Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 9686 tot 9690
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 3 januari 2016

Russische roebel blijft dieper zakken in moeras, welke toekomst nog mogelijk voor Rusland?

De roebel sloot 2015 af op het laagste niveau van het afgelopen jaar en ook 2016 lijkt geen beterschap te brengen voor Rusland. Zolang het land geteisterd blijft door goedkope olieprijzen zakt het steeds dieper weg in een neerwaartse spiraal. Waar dit in het begin nog een tijdelijk probleem leek, begint dit langzaam het begin van de ondergang van Rusland te worden.

Kerstmis moet volgens de orthodoxe kalender nog komen, op 7 januari om precies te zijn maar voor veel Russen is het een kerstmis in mineur. De roebel noteert op een absoluut dieptepunt en de armoede in het land neemt er langzaam aan toe.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 3 januari 2016

Barron’s: goud wint in 2016 glans waarschijnlijk niet terug

Goud heeft al een aantal zware jaren achter de rug. Maar het is onwaarschijnlijk dat het edelmetaal in 2016 veel beleggers kan verleiden terwijl de financiële markten wachten op indicaties hoe ver en hoe snel de Fed de rente gaat verhogen, aldus Barron’s-redacteur Ira Iosebashvili.

Afgelopen jaar gaf de goudprijs in dollars 10,7% prijs op $ 1.060. Dat zijn niveaus die beleggers voor het laatst in februari 2010 zagen. Vanaf de top in september 2011 gaf goud al 43% prijs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 3 januari 2016

“De elektrische auto kan OPEC verpletteren”

Fossiele brandstoffen zullen in 2040 zo’n 78% van de energiemix uitmaken, nauwelijks minder dan vandaag. De vraag naar olie zal met 18 miljoen vaten naar 110 miljoen vaten per dag stijgen. Het aantal auto’s in de wereld zal ruim verdubbelen naar 2,1 miljard, waarvan 94% nog steeds op benzine en diesel zal rijden. Dat veronderstelt OPEC in de nieuwe jaarlijkse World Oil Outlook.

Commentator Ambrose Evans-Pritchard verbaast zich over zoveel kortzichtigheid. Het oliekartel lijkt volgens hem te denken dat de klimaatconferentie in Parijs, met een bindende overeenkomst tussen 190 landen, nooit heeft plaatsgevonden. Het olierapport stelt:

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 3 januari 2016

Iran brengt olie geleidelijk op de markt

Iran zal de extra hoeveelheden olie die het van plan is te produceren na het opheffen van de sancties tegen het land, geleidelijk op de markt brengen en de olieprijzen niet verder onder druk zetten.

Iran heeft de potentie om zijn olieproductie te verhogen met 500.000 vaten per dag binnen een week na het opheffen van de sancties en met 1 miljoen vaten kort daarna. Hoeveel het daarvan op de markt zal brengen, hangt af van de marktomstandigheden, meldde Shana zaterdag, de persdienst van het Iraanse olieministerie.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 3 januari 2016

Rusland voert olieproductie tot recordhoogte op, dankzij de goedkope roebel

De Russische olieproductie is in december gestegen naar een nieuw maandrecord sinds het uiteenvallen van de Sovjetunie in 1991. Dat blijkt uit gegevens van het Russische energieministerie.

Ten opzichte van de voorgaande recordmaand november steeg de olieproductie met 0,4 procent tot 10,82 miljoen vaten per dag. Over het hele jaar steeg de productie ten opzichte van 2014 met 1,4 procent tot meer dan 534 miljoen ton, wat neerkomt op 10,73 miljoen vaten per dag.