Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 9746 tot 9750
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 29 december 2015

Financial Times: "Vermoedelijk geen nieuwe geldpersoperatie ECB"

Het is nog maar zeer de vraag of er komend jaar een nieuwe geldpersoperatie van de Europese Centrale Bank (ECB) komt. Dat schrijft de Engelse zakenkrant Financial Times (FT) op basis van een rondgang onder analisten en economen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 december 2015

Saoedi-Arabië gaat besparen: begrotingstekort van 90 miljard naar 80 miljard euro ?!

Saoedi-Arabië heeft de begroting voor 2016 voorgesteld welke een tekort laat zien van bijna 90 miljard euro. Er werden per direct ook prijsverhogingen ingesteld welke met een dergelijke olieprijs echter een druppel op een hete plaat zijn. Het meeste ironische aan de gehele zaak is dat Saoedi-Arabië zelf verantwoordelijk is voor het te grote aanbod op de markt.

De aanhoudende lage olieprijzen op de wereldmarkten heeft een recordtekort veroorzaakt op de staatsbegroting van Saoedi-Arabië. In reactie op de aanhoudende tekorten heeft de regering in Riyad aan gekondigd dat de uitgaven moeten beperkt worden en er meer inkomsten buiten te oliesectoren moeten worden gegenereerd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 29 december 2015

Saudi-Arabië haalt broekriem aan door daling olieprijs

De enorme daling van de olieprijs dwingt de regering van Saudi-Arabië tot stevige bezuinigingen. Daarbij gaat het mes onder meer in subsidies op benzine en gaan de prijzen van water en elektriciteit in het olierijke land omhoog.

De prijs van olie is afgelopen anderhalf jaar bijna 70 procent gedaald, mede doordat Saudi-Arabië weigert zijn olieproductie in te perken. De grootste olieproducent van het Midden-Oosten wil met de lage prijs de concurrentie uit Amerikaanse schalievelden de nek omdraaien.

Die tactiek zadelt het land echter ook op met een enorm gat op de eigen begroting, die vooral afhankelijk is van olie-inkomsten.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 28 december 2015

Negatieve rente voor ruim €1.500 miljard aan staatsobligaties

Meer dan €1.500 miljard aan staatsobligaties van landen in de Eurozone wordt op dit moment verhandeld tegen een negatieve rente, zo schrijft Bloomberg. De belangrijkste reden hiervoor is het stimuleringsprogramma van de ECB, dat bestaat uit het maandelijks opkopen van €60 miljard aan staatsobligaties. Daardoor is het kwalitatief hoogwaardige schuldpapier nog schaarser en dus ook duurder geworden.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 28 december 2015

Waarom Europa de sancties tegen de Russen zou moeten stopzetten

De sancties tegen Rusland zijn – op “Wir schaffen das” na – de domste Europese beleidsbeslissing sinds het Verdrag van Maastricht. Maar, in tegenstelling tot “Wir schaffen das” kunnen we die vergissing met één vingerknip ongedaan maken. Dat vergt slechts vijf minuten politieke moed.

Hier vijf redenen om de bevolking en hun leiders alsnog te overtuigen om de sancties met onmiddellijke ingang op te heffen.

[1 - 5]