Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 9786 tot 9790
Bron: Cassandraclub
Geplaatst: woensdag 18 november 2015

Is Nederland nu al afhankelijk geworden van buitenlands aardgas?

Volgens de JODI Gas World-database importeerde Nederland in september 2015 twee keer zoveel aardgas dan het zelf produceerde. De import van aardgas bedroeg 3780 miljoen m³; de binnenlandse produktie bedroeg slechts 1812 miljoen m³.

In de grafiek hieronder heb ik de maandelijkse produktie en import van aardgas (volgens de JODI-Gas World database) uitgezet.

In 2015 is de import van aardgas al in vier maanden groter geweest dan de produktie. De Nederlandse import van aardgas was nog nooit zo groot als in september 2015.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 18 november 2015

Ben je slim en wil je niet te hard werken? Dit zijn de jobs voor jou!

Het leven van een luie slimmerik - of een slimme luierik - kan hard zijn. Die denkspieren van je zijn wel goed getraind, maar je echte spieren zouden liever 24/7 op een strand op Ibiza vertoeven. Hoe overleef je het arbeidsleven dan? Door deze jobs te strikken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 18 november 2015

Amerikaanse olie kort onder 40 dollar per vat

De prijs van een vat Amerikaanse olie is woensdag korte tijd en voor het eerst sinds augustus tot onder de 40 dollar per vat gezakt. De prijsdaling volgde toen bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten afgelopen week zijn toegenomen.

Volgens het ministerie van Energie namen de voorraden ruwe olie met 252.000 vaten toe.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 18 november 2015

België: terreurnest van Europa

België is de risee van Europa, dat is alvast te lezen in veel buitenlandse kranten. Het Brusselse beleid wordt tot op de grond afgebroken. Alleen Justitieminister Koen Geens (CD&V) ziet geen probleem. Brussel, een meerwaarde voor Vlaanderen?

Dat de socialistische president François Hollande nu de Belgen met de vinger wijst, zal bij de Franstalige socialisten ongetwijfeld op gejuich onthaald zijn. Philippe Moureaux, decennialang burgemeester van Molenbeek en sterke man van de Brusselse PS die erin slaagde om de zesde staatshervorming te herleiden tot een nieuwe transfermachine ten voordele van Brussel zonder de minste toezegging voor beter bestuur, blijft hautain alle verantwoordelijkheid afwijzen. Nu ja, ook bij de Vlaamse media is het ‘bon ton’ om de bekrompen en racistische Vlamingen met de vinger te wijzen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 18 november 2015

Column Kees de Kort | China's transformatie

China's transformatie van productie- naar consumptie-economie gaat niet zonder slag of stoot, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Die transformatie is het lange termijn-verhaal van China, volgens De Kort: "Het idee was heel lang produceren, produceren, produceren. Sinds kort moet er meer geconsumeerd worden, China wil meer een westers land worden. Dat klinkt natuurlijk heel simpel, maar dat is het niet. Het is enorm proces. In dat productieproces zijn ongelofelijk veel bedrijven gekomen die totaal inefficiënt zijn, is er een ongelofelijke schuldenberg ontstaan en dat moet getransformeerd worden in een hele andere economie."