Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 9721 tot 9725
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 23 november 2015

Europa sluit de deur voor Rusland met nieuwe sancties?

Europa zal de sancties tegen Rusland met nog eens zes maanden verlengen tot juli 2016, zo schrijft Reuters. Westerse regeringsleiders zouden hier tijdens het laatste G20 topoverleg in Turkije een akkoord over bereikt hebben. De timing van dit besluit is opmerkelijk, juist nu er de wil is met Rusland samen te werken in de strijd tegen terreurbeweging ISIS.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 november 2015

ISIS heeft veel meer geld dan gedacht

Volgens Amerikaanse experts is de terreurgroep ISIS een van de rijkste terroristische bewegingen die de wereld ooit gekend heeft. We schreven eerder al dat ISIS zo’n $500 miljoen dollar per jaar verdient via de verkoop van illegale olie. Maar ISIS verdient veel meer geld dan alleen maar met de handel van olie.

ISIS heeft een groot netwerk waaruit het verschillende inkomsten haalt. Dit gaat van de verkoop van seksslaven over het innen van belastingen tot het plunderen van kunstschatten en banken. Naar schatting heeft ISIS dan ook een ‘oorlogskas’ van zo’n $1 miljard. Zelfs als men de groep nu financieel aan banden legt, zou het nog enkele jaren verder kunnen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 23 november 2015

Opleving industrie november: Duitsland en Frankrijk trekken aan

Zowel in  Duitsland als Frankrijk zijn inkoopmanagers in de industrie positiever geworden. De industrie in het eurogebied is in november in een iets sterker tempo gegroeid dan een maand eerder.

Dat maakte marktonderzoeker Markit maandag bekend op basis van voorlopige cijfers.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 23 november 2015

‘Kremlin heeft te grote rol in economie’

De Russische overheid speelt een te grote rol in de economie en zou werk moeten maken van privatiseringen. Dat stelt bestuursvoorzitter Herman Gref van Sberbank, de grootste financiële instelling van Rusland, in een interview met het Duitse Handelsblatt dat maandag verschijnt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 23 november 2015

Column: Hoe IJsland uit de crisis kwam

Nadat de IJslandse economie vorig jaar met 1,9% groeide, wordt voor dit jaar een groei van 3,5% verwacht. Ook zakte de staatsschuld terug naar 64% van het bbp. Dat is veel minder dan de staatsschuld van 87% tijdens de piek van de financiële crisis in 2012.