Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 9716 tot 9720
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 december 2015

LEGO bleek een betere investering dan goud!

U zou misschien beter eens overwegen om LEGO te kopen als investering. Sinds 2000 is de waarde van LEGO gemiddeld met 12% per jaar gestegen. Goud haalde in dezelfde periode ‘slechts’ een return van 9,6% per jaar. De S&P500 staat op een rendement van 4,2% sinds het begin van deze eeuw.

LEGO, de Deense niet-beursgenoteerde producent van de super populair speelgoed, heeft reeksen waarvan de licentie vervalt, waarvan de filmhype over is of waarvan LEGO een nieuwe reeks maakt. Dit zorgt ervoor dat de oude LEGO reeksen in waarde toenemen.

“Star Wars” is het meest populaire thema voor beleggers in LEGO. 10 van de 20 duurste LEGO-pakketten komt van “Star Wars”. The Ultimate Collector’s Millennium Falcon werd bijvoorbeeld in 2007 verkocht voor $500 en is nu $4.000 waard. De Imperial Star Destroyer uit 2002 steeg in waarde van zo’n $350 naar $1.500.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 29 december 2015

Column Kees de Kort | Niet leuk voor de Saoedi's

Het laag houden van de olieprijzen begint consequenties te krijgen in Saoedi-Arabië. Daar moet de bevolking eraan wennen dat niet meer van alles zo ongeveer gratis is.

Saoedi-Arabië, een grote speler op de internationale oliemarkt, houdt de olieprijzen bewust laag. BNR's macro-econoom Kees de Kort: "Die willen hun marktaandeel behouden. En die willen ook een paar concurrenten naar de eeuwige jachtvelden helpen. Dus: prijzen laag. In de VS zie je gebeuren dat de eerste partijen failliet beginnen te gaan."

De consequenties voor de Saoedische begroting blijven echter niet uit. Het begrotingstekort bedraagt er inmiddels 16 procent. De Kort: "Ze hebben geld zat, dus dat kan nog wel gefinancierd worden." Toch is Saoedi-Arabië bezig de eigen bevolking voor te bereiden op een periode met iets minder welvaart. "Een heleboel subsidies worden verlaagd, een heleboel belastingen worden verhoogd. Dus een gedeelte van de pijn proberen ze af te wentelen op hun eigen bevolking."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 december 2015

Valutahandelaren verwachten daling Britse pond in 2016

Het is een opvallend fenomeen: de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk behoren beiden tot de beter presterende Westerse economieën. Desondanks verschilt het beleid van de Fed significant ten opzichte van de Bank of England. De laatste heeft namelijk nog geen signaal afgegeven aan de markt dat er een renteverhoging aankomt. Valutahandelaren verwachten dan ook een daling van de Britse pond in 2016.

Normaalgesproken volgt de BoE een renteverhoging van de Fed binnen 3 maanden. Maar eerder bleek al dat analisten ervan uitgaan dat de Britse rente niet voor januari 2017 zal worden verhoogd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 december 2015

PBOC belooft stabiele yuan in 2016

Eén van de opvallendste gebeurtenissen in 2015 was de onverwachte devaluatie van de Chinese yuan. Dit besluit van de Chinese centrale bank (PBOC) leidde tot flinke onrust in de financiële markten. Beleggers zijn dan ook bezorgd over een mogelijke verdere devaluatie van de yuan. Gisteren trachtte de PBOC die zorgen weg te nemen na afloop van de laatste kwartaalvergadering van 2015.

Volgens de bankbestuurders is het doel van de PBOC om de noodzakelijke hervormingen te continueren, zonder de stabiliteit van de yuan te ondermijnen. Dit betekent onder meer dat de centrale bank zal zorgen voor voldoende liquiditeit in het systeem. Tevens zullen de kredietvoorzieningen geleidelijk blijven groeien om de broodnodige economische ontwikkeling te faciliteren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 29 december 2015

Grafiek: Peak valutareserves

Centrale banken wereldwijd hebben het afgelopen jaar een deel van hun valutareserves moeten aanspreken om de waardedaling van hun munt op te vangen of hun koppeling aan de dollar vast te houden. Landen als China, Rusland, Saoedi-Arabië, Turkije en Mexico zagen hun valutareserves het afgelopen jaar met meer dan tien procent dalen.