Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 9726 tot 9730
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 december 2015

PBOC belooft stabiele yuan in 2016

Eén van de opvallendste gebeurtenissen in 2015 was de onverwachte devaluatie van de Chinese yuan. Dit besluit van de Chinese centrale bank (PBOC) leidde tot flinke onrust in de financiële markten. Beleggers zijn dan ook bezorgd over een mogelijke verdere devaluatie van de yuan. Gisteren trachtte de PBOC die zorgen weg te nemen na afloop van de laatste kwartaalvergadering van 2015.

Volgens de bankbestuurders is het doel van de PBOC om de noodzakelijke hervormingen te continueren, zonder de stabiliteit van de yuan te ondermijnen. Dit betekent onder meer dat de centrale bank zal zorgen voor voldoende liquiditeit in het systeem. Tevens zullen de kredietvoorzieningen geleidelijk blijven groeien om de broodnodige economische ontwikkeling te faciliteren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 29 december 2015

Grafiek: Peak valutareserves

Centrale banken wereldwijd hebben het afgelopen jaar een deel van hun valutareserves moeten aanspreken om de waardedaling van hun munt op te vangen of hun koppeling aan de dollar vast te houden. Landen als China, Rusland, Saoedi-Arabië, Turkije en Mexico zagen hun valutareserves het afgelopen jaar met meer dan tien procent dalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 december 2015

Inflatie wordt het onderwerp van 2016

Econoom Paul Krugman is er van overtuigd dat het volgend jaar voornamelijk zal gaan over de Amerikaanse inflatie. Hij ziet op dit moment immers een divergentie die in het verleden maar zelden lang heeft standgehouden.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat er op dit moment een duidelijk verschil is tussen de ‘CPI for All Items’ en de ‘CPI for All Items Less Food and Energy’.  Deze grafiek laat dus zien dat de olieprijs er het afgelopen jaar voornamelijk voor heeft gezorgd dat de inflatie rond de 0-lijn bleef bewegen. Krugman waarschuwt ons echter voor het feit dat de energieprijzen in de nabije toekomst wel eens zouden kunnen gaan stijgen. En mocht dit daadwerkelijk het geval zijn, dan zal de Amerikaanse inflatie ook flink toenemen. Op dit moment zorgen de lage energieprijzen immers voor een lage inflatie, terwijl dit beeld gezien de grafiek niet helemaal correct is.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 29 december 2015

Graham Summers: Goud kan naar $8.000

Volgens Graham Summers van onderzoeksbureau Phoenix Capital Research kan de goudprijs in de volgende opwaartse beweging naar meer dan $8.000 per troy ounce stijgen. Summers merkt op dat grote correcties van alle tijden zijn en dat ook de daling van de goudkoers van de afgelopen jaren weer een keer zal omslaan in een stijging.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 29 december 2015

Saoedi-Arabië verhoogt benzineprijs

Saoedi-Arabië verhoogt de prijs van een liter benzine van 15 naar 22 cent, een stijging van 50%. Ook wil de regering de subsidies op water en elektriciteit terugbrengen, wat betekent dat ook deze voorzieningen duurder zullen worden. Naast hogere brandstofprijzen wil de regering ook extra accijnzen op tabak en frisdranken gaan heffen en een btw invoeren voor alle producten.