Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 9731 tot 9735
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 22 november 2015

Round-up : economische gevolgen terreur

TR. Bij deze wil ik graag een overzicht maken van de gevolgen op economisch vlak van de aanslagen in Parijs en de omvangrijke terreurdreiging.

Directe, grote financiële of economische gevolgen hebben de aanslagen in Parijs niet, afgezien van de materiële schade die relatief beperkt blijft.

De volgende zaken zijn van groter belang :

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 22 november 2015

Iran voorziet geen wijzigingen in productieplafond Opec

Iran denkt dat de Opec, de organisatie van olie-exporterende landen, het huidige productieplafond van 30 miljoen vaten per dag tijdens de komende beleidsvergadering in Wenen zal handhaven.

Zelf denkt het land binnen vijf tot zes maanden tot een miljoen vaten per dag aan het totaal van de Opec-landen toe te voegen, nu de westerse sancties tegen het land zijn opgeheven.

Het land vraagt andere landen hun productie iets terug te schroeven om niet over het plafond heen te gaan. "Dat betekent niet dat wij niet meer zullen gaan produceren. Het is ons recht om terug te keren naar de markt", aldus de Iraanse minister van Olie Bijan Namdar Zanganeh zaterdag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 22 november 2015

Rusland niet bevreesd voor Saudische olie

Rusland is niet bevreesd voor de kortingen die Saudi-Arabië biedt op de prijs voor ruwe olie aan raffinaderijen in Oost-Europa. 

Volgens Russische functionarissen houdt Saudi-Arabië het niet vol om dergelijke stuntaanbiedingen op de langere termijn te hanteren.

Saudi-Arabië heeft zijn olie voor Europa momenteel geprijsd op het laagste niveau in zes jaar, nadat het begon met het transporteren van olie naar traditionele Russische markten zoals Polen. Vanuit de oliesector in Rusland kwam vorige maand hevige kritiek op de strategie van de Saudi's om die markt te bedienen.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zondag 22 november 2015

Gaat de EU Bitcoin verbieden?

Er was de afgelopen dagen veel te doen over het feit dat de Europese Unie anonieme betalingen op het internet aan banden wil gaan leggen. Dit dan weer om te voorkomen dat terroristen via, onder andere, cryptocurrencies of anonieme credit cards hun praktijken kunnen financieren. Maar laten we eerlijk zijn, de meeste terroristen gebruiken de dollar en dat dan weer in de vorm van Cash. Maar om de afschaffing daarvan wordt uiteraard niet geroepen. Gebruikte ISIS bitcoins voor de aanslag in Parijs en wat zijn de feiten? Laten we eens wat verder kijken. Cash en de banken: en dodelijke combinatie Volgens een document, tot nu toe blijkbaar alleen gezien door Reuters, zouden een onbekende hoeveelheid ministers vandaag samen komen in Brussel. Deze meeting zou opgezet zijn vanwege de terroristische aanslag in Parijs. Volgens het document zullen de ministers er bij de EU op aan dringen om non-bancaire betalingsmethoden aan banden te gaan leggen. We hebben het dan over virtuele munteenheden (zoals bijv. Bitcoin), goud & andere edelmetalen en prepaid credit cards. Kortom: alles wat ze niet gemakkelijk in de gaten kunnen houden. In dat kader is het dan toch wel op zijn minst ironisch te noemen dat, volgens een rapport van de Britse regering, het traditionele bankensysteem een hoog risico vormt wat betreft geld witwassen en financiering van terrorisme. Samen met Cash is dit lijkbaar de meest gebruikte route om illegale praktijken mee te financieren. Volgens het rapport vormen digitale munteenheden trouwens het laagste risico van alle onderzochte vormen van betaling.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 22 november 2015

'Oliesector schrapte al 250.000 banen'

Het aantal banen dat als gevolg van de malaise in de oliesector is geschrapt, ligt wereldwijd op meer dan 250.000. Onder meer worden boorinstallaties die te weinig opleveren opgedoekt, daarnaast schuiven olie- en gasconcerns investeringen op de lange baan, of ze worden helemaal geschrapt.

Volgens onderzoek van het Amerikaanse adviesbureau Graves & Co is het einde nog niet in zicht. ''Het wordt eerst nog erger voordat het beter wordt", voorzien de onderzoekers. Alleen al afgelopen week werden in de Verenigde Staten tien installaties gesloten om kosten te besparen.