Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 9701 tot 9705
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 23 november 2015

Column Kees de Kort | Rare dingen in grondstoffenland

China kampt met een grote overcapaciteit in de staalproductie: daar moet iets veranderen. De gevolgen zullen niet uitblijven, ook niet bij de grondstoffenleveranciers, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

De wereldstaalproductie krimpt, ook in China: verreweg de grootste staalproducent. "Er is sprake van een enorme overcapaciteit", zegt Kees de Kort.

Dat betekent dat vooral in China een omvangrijke transformatie moet plaatsvinden, met alle gevolgen van dien. "Als China zegt: 'We sluiten 10 procent van de productiecapaciteit', is dat volstrekt onvoldoende", zegt De Kort. "Tien procent van de staalproductie minstens, dat zijn miljoenen banen waarvoor iets anders gevonden moet worden."

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 23 november 2015

23 november: olie voor 20 dollar per vat en 6 andere dingen die je moet weten

De Venezolaanse minister van Olie Eulogio Del Pino (L) met zijn Saudische collega Ali al-Naimi (R). Foto EPA

Opec-landen blijven op volle kracht pompen, maar krijgen Amerikaanse schalie-olieboeren niet goed uit de markt. Inmiddels vreest ook de Venezolaanse minister van Olie een nieuw crash van de olieprijs. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 23 november 2015

S&P voorziet sterke groei in China

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) voorziet de komende twee tot drie jaar een economische groei in China van minimaal 6 procent. 

Dat meldt de firma maandag in een rapport over de tweede economie ter wereld.

De kredietbeoordelaar is ervan overtuigd dat het land minder afhankelijk zal worden van kredietgedreven investeringen. Het benadrukt daarbij dat de regering in Peking zich inspant om de economie in balans te brengen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 23 november 2015

Zwitserse bank introduceert negatieve rente op spaargeld

De Alternative Bank Schweiz is de eerste bank die met ingang van volgend jaar een negatieve rente op spaargeld zal invoeren. De introductie van de negatieve rente door de Zwitserse centrale bank heeft grote banken als UBS en Credit Suisse doen besluiten een hogere onkostenvergoeding te vragen aan de meest vermogende klanten.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 23 november 2015

Europa sluit de deur voor Rusland met nieuwe sancties?

Europa zal de sancties tegen Rusland met nog eens zes maanden verlengen tot juli 2016, zo schrijft Reuters. Westerse regeringsleiders zouden hier tijdens het laatste G20 topoverleg in Turkije een akkoord over bereikt hebben. De timing van dit besluit is opmerkelijk, juist nu er de wil is met Rusland samen te werken in de strijd tegen terreurbeweging ISIS.