Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 9716 tot 9720
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 24 november 2015

Waarom Finland nog steeds in een recessie zit…

Finland is nog altijd niet hersteld van de financiële crisis, want ruim zes jaar later ligt het bbp nog altijd 6% onder het niveau van voor de crisis. En dat terwijl het land eigenlijk best goede papieren heeft. Hoe kan dat?

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 24 november 2015

10 jaar Merkel: 'Keizerin van het Vierde Reich' of 'Koningin van Europa'?

De Duitse kanselier Angela Merkel was vorige zondag 10 jaar aan de macht. De voorbije weken is dikwijls op een vroegtijdige exit van Merkel gespeculeerd. NV-A voorzitter Bart De Wever zei recent nog dat haar ontslag een kwestie van weken is. De Zwitserse krant Le Temps geeft toe dat Merkel vaak onder vuur is komen te staan voor de manier waarop ze leiding geeft aan Europa, maar ziet ook in de toekomst nog een grote rol voor haar weggelegd. Volgens de krant is Duitslands sterkte vooral te wijten aan de zwakte van zijn Europese partners:

"Haar tegenstanders noemen haar de «Kaiserin» aan het hoofd van het vierde «Reich». Haar fans zien in deze vrouw de «koningin van Europa», een morele autoriteit. Na tien jaar aan de macht laat de Duitse kanselier niemand onverschillig.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: dinsdag 24 november 2015

The Bitcoin report #27: Bank blockchains en Bitcoin gebruik door ISIS

Deze week in The Bitcoin Report bespreken wij de instap van banken in de blockchain technologie en waarom deze stap niet het idee van Bitcoin omarmd maar eigenlijk een luxe gecentraliseerde database betreft.  Ook kijken we naar het nieuws dat de ISIS aanslagen ten onrechte in verband worden gebracht met het gebruik van Bitcoin

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 23 november 2015

Griekenland krijgt nieuwe schijf noodhulp van 2 miljard

Zoals verwacht heeft de raad van bestuur van het Europees noodfonds ESM vandaag het licht op groen gezet voor de volgende schijf noodhulp voor Griekenland. Athene krijgt een nieuwe lening van 2 miljard euro, die in de eerste plaats moet dienen om oude leningen terug te betalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 november 2015

“Depressie Finland nog grotere euro-ramp dan Griekenland”

Finland is een van de ‘harde peilers’ onder de eurozone. Toonbeeld van een goed opgeleide, hardwerkende en spaarzame bevolking. Totaal niet vergelijkbaar met landen als Griekenland. Zou je zeggen. Maar dankzij de dwangbuis van de euro glijdt Finland steeds dieper in een economische depressie die nu al dieper is en langer duurt dan die tijdens de globale Grote Depressie uit de jaren 1930, zo schrijft Ambrose Evans-Pritchard in de Telegraph.

Het bijna-perfecte profiel van Finland bewijst het ongelijk van de Duitsers, aldus de commentator. Die beweren vanuit Brussel dat landen in de problemen komen door te weinig hervormingen en te hoge uitgaven. Finland heeft een aantal schokken te verduren gehad: de neergang van hi-tech gigant Nokia, de baisse in bosbouw en grondstoffenprijzen en een recessie in Rusland. Het Finse bbp sinds 2007 blijft dan ook verder achter bij andere Europese landen.