Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 9741 tot 9745
Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zondag 22 november 2015

Gaat de EU Bitcoin verbieden?

Er was de afgelopen dagen veel te doen over het feit dat de Europese Unie anonieme betalingen op het internet aan banden wil gaan leggen. Dit dan weer om te voorkomen dat terroristen via, onder andere, cryptocurrencies of anonieme credit cards hun praktijken kunnen financieren. Maar laten we eerlijk zijn, de meeste terroristen gebruiken de dollar en dat dan weer in de vorm van Cash. Maar om de afschaffing daarvan wordt uiteraard niet geroepen. Gebruikte ISIS bitcoins voor de aanslag in Parijs en wat zijn de feiten? Laten we eens wat verder kijken. Cash en de banken: en dodelijke combinatie Volgens een document, tot nu toe blijkbaar alleen gezien door Reuters, zouden een onbekende hoeveelheid ministers vandaag samen komen in Brussel. Deze meeting zou opgezet zijn vanwege de terroristische aanslag in Parijs. Volgens het document zullen de ministers er bij de EU op aan dringen om non-bancaire betalingsmethoden aan banden te gaan leggen. We hebben het dan over virtuele munteenheden (zoals bijv. Bitcoin), goud & andere edelmetalen en prepaid credit cards. Kortom: alles wat ze niet gemakkelijk in de gaten kunnen houden. In dat kader is het dan toch wel op zijn minst ironisch te noemen dat, volgens een rapport van de Britse regering, het traditionele bankensysteem een hoog risico vormt wat betreft geld witwassen en financiering van terrorisme. Samen met Cash is dit lijkbaar de meest gebruikte route om illegale praktijken mee te financieren. Volgens het rapport vormen digitale munteenheden trouwens het laagste risico van alle onderzochte vormen van betaling.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 22 november 2015

'Oliesector schrapte al 250.000 banen'

Het aantal banen dat als gevolg van de malaise in de oliesector is geschrapt, ligt wereldwijd op meer dan 250.000. Onder meer worden boorinstallaties die te weinig opleveren opgedoekt, daarnaast schuiven olie- en gasconcerns investeringen op de lange baan, of ze worden helemaal geschrapt.

Volgens onderzoek van het Amerikaanse adviesbureau Graves & Co is het einde nog niet in zicht. ''Het wordt eerst nog erger voordat het beter wordt", voorzien de onderzoekers. Alleen al afgelopen week werden in de Verenigde Staten tien installaties gesloten om kosten te besparen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 22 november 2015

Jeff Gundlach: “Dit is de meest angstaanjagende indicator ter wereld”

Obligatiekoning Jeff Gundlach besprak eerder deze week in een webcast zijn visie op de markten. En daarin kwam hij, zoals gebruikelijk, met een aantal opmerkelijke grafieken op de proppen. Zijn hoofdboodschap: de economie is zwakker dan op het eerste oog lijkt, zowel in de VS als elders. Gundlach blijft er daarom bij dat een renteverhoging van de Fed een vergissing zou betekenen.

Neem bijvoorbeeld onderstaande grafiek, die het nominale wereldwijde bbp in dollars sinds 1981 weergeeft. Gundlach noemt het “een van de meest angstaanjagende indicatoren ter wereld”. Voor dit jaar staat de teller op -5%. Alleen in 1982 en 2009 liet de wereld een dergelijke krimp zien. Toevallig verhoogde de Fed in 1982 de rente. Dat was een van de enige twee keer ooit dat de centrale bank de rente verhoogde terwijl de nominale bbp-groei onder de 4,2% lag. Niet lang daarna ging de rente alweer omlaag.

De markt schat de kans op een renteverhoging in december momenteel op 64%. Volgens Gundlach klopt dat wel zo’n beetje. Maar tenzij de economische data verbetert, is de kans groot dat de Fed een eventuele verhoging weer terugdraait, zo stelt de topbelegger. Hij wijst er op dat het reële bbp in de VS met 2% groeit en in de eurozone met 1,5%. Ook al is de werkloosheid in Europa een stuk hoger, dan is er volgens Gundlach nog steeds geen reden voor het enorme verschil in monetair beleid tussen de ECB en de Fed. En dit soort groeipercentages zijn sowieso zeer mager, aldus Gundlach.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 22 november 2015

S&P geeft Nederland AAA-status terug

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft de beoordeling over de kredietwaardigheid van Nederland met één stapje ogeschroefd tot AAA, het hoogste niveau. 

Dat blijkt vrijdag uit een rapport van het kredietbureau. 

Het Amerikaanse bureau oordeelde in mei al positiever over de Nederlandse economie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 22 november 2015

Goldman ziet olieprijs mogelijk zakken tot $ 20

Experts waarschuwen dat de grenzen van de opslagcapaciteit van olieterminals en offshore olietankers in zicht is, zo schrijft Ambrose Evans-Pritchard in de Telegraph. Goldman Sachs wijst er op dat de toenemende overvloed aan olie gepaard gaat met een milde winter in de VS door een sterke El Niño. Deze combinatie kan de olieprijs mogelijk tot $ 20 laten vallen, aldus de zakenbank. Dat is de zogenaamde cash cost olieprijs waarbij producenten gedwongen zijn hun operaties te staken. Volgens Goldman kan het nog eens een jaar duren voordat de overcapaciteit in de grondstoffenmarkten verwerkt is. De analisten wijzen er wel op dat hoe dieper de olieprijs de komende maanden mocht vallen, des te sterker het herstel dat er op zal volgen.

China speelt een belangrijke rol op de oliemarkt. Zoals we eerder schreven bouwt het land strategische oliereserves op met de aankoop van 200 à 300.000 extra vaten per dag. Met 50 dagen aan oliereserves zit het land nog een eind onder de 90 dagen die het Internationale Energieagentschap aanbeveelt. Maar de nieuwe terminals in Gansu en Xinjiang zullen niet klaar zijn voor het eind van dit jaar op zijn vroegst, aldus Evans-Pritchard. En de Amerikaanse terminals zijn voor 70% gevuld, zo blijkt uit data van het Amerikaanse Ministerie van Energie. In theorie is er nog ruimte voor 150 miljoen vaten. Maar volgens de commentator is dat al krap genoeg om regionaal knelpunten te veroorzaken.