Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 9731 tot 9735
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 15 december 2015

“Iran kan voor $1 per vat olie produceren”

Nergens in de wereld kan olie zo goedkoop geproduceerd worden als in Iran. Volgens Salbali Karimi, de directeur van Iran’s Central Oil Fields Company, kost het bij verschillende olievelden in Iran niet meer dan $1 tot $1,50 om een vat met ruwe olie te vullen. 

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 15 december 2015

Grafiek: Goudvoorraad VS, Eurozone en BRICS sinds 2000

Eerder deze maand publiceerde de World Gold Council een overzicht van de goudreserves en valutareserves van alle landen van begin 2000 tot en met het derde kwartaal van 2015. Dat maakte ons nieuwsgierig, want hoeveel goud ging er gedurende deze periode ongeveer van Westerse centrale banken naar andere landen?

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 15 december 2015

Waarom laat Chinese centrale bank waarde yuan dalen?

De waarde van de Chinese yuan bereikte deze week het laagste niveau in vier jaar tijd, nu de centrale bank de streeft naar een wisselkoers op basis van een mandje van verschillende valuta. Maar waarom doet de centrale bank dit?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 december 2015

De Eurozone zet een sterke prestatie neer

De Eurozone is het afgelopen jaar niet erg vaak in het goede daglicht gezet. De afgelopen maanden werd immers pijnlijk duidelijk dat de Europese economie het een stuk lastiger heeft dan bijvoorbeeld de Amerikaanse economie. Het is daarom ook niet vreemd dat Mario Draghi, president van de ECB, de afgelopen maanden meerdere malen het monetaire beleid heeft versoepeld. Door middel van deze monetaire maatregelen probeert de Europese centrale bank de Europese economie weer op het goede spoor te krijgen.

Gisteren kwam er eindelijk eens een keer wat positief nieuws vanuit Europa. De Europese industriële productie is in oktober met 0,6% gestegen ten opzichte van september. De meeste waarnemers hadden gerekend op een productiestijging van 0,3%. Op jaarbasis is de productie zelfs met 1,9% gestegen en daarmee verslaat het opnieuw de verwachtingen van de waarnemers. De meeste waarnemers hadden gerekend op een jaarstijging van 1,3%.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 15 december 2015

Aantal vrouwelijke miljardairs groeit steeds sneller

Het aantal vrouwelijke miljardairs is met zeven keer toegenomen in de voorbije 20 jaar. Het zijn vooral Aziatische onderneemsters die verantwoordelijk zijn voor deze groeispurt, volgens een nieuw rapport.