Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 9751 tot 9755
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 december 2015

De 10 belangrijkste verschillen tussen arme en rijke mensen

“Het is niet jou fout als je arm geboren wordt, maar het is wel jou fout als je arm sterft.” Dat zijn de woorden van Bill Gates en daar schuilt een grote waarheid achter. Het leven zit vol uitdagingen, tegenslagen, opportuniteiten, … De manier waarop je hiermee omgaat, bepaalt of je arm wordt of rijk.

Er zijn rijke mensen die arm sterven maar er zijn ook arme mensen die rijk sterven. Rijkdom is zoals de zon: het is er voor iedereen en het is er voldoende. Wie echt rijk wil worden, moet daar wel iets voor doen, je moet als het ware in de zon gaan staan en niet in de schaduw blijven.

Rijke mensen zoeken de zon op, arme mensen zijn tevreden met een plaats in de schaduw. Zo zijn er 10 belangrijke verschillen waar te nemen tussen arme mensen en rijke mensen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 december 2015

4 Tips die van Richard Branson een miljardair maakten

Richard Branson is een serieondernemer. Een van de voornaamste kwaliteiten die Branson zo succesvol maakt, is de manier waarop hij moeilijke beslissingen kan nemen. In zijn boek “The Virgin Way” beschrijft hij 4 regels die hij hanteert wanneer hij moeilijke beslissingen moet nemen, een voorbeeld voor iedereen.

Eerst een kleine anekdote die alle 4 de tips aantonen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 december 2015

3 Grafieken over de enorme onderwaardering van zilver

Zilver en goud zijn niet ondergewaardeerd ten opzichte van hun productiekost maar wel ten opzichte van hun historische waarde als veilige haven. Dit zorgt ervoor dat het neerwaartse risico beperkt is terwijl het opwaartse potentieel enorm kan zijn.

Moest de productiekost voor de twee edelmetalen lager liggen, zou de goud- en zilverprijs ook lager liggen. Men waardeert goud en zilver momenteel als grondstoffen, niet als edelmetalen.

De prijs van olie heeft zeker een belangrijke invloed op zilver (we hebben het in dit artikel over zilver, maar veel is ook terug te brengen op goud). De onderwaardering als veilige haven zorgt ervoor dat de lagere olieprijs de zilverkoers terug brengt tot het niveau van de productiekost. Dit wil zeggen dat er nog een enorm opwaarts potentieel ligt te wachten in tijden van crisis, maar dat het neerwaartse risico beperkt is.

Historisch gezien heeft de zilverprijs een sterke correlatie met de olieprijs, net als alle andere grondstoffen. Ook deze eeuw bewegen beide grondstoffen in tandem met elkaar. Energie is de drijvende factor dat de waarde van de meeste activa bepaalt. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 december 2015

Verenigde Staten vaardigen “Space Act” uit, begin van goudrush op ruimtemetalen?

De Verenigde Staten hebben zich bij wet verklaard tot beheerders van de ruimte voor het beheren en ontginnen ervan. Nochtans is het universum van iedereen waarbij momenteel een nooit gezien nieuwe goudkoorts aan het ontstaan is. Utopie en sciencefiction? Toch niet aangezien de plannen voor de ontginning ervan sneller en sneller vorderen waarbij onder andere bedrijven als Google (Planetary Resources Inc.) met enorme budgetten hierin betrokken zijn. Vergeleken met de industriële revolutie zijn de mogelijkheden hierbij enorm en quasi ongelimiteerd.

In de ruimte lokken schatten zoals goud, platina, nikkel en ijzererts, zeldzame aardmetalen, etc… En dit allemaal in ongekende hoeveelheden waardoor de mogelijkheden werkelijk enorm zijn. Metalen welke op aarde amper voorradig of zeer moeilijk ontginbaar zijn, zijn in de ruimte veelvuldig aanwezig.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 28 december 2015

Wapenexport is 'booming business' voor VS

De Amerikaanse wapenexport is in 2014 enorm gegroeid. Volgens een nieuw onderzoeksrapport van het Congres stegen de verkopen met ongeveer 35 procent tot omgerekend 33 miljard euro. Het jaar daarvoor voerde de VS voor nog geen 25 miljard euro aan wapens uit.