Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 9706 tot 9710
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 23 november 2015

‘Kremlin heeft te grote rol in economie’

De Russische overheid speelt een te grote rol in de economie en zou werk moeten maken van privatiseringen. Dat stelt bestuursvoorzitter Herman Gref van Sberbank, de grootste financiële instelling van Rusland, in een interview met het Duitse Handelsblatt dat maandag verschijnt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 23 november 2015

Column: Hoe IJsland uit de crisis kwam

Nadat de IJslandse economie vorig jaar met 1,9% groeide, wordt voor dit jaar een groei van 3,5% verwacht. Ook zakte de staatsschuld terug naar 64% van het bbp. Dat is veel minder dan de staatsschuld van 87% tijdens de piek van de financiële crisis in 2012.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 23 november 2015

Goldman Sachs: Euro gaat naar $0,95

De euro zal de komende maanden verder in waarde dalen ten opzichte van de dollar, zo verwachten analisten van Goldman Sachs. In de eerste maanden van volgend jaar kan de waarde van de euro zelfs naar $0,95 zakken, indien de Federal Reserve en de ECB daadwerkelijk gaan doen waar de markt nu op anticipeert. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 22 november 2015

Invoering Europese depositogarantie stuit op “njet” van Duitsland, Oostenrijk en Nederland

De depositogarantie welke men wil invoeren in de Eurozone beloofde een harde dobber te worden maar de werkelijkheid is helaas nog een stukje negatiever. In aanloop naar de eerste gesprekken zet de grootste economie van de Eurozone, Duitsland, nu reeds de hakken in het zand (en in navolging hiervan ook reeds Nederland en Oostenrijk).

Als de depositogarantie wordt uitgevoerd met de nobele gedachte dat elke bank in de Eurozone wordt beschermd dor een grensoverschrijdend noodfonds ongeacht de lidstaat komen er snel enkele bedenkingen bij dit nobel voorstel. Dit is ook Wolfgang Schäuble niet ontgaan, de Duitse havik op financiën welke in zijn eentje dit gehele voorstel wil kelderen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 22 november 2015

Venezuela: ‘evenwichtsprijs’ olie 88 dollar

De Organisatie van Olie Exporterende Landen (OPEC) moet rust brengen in de oliesector door een ‘evenwichtsprijs’ van 88 dollar per vat na te streven. Dat zei de Venezolaanse olieminister Eulogio Del Pino zondag tijdens een bijeenkomst in de Iraanse hoofdstad Teheran.

Volgens Del Pino hebben de OPEC-leden Saudi-Arabië en Qatar aangegeven zijn voorstel in overweging te nemen. Daarnaast zou zijn afgesproken dat een delegatie van het oliekartel het plan bespreekt op 3 december, een dag voor de vergadering van OPEC in Wenen.