Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 9681 tot 9685
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 17 december 2015

IMF praat met gespleten tong

Vreemde geluiden uit Den Haag. Niemand minder dan minister van Financiën Dijsselbloem – die tevens Eurogroepvoorzitter is – zei dat het IMF fabeltjes verkoopt over Nederland, enkel om Duitsland niet voor het hoofd te stoten.

Gisteren, tijdens een debat over de Najaarsnota, vroegen kamerleden de minister waarom het IMF in de ‘World Economic Outlook’ – een rapport aangaande financiële risico’s in de wereld – schrijft dat Nederland nog meer moet investeren in infrastructuur dan het nu al doet.

“Ik heb het IMF daarop aangesproken en de korte samenvatting van het antwoord luidt: dit moesten we zeggen. Het is bedoeld voor Duitsland, maar omdat het politiek pijnlijk is om alleen Duitsland aan te spreken, hebben we Nederland erbij gezet”

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 17 december 2015

Vergeet verhoging van gister: volgend jaar gaat Fed-rente vier keer omhoog

De Fed verhoogde vandaag de rente die federale banken elkaar berekenen met een kwart procentpunt. Tot zover wat we eigenlijk al zagen aankomen. 2016 gaat de rente pas écht omhoog.

Het draait allemaal om de dot-plotchart. Dit is een grafiek waarin het verloop van de renteontwikkeling wordt gevat. Over twaalf maanden zal de rente voor de macro-economen op 1,375 procent moeten uitkomen. Om daar soepel naartoe te werken zal de Fed verspreid over 2016 de rente vier keer verhogen.  Tenminste, dat is wat de bankiers en handelaren verwachten. De Fed zelf maakte daar uiteraard niets over bekend.

De inflatie in de Verenigde Staten zal de komende tijd verder omhoog gaan, zei de president van de Fed Janet Yullen, in een verklaring na de bekendmaking. Maar de Fed zal voorzichtig blijven met toekomstige verhogingen van de rente, want de inflatie is nog steeds lager dan de gewenste 2 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 17 december 2015

Breaking news: FED verhoogt rente gradueel komende jaren

De Federal Reserve heeft vanavond daadwerkelijk de interestvoet verhoogd voor de eerste maal in een decennia . Dit werd wereldwijd verwacht maar er werd niet enkel één rente verhoging aangekondigd maar een hele reeks doelstellingen voor de komende jaren. Deze renteverhoging zal de komende jaren wereldwijde gevolgen hebben, waarbij diverse landen het hierdoor extra moeilijk zullen hebben om hun schulden af te betalen.

Het Federal Open Market Committee heeft unaniem besloten om als nieuwe target de rente te verhogen van 0,25% tot 0,5%, dit na de eerste verhoging tot 0,25%. Tegen eind 2016 zou dit reeds moeten opgelopen zijn tot 1,375% welke nog verder zal verhoogd worden de jaren erna. In het schema hieronder is een korte doelstelling te vinden welke de FED zal proberen te volgen de komende jaren.

Volgens het Federal Open Market Committee is er een merkbare en stabiele verbetering zichtbaar op het gebied van werkgelegenheid dit jaar. Daarnaast is er “redelijk” vertrouwen dat de inflatie zal stijgen op middellange termijn welke uiteindelijk de 2% doelstelling zal halen. Deze 2% wordt zowel door in de Eurozone als in de Verenigde Staten als te volgen doel beschouwd voor de inflatie. Een doel waar de Eurozone echter mijlenver van verwijderd is, des te meer dat het gevaar voor deflatie nog niet geweken is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 december 2015

De Eurozone blijft achter op de rest

De Eurozone doet het op dit moment beduidend minder goed dan Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Tenminste, als we ons richten op de werkloosheidscijfers. Gisteren werd bekend dat de Engelse werkloosheid opnieuw gedaald is. Op dit moment heeft het Verenigd Koninkrijk nog te maken met een werkloosheidspercentage van 5,2%. Dit is beduidend lager dan de verwachting van 5,4% dat de economen vooraf hadden gesteld.

Op de bovenstaande grafiek kunnen we zien dat de Eurozone duidelijk achter blijft in deze trend. Zo is de werkloosheid in Amerika en het Verenigd Koninkrijk al sinds oktober 2010 aan het dalen, terwijl in de Eurozone de daling pas rond oktober 2013 werd ingezet. Ook kunnen we de conclusie trekken dat de werkloosheid in de Eurozone nog steeds aan de hoge kant is. In oktober 2010 bedroeg de werkloosheid in Amerika, het Verenigd Koninkrijk en de Eurozone in verhouding hetzelfde, maar daar is de afgelopen vijf jaar een sterke verandering in opgetreden. Met deze grafiek wordt duidelijk dat de Eurozone nog een lange weg te gaan heeft.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 17 december 2015

Historisch: voor het eerst sinds de financiële crisis gaat de rente in de VS omhoog

De Federal Reserve (Fed) heeft voor het eerst in bijna tien jaar de rente in de Verenigde Staten verhoogd. Daarmee zet de koepel van Amerikaanse centrale banken een nieuwe stap in de richting van een normaal monetair beleid. Voorzitter Yellen maakt zo komaf met zeven jaar nulrentebeleid.