Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 9796 tot 9800
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 10 december 2015

9.000 banen weg bij Rabobank om te concentreren op ‘groeithema’s’

Rabobank schrapt de komende drie jaar 9000 voltijdsbanen. Dat maakte het coöperatieve financiële concern woensdag bekend.

Gedwongen ontslagen zijn niet uitgesloten, maar de bank wil zoveel mogelijk arbeidsplaatsen via natuurlijk verloop en het verminderen van het aantal externe medewerkers laten verdwijnen.

De zware ingreep, die gepaard gaat met een nieuwe strategie, volgt bovenop reorganisaties die vanaf 2013 zijn ingezet, ten koste van 10.000 banen. Daarvan zijn er inmiddels 7.000 verdwenen. De overige 3.000 staan voor de komende periode op de rol.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 december 2015

Miljardair: “Geld maakt mij depressief”

De Zweedse uitvinder van de immens populaire game ‘Minecraft’ heeft in een serie tweets laten weten dat hij nog nooit zo eenzaam is geweest als vandaag. Markus Persson verkocht zijn bedrijf Mojang bijna een jaar geleden aan Microsoft voor $2,5 miljard. Hijzelf zou 70% van de aandelen in handen gehad hebben.

Het is de droom van iedere programmeur of van iedere startup: iets maken waar de mensen van houden en dit voor veel geld verkopen. Na de verkoop van Minecraft aan Microsoft was Persson van de ene op de andere dag miljardair.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 10 december 2015

Rabobank schrapt komende jaren 9000 banen

De Rabobank wil de komende vijf jaar haar personeelsbestand met 9.000 werknemers verkleinen, zo maakte de bank deze week bekend. Samen met de drieduizend ontslagen die eerder aan aangekondigd werden verkleint de bank haar totale personeelsbestand met een kwart. De bank wil haar bedrijfsmodel stroomlijnen en zal daarom de 106 zelfstandige banken met ingang van volgend jaar samensmelten tot één bank.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 10 december 2015

Ontslagen bankier komt minder snel aan nieuwe baan

Een groot aantal ontslagen bankmedewerkers heeft moeite om een nieuwe baan te vinden voordat zijn of haar WW afloopt, zo schrijft RTL-Z op basis van gegevens van het UWV. Gemiddeld vindt 62% van alle ontslagen werknemers in Nederland binnen een maand na het ontvangen van de bijstandsuitkering een nieuwe baan, maar bij ontslagen bankiers ligt dat percentage veel lager op 52%.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 10 december 2015

Beleggingen Grootste Goud ETF naar 7 jaars dieptepunt

Beleggers in Goud hebben sinds juli ruim 65 ton goud.....