Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 9786 tot 9790
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 10 januari 2016

Monetaire illusie loopt op zijn einde in 2016. Realiteit zal hard en bitter zijn…

Centrale bankiers zijn niet langer de reddingsboei voor de financiële markten. Dit lijkt alvast de eerste conclusie te zijn na de negatieve signalen veroorzaakt door de terug vertragende economie.

Monetaire en marktstrategen konden het voorbije decennium volop interveniëren in de financiële markten door middel van interestverlagingen, het aankopen van obligaties en het bijdrukken van geld in laatste instantie. Zelfs al zouden deze maatregelen nog opgedreven worden, in de mate van het mogelijke, het effect ervan lijkt niet meer zichtbaar te zijn.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 10 januari 2016

‘Klassiek handelsmodel loopt ten einde’

Het klassieke handelsmodel, waarbij goederen vanuit een centraal productiepunt over de hele wereld naar eindgebruikers wordt vervoerd loopt ten einde. In de toekomst zal meer lokaal worden gemaakt, dichter bij de klant. Dat voorspelde econoom Thomas Straubhaar zondag in een interview met Der Spiegel.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 10 januari 2016

BP schrapt bijna 1000 banen in Duitsland

De Britse olie- en gasproducent BP wil 800 van zijn circa 5000 arbeidsplaatsen in Duitsland schrappen. Volgens de krant Welt am Sonntag is de ingreep ingegeven door de aanhoudende daling van de olieprijzen.

Een woordvoerder van de rivaal van Shell bevestigde tegenover de krant dat het bestuur van BP en de ondernemingsraad praten over een reductie van enkele honderden banen. Een concreet getal noemde de zegsman niet.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 10 januari 2016

Staan we opnieuw voor een wereldwijde financiële crisis?

We zijn mogelijk weer op weg naar een wereldwijde financiële crisis, van de omvang van die van 2008. Dat beweert de Amerikaanse belegger George Soros. De 85-jarige miljardair maakte zijn analyse donderdag op een economisch forum in Sri Lanka, met de Chinese beurscrash in het achterhoofd. "Als ik naar de financiële markten kijk, zie ik een serieuze uitdaging die mij doet terugdenken aan 2008."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 10 januari 2016

Zwitsers betalen hoge prijs voor euro-ontkoppeling

Met een verlies van 21 miljard euro heeft de Zwitserse centrale bank het grootste verlies in de geschiedenis gemaakt. En eerlijkheidshalve moet er bij gezegd worden dat ze zelf verantwoordelijk is voor dit recordverlies, welke toe te wijzen is tot één zware beslissing een jaar geleden.

Bijna een jaar geleden, op 15 januari 2015 werd er door de SNB (Swiss National Bank) een zware beslissing genomen. Hierbij werd de koppeling tussen de euro en de Zwitserse Frank doorgeknipt met een enorme appreciatie van de Zwitserse Frank (CHF) als gevolg. Aangezien de euro de munteenheid is van de belangrijkste handelspartners was dit een behoorlijk risico om dit door te voeren. Echter de druk op de Zwitserse Frank was te groot geworden om nog langer de zwakke euro te moeten volgen. Dit werd door velen in zowel binnen-als buitenland aanzien als een gedurfde zet. De prijs die de SNB hiervoor zou betalen is echter nog steeds niet volledig bekend, maar deze zal even enorm zijn als men vreesde.