Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 9701 tot 9705
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 16 december 2015

Verschil in olieprijzen kleinst in een jaar

Het prijsverschil tussen Brentolie en Amerikaanse olie slonk woensdag tot minder dan 0,50 dollar, de kleinste marge in bijna een jaar. 

De strijd om marktaandeel tussen de twaalf OPEC-landen en met name Amerikaanse producenten heeft al tijden veruit het grootste effect op de prijzen, maar ook een mogelijke opheffing van het veertigjarige exportverbod in de Verenigde Staten had effect.

Het Amerikaanse Congres bereikte in de nacht van dinsdag op woensdag een akkoord dat een eind moet maken aan het verbod.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 16 december 2015

Benzineprijs op laagste peil in vijf jaar

Automobilisten hebben momenteel aan de pomp weinig reden tot klagen. Na de dieselprijs is het prijspeil van benzine ook gedaald tot het laagste niveau in vijf jaar. 

Woensdag kwam de gemiddelde landelijke adviesprijs voor een liter Euro95 op 1,545 euro. Die prijs betaalde de automobilist voor het laatst rond 4 november 2010, aldus UnitedConsumers.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 16 december 2015

Belastingontduiking met goud in China

Een bedrijf genaamd Longhaitong uit de Chinese stad Shenzhen heeft voor miljoenen aan belasting ontdoken door goud te kopen via de Shanghai Gold Exchange (SGE), zo schrijft de South China Morning Post. Het bedrijf kocht op papier voor meer dan €120 miljoen aan goud via de Shanghai Gold Exchange, zodat ze de btw van 17% op het goud kon terugvragen. Daarmee wist het bedrijf €20,8 miljoen aan belasting te ontlopen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 16 december 2015

Goedkoopste olie kost al minder dan $30

Op het moment van schrijven staat de olieprijs op ongeveer $37 per vat. We hebben het dan over de prijs van een vat West Texas Intermediate (WTI), ruwe olie met een relatief laag zwavelgehalte. Maar dat betekent niet dat alle olie voor deze prijs verhandeld wordt. In andere delen van de wereld wordt olie van minder hoge kwaliteit al voor veel lagere prijzen aangeboden...

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 16 december 2015

Wat zijn nu de belangrijkste redenen voor fysiek goud kopen?

Het blijft een moeilijke markt voor beleggers. Nu de aandelenbeurzen niet meer lijken te stijgen, neemt de noodzaak toe verworven kapitaal te beschermen. Return of capital wordt belangrijker dan return on capital. Ik vind de volgende drie redenen de belangrijkste om in fysiek goud belegd te zijn, deze staan alle drie los van wat de goudprijs op korte of middellange termijn gaat doen…