 tot 9680
Geplaatst op: dinsdag 2 februari 2016

Elke crisis keert dit verschijnsel weer terug…

De beurswebsite ValueWalk ging op zoek naar het verschijnsel dat tijdens elke crisis weer terug komt. En de schrijvers van deze beurswebsite maken zich grote zorgen over de monetaire politiek die tijdens crisissen worden gevoerd. Vandaag de dag vindt haast iedereen het normaal dat de rente verlaagd wordt tijdens een economische neergang. Maar, is dat wel zo normaal?

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat sinds het jaar 1992 de rentestand al aan het dalen is. Op dit moment hebben we te maken met historisch lage rentestanden en veel economen zijn van mening dat dit niet lang zo zal blijven. De rente zal immers ooit weer verhoogd moeten worden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 2 februari 2016

Verkoop Goud stijgt met 53%

De verkoop van gouden munten is met 53% in januari gestegen. Niet alleen steeg de verkoop van gouden munten. De grootste...

Lees verder op The Bullion House
Geplaatst op: dinsdag 2 februari 2016

Is het €500 biljet een speeltje voor criminelen?

De Europese Commissie start een onderzoek naar het gebruik van de €500 bankbiljetten, omdat het vermoeden bestaat dat deze vaak gebruikt worden voor de financiering van terrorisme en criminele activiteiten. Het onderzoek zal worden uitgevoerd in samenwerking met de Europese politiemacht Interpol.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: dinsdag 2 februari 2016

Ook Zwitserland overweegt basisinkomen: $2.500 per maand (per volwassene)!

Finland zet als eerste land ter wereld stappen naar een basisinkomen maar het land is niet meer alleen. In Zwitserland gaan er ook stemmen op om een basisinkomen in te voeren. Dit zal deels betaald worden door belastingen en door het verlagen van de sociale voorzieningen. Dit zet echter de deur open naar geld printen rechtstreeks voor het volk, een zeer gevaarlijk experiment.

Inwoners in Zwitserland mogen zich in een referendum gaan uitspreken over de invoering van een basisinkomen. Het idee komt van een groep intellectuelen bestaande uit artiesten en schrijvers. Zij gaan er van uit dat de mensen gaan blijven werken indien ze ook een basisinkomen krijgen. Maar uit een onderzoek blijkt dat 1/3 van de bevolking zou overwegen om te stoppen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 2 februari 2016

Column Kees de Kort | Inkomens VS stijgen, maar de uitgaven niet

Er is wat geks aan de hand in de Verenigde Staten, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. De inkomens stijgen, maar de bestedingen niet.

Er is wat geks aan de hand in de Verenigde Staten, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. De inkomens stijgen, maar de bestedingen niet.

Gisteren zijn verschillende cijfers in de Verenigde Staten gepubliceerd, onder andere over de bouw. "Die vielen toch tegen", zegt De Kort. "Ondanks mooi weer groeit de economisch belangrijke sector het laatste kwartaal niet meer. In het begin van het jaar ging het duidelijk beter. De klad is erin gekomen."

Met de inkomens en de bestedingen is ook wat aan de hand: "Macro-economisch stijgen die, dus dat betekent dat het met de lonen, uitkeringen en huren goed gaat. Maar de bestedingen stijgen niet. Dat is een opmerkelijke tegenstelling." 

Lees verder op BNR.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs