EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
66
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 9721 tot 9725
Geplaatst op: woensdag 3 februari 2016

Deze trend voorspelt weinig goeds…

De Amerikaanse aandelenmarkten wisten de afgelopen week opnieuw goede zaken te doen. Dankzij deze late opleving werd het verlies voor de maand januari nog redelijk beperkt gemaakt. Maar, er zijn op dit moment genoeg macrocijfers te vinden die wijzen richting een nieuwe Amerikaanse recessie. Wij zijn een nieuwe grafiek tegengekomen die opnieuw weinig goeds voorspelt voor de Amerikaanse economie.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat er iets opmerkelijks aan de hand is bij de persoonlijke besparingen. Op basis van deze grafiek mogen we concluderen dat de Amerikanen de afgelopen maanden meer zijn gaan sparen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 2 februari 2016

Yahoo schrapt 15 procent van personeelsbestand

Het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo gaat stevig reorganiseren. De transformatie van het bedrijf gaat onder meer ten koste van 15 procent van het personeelsbestand, of zo'n 1.500 arbeidsplaatsen, zo werd vandaag bekendgemaakt.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 2 februari 2016

Het Blocksize debat: oftewel het "probleem" wat misschien helemaal geen probleem is

Er wordt nu al maanden over gediscussieerd: de blocksize kwestie. In het kort wordt de kwestie neergezet als de vraag of we wel of niet naar een grotere blocksize moeten. Het effect hiervan zou dan zijn dat er meer transacties in een block kunnen en er meer transacties verwerkt kunnen worden per seconde. Dit zou dan voorkomen dat het netwerk volloopt en/of vastloopt. Maar moeten we wel perse grotere blocks hebben om meer transacties te kunnen faciliteren en is er echt een probleem als de blocks maximaal volzitten? En de hamvraag: moeten we een hard-fork gaan doen naar Bitcoin classic? Mijn korte antwoord: nee nee en nee en ik zal toelichten waarom.

Lees verder op BitcoinSpot.nl
Geplaatst op: dinsdag 2 februari 2016

Bank of America zet zwaar in op blockchain

Voor Bank of America is het menens. Het ziet heel wat potentieel in de blockchain en het vroeg reeds 35 patenten rond de technologie aan.

Voor Bank of America is het menens. Het ziet heel wat potentieel in de blockchain en het vroeg reeds 35 patenten rond de technologie aan.

Bank of America zet zwaar in op de blockchain, de technologie achter de bitcoin. Via de blockchain worden transacties goedgekeurd door een netwerk van computers en bijgehouden in een soort van openbaar boekhoudkundig systeem waar iedere betrokkene toegang toe heeft. Dit systeem zou op termijn een revolutie kunnen teweegbrengen in de banksector omdat heel wat tussenpersonen zouden kunnen worden uitgeschakeld.

De instelling vroeg al in 2014 15 patenten rond de blockchain aan en voegt er nu een 20-tal aan toe. Hiermee lijkt het wel de volledige blockchaintechnologie te willen kapen want tot nu toe werden er nog niet zoveel patenten op aangevraagd. Geen enkele van die patenten is echter al toegekend omdat het meestal meer dan zo’n anderhalf jaar duurt vooral het licht op groen wordt gezet.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 2 februari 2016

Peter Schiff “Federal Reserve zal dit jaar nog negatieve rentevoeten invoeren”

Peter Schiff voorspelt al een tijdje een nieuwe financiële crisis. Vele noemen hem dan ook een permabear, maar hij was wel een van de weinige analisten die de eerste financiële crisis op voorhand voorspelde. Nu stevenen we af op een nog grotere crisis, aldus Schiff. En dat zal de Federal Reserve dwingen om ook negatieve rentevoeten in te voeren.

De CEO en Chief Global Strategist bij Euro Pacific Capital zegt dat de Amerikaanse economie er erger aan toe is dan in 2007. Er is geen bepaalde sector dat een extreme overkill aan schulden kent, maar dat is er wel als we naar het totale plaatje kijken. Het totaal aan studentenleningen, autoleningen, hypothecaire leningen, overheidsschulden, … was nog nooit zo groot als vandaag.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs