Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 9786 tot 9790
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 10 december 2015

Niet Zuckerberg, niet de Google-bazen, maar Jeff Bezos tikte de meeste miljarden bij in 2015

Wiens vermogen steeg het meest in 2015? Niet dat van Facebook-baas Mark Zuckerberg of Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin. Amazon-topman Jeff Bezos ging er het meest op vooruit dit jaar.

Het vermogen van Bezos is ten opzichte van 1 januari van dit jaar met 29,5 miljard dollar toegenomen, becijferde Forbes. Dat is omgerekend bijna 27 miljard euro. De Amazon-oprichter heeft nu bezittingen ter waarde van 58,4 miljard dollar en is daarmee de vierde rijkste persoon op aarde.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 10 december 2015

Achtergrond: Nederland verkocht in 1992 goud aan China

In de aanloop naar de introductie van de euro hebben verschillende Europese centrale banken een aanzienlijk deel van hun goudvoorraad verkocht. Vooral de landen die veel goud hadden in verhouding tot het aantal inwoners en de omvang van hun economie, brachten achter de schermen gecoördineerd honderden tonnen van het gele metaal op de markt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 10 december 2015

Amerika wil meer militaire bases om ISIS te bestrijden

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft een voorstel ingediend om in verschillende landen in Afrika, Zuidwest Azië en het Midden-Oosten nieuwe militaire bases te bouwen. Volgens het Pentagon, het hoofdkwartier van de Amerikaanse defensie, is dat nodig om terreurbeweging ISIS effectiever te kunnen bestrijden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 10 december 2015

Dit bedrijf geeft aan alle 1.381 werknemers bonus van 100.000 dollar

De eindejaarsbonus voor de werknemers van Hilcorp in Houston valt dit jaar wat groot uit. Omdat alle doelen ruimschoots bereikt zijn, krijgt elke werknemer een riante bonus van 100.000 dollar (91.000 euro). Het is dan ook geen wonder dat het bedrijf voor het derde jaar op rij werd opgenomen in de lijst van '100 Beste Bedrijven om voor te Werken'.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 10 december 2015

Grote Nederlandse bedrijven schrappen meer dan 15 duizend banen, werknemers zoeken het mkb op

Werken bij het grootbedrijf is niet meer wat het geweest is. Ondanks het aantrekken van de economie zitten veel grotere ondernemingen nog in de bezuinigingsmodus. Werknemers kijken ook nadrukkelijker naar de mogelijkheden in het midden- en kleinbedrijf.

De robot rukt op in de bankenwereld met de groei van digitaal bankieren. En dat kost banen, veel banen. Rabobank kondigde woensdagavond een grote reorganisatie aan, waarbij de komende jaren nog eens 9.000 banen zullen verdwijnen, terwijl er in verband met een eerder aangekondigde reorganisatie nog 3.000 banen geschrapt moeten worden.

Een snelle scan van aangekondigde banenreducties in Nederland bij grotere bedrijven sinds november 2014 levert het volgende plaatje op. Als je de getallen bij elkaar optelt, gaat het om meer dan 15 duizend banen die verdwijnen.