EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 9741 tot 9745 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 8 april 2016

Slechts één presidentskandidaat wil drastisch snijden in de Amerikaanse staatsschuld

De Amerikaanse staatsschuld stijgt verder naar duizelingwekkende hoogten. De kaap van de 14 biljoen dollar wordt weldra gerond.

De Amerikaanse staatsschuld stijgt verder naar duizelingwekkende hoogten. De kaap van de 14 biljoen dollar wordt weldra gerond.

Dat zet de positie van de dollar als wereldreservemunt danig onder druk. En dat zou natuurlijk een ramp zijn voor de geopolitieke en economische macht van de VS in de wereld.

Tot grote consternatie beheerst dat structurele deficit de Amerikaanse presidentsverkiezingen niet.

Slechts één kandidaat maakt van de afbouw van de staatsschuld een absolute topprioriteit: Donald Trump.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 8 april 2016

Einde van de dollar als wereldreservemunt lijkt (alweer) in zicht

Het begint een beetje gênant te worden. Met de regelmaat van de klok wordt het einde van de dollar als wereldreservemunt aangekondigd.

Het begint een beetje gênant te worden. Met de regelmaat van de klok wordt het einde van de dollar als wereldreservemunt aangekondigd.

De implosie van de olieprijzen zou de petrodollar wegblazen, de goudkoopwoede van de Russen en een versterking van de yuan zou de monetaire hegemonie van de Fed onderuit halen.

Maar voorlopig geeft de dollar geen krimp. De dollar blijft de meest betrouwbare munt ter wereld. Zelfs de Russen slaan massaal dollars in.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 8 april 2016

Waarom betalen Duitsers zo veel met cash geld?

Duitsland heeft een enorme invloed op de ECB en verafschuwt geld printen. Maar tegen de invoering van negatieve rentevoeten lijkt de Bundesbank niet veel oppositie te voeren. De reden is simpel: in Duitsland betaalt men vooral met cash geld.

Gemiddeld genomen heeft een Duitser volgens onderzoek altijd €100 cash geld op zak, bijna dubbel zoveel als het gemiddelde in Australië, de Verenigde Staten, Frankrijk en Nederland. Ruim 80% van alle financiële transacties gebeurt er ook met cash geld.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 8 april 2016

Column Kees de Kort | Realisme

De WTO is in zijn meest recente voorspelling voor de wereldhandel niet optimistisch, stelt BNR-macro-econoom Kees de Kort verbluft vast.

De Wereldhandelsorganisatie WTO kwam gisteren met een rapport over de wereldhandel, waarin niet werd voorspeld dat het binnenkort beter gaat met de wereldhandel. Er wordt zelfs rekening gehouden met verdere verslechtering.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: vrijdag 8 april 2016

Crashes en wat we eruit kunnen leren

In het verleden kwamen we tal van bekende en beruchte beurscrashes tegen. Kunnen we hieruit zaken leren voor de toekomst? Min of meer… Het probleem is dat er telkens wel iets nieuws en onverwachts aan te pas komt. Het enige wat we kunnen doen is één, leren uit de fouten van het verleden zodat we niet domweg hetzelfde overdoen en twee, kritisch omgaan met zaken als hoge schuldenlast, management dat niet echt redenen tot vertrouwen geeft, overdreven opgeblazen ‘beursbubbels’, ….

Ik overloop enkele bekende crashes en hun oorzaken.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs