Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 9741 tot 9745
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 december 2015

Goud en dollars niet welkom in Vietnam

De nationale bank van Vietnam – The State Bank of Vietnam – zou de rente op deposito’s in dollars zelfs tot onder het huidige nul-tarief kunnen zetten. Dat zei de gouverneur van de centrale bank – Nguyen Van Binh – in een verklaring waarin hij naar meer de-dollarisering hintte.

Op 17 december schaftte de SBV die rente af nadat de Amerikaanse Fed de rente verhoogde. Gouverneur Nguyen Van Binh geeft nu aan dat meer maatregelen op de planning staan. Hij zei dat de maatregelen die worden genomen met de Amerikaanse dollar vergelijkbaar zullen zijn met wat de centrale bank eerder heeft gedaan om haar inwoners te ontmoedigen om goud aan te houden.

“People used to be able to enjoy an interest rate for their gold savings, but they currently have to pay fees to keep their precious metal at credit institutions. We may do the same with savings in dollars in the coming time. We do not rule out the possibility that a negative interest rate will be applied to both of the deposits”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 december 2015

Anti-Russische sancties ontploffen in ons gezicht

Het stond in de sterren geschreven. De economische sancties tegen Rusland doen de Europese economieën pijn. Veel pijn. Onnodig veel pijn.

En dat alles om de neo-nazivriendjes van Verhofstadt ter wille te zijn? Hoe lang pikken we dit nog?

Het Amerikaanse CATO Institute komt met een vernietigend rapport.

Ten eerste hebben de sancties geen enkel effect. De cool-down van de Russische economie is vrijwel volledig te wijten aan de lage olieprijzen. Het Westerse njet noopt de Russen bovendien om elders vrienden te zoeken. En dat lukt wonderwel goed.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 december 2015

Valuta oorlogen en haar 2 winnaars

De Zuid-Afrikaanse munt – de rand – crashte op 11 december en zette toen een all-time low neer wegens het verrassende ontslag van minister van Financiën Nhlanhla Nene. De rand herstelde een paar dagen later toen Pravin Gordhan als nieuwe minister aangesteld werd.

Zoals gezegd – president Zuma’s beslissing om gerespecteerd minister Nene te ontslaan – zorgde er voor dat de rand flink kelderde, maar daardoor werden arbeidskosten en andere kosten in bedrijfsvoering van mijnbouwbedrijven flink naar beneden bijgesteld. Dat zag men ook terug in de aandeelwaarderingen van die bedrijven.

Grondstof producerende landen als Rusland, Canada en Zuid-Afrika zagen allemaal de waarde van hun munt in 2015 dalen, hierdoor staat de goudprijs in deze valuta tegen het einde van dit jaar hoger dan aan het begin van 2015. De goudprijs in de Zuid-Afrikaanse rand staat dit jaar zelfs bijna 15 procent hoger.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 december 2015

4 onmisbare factoren typisch voor self-made miljonairs

Tom Corley spendeerde 5 jaar aan een studie van 233 self-made miljonairs. Wat is het succes van deze miljonairs? Corley wou weten of al deze miljonairs een gemeenschappelijke factor hebben die hen hebben gedreven naar succes. Uit zijn onderzoek blijkt dat er wel degelijk een gemeenschappelijke factor bestaat: ze hebben allemaal specifieke dagelijkse gewoontes.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 december 2015

Oeps. BNP Paribas is plots 900 miljoen kwijt

Pijnlijk berichtje uit Frankrijk. BNP Paribas zal even 900 miljoen uit de boeken moeten schrappen. De grootbank waardeert de miljoenen af bij BNL, een Italiaans onderdeel van de BNP Paribas groep, aldus Bloomberg.

Parijs is de jongste maand heel wat van haar buurlanden aan het pijn doen. Zo vloeide de winst van BNP Paribas in België naar Frankrijk. En dit keer delen de Italianen dus in de klappen.

BNL staat voor Banca Nazionale del Lavoro. Sinds 2006 behoort de kredietverschaffer tot BNP.