EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 9796 tot 9800 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 22 april 2016

Grieken dicht bij akkoord met geldschieters, kwijtschelden schuld blijft taboe

Een akkoord tussen Griekenland en zijn geldschieters over de voortgang die Athene boekt in de naleving van de afspraken in ruil voor geld, is nabij.

In de zomer kwamen de eurolanden en Griekenland een nieuw, derde reddingspakket van maximaal 86 miljard euro overeen. Athene moet in ruil voor steun een lijst hervormingen doorvoeren, zoals het pensioenstelsel aanpakken.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: vrijdag 22 april 2016

IMF-voorspelling loopt achter op de feiten, wereldeconomie stabiliseert wel

Enkele weken geleden lazen we nog dat het Internationaal Monetair Fonds waarschuwde voor een stagnerende wereldeconomie. Maar de afgelopen week kregen we toch positieve en geruststellende publicaties omtrent de Chinese en Amerikaanse economie, grondstoffen zijn zelfs aan het herstellen. Volgens Keith Wade, hoofdeconoom bij Schroders, lopen ze bij het IMF achter op de feiten.

Het Internationaal Monetair Fonds lijkt niet zo goed te zijn in het maken van voorspellingen. Nog geen week na hun waarschuwing kregen we hoopgevend nieuws over de stabilisatie van de wereldeconomie. Hun voorspelling is eerder een analyse van het eerste kwartaal, aldus Keith Wade in een interview.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 22 april 2016

Lage inflatie blijft een grote bedreiging voor de Europese economie

Gisteren mocht Mario Draghi aan de wereldpers duidelijk maken waarom hij de rentestanden ongewijzigd hield. Dat Draghi deze maand geen nieuwe acties zou gaan aankondigen, daar was wel op gerekend. De aandacht ging met name uit naar de visie van Draghi over de Europese economie.

Vooralsnog is Draghi niet zo positief gestemd over de Europese economie. Zo liet de president van de Europese centrale bank weten dat hij zich nog steeds grote zorgen maakt over de lage inflatie. Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de inflatie nog steeds rond de 0-lijn beweegt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 22 april 2016

PIMCO: Federal Reserve moet goud kopen overwegen

De Federal Reserve kan de wereldwijde deflatoire crisis misschien wel het beste bestrijden door goud te kopen, want daarmee stijgt de waarde van de goudreserves van centrale banken. Dat schrijft Harley Bassman van obligatiebelegger PIMCO.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: vrijdag 22 april 2016

Column Kees de Kort | De Terminator van de Japanse economie

Japan heeft meer stimuleringsmaatregelen ingevoerd dan Europa en de VS bij elkaar. Maar de Japanse economie gaat in een strak tempo de verkeerde kant op.

Japan heeft meer stimuleringsmaatregelen ingevoerd dan Europa en de VS bij elkaar. Maar de Japanse economie gaat in een strak tempo de verkeerde kant op.

De aandelenbeurs in Tokio sloot vandaag met winst. Beleggers putten moed uit mediaberichten dat de Japanse centrale bank nieuwe stimuleringsmaatregelen voor de financiële sector overweegt. "Die Koruda (gouverneur van de Bank of Japan, red.), dat is de Terminator van de Japanse economie", zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort. "Die heeft er nog veel meer aan gedaan dan Mario Draghi en Janet Yellen gecombineerd."

Lees verder op BNR.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs